Järjestimme lauantaina ystäväni kanssa lastenjuhlat. Älkää huoliko, tämä blogi ei ole muuttumassa perheblogiksi. Yksi tuon juhlan ohjelmanumero kuitenkin saattaisi teitä kiinnostaa. Järjestimme nimittäin tytöille nail barin. Oikeastaan se oli vain kynsien lakkausta ruokapöydän kulmalla, mutta joka tapauksessa kaikki pikkuiset My Little Ponyt -prinsessat saivat juhlissa valitsemansa lakkauksen kynsiinsä.
 

Suurin osa pikkutytöistä taitaa innostua jossain vaiheessa kauneudenhoidosta ja meikkaamisesta - varsinkin, jos äiti meikkaa. Harva äiti kuitenkaan haluaa antaa kovin pienen testailla meikkejään ainakaan kovin usein. Kynsilakkaa monen pikkutytön kynsistä kuitenkin löytyy ainakin silloin tällöin. Meilläkin neidin kynsiä on harvakseltaan lakattu, mutta kovin mielelläni en sitä ole tehnyt. Kynsilakka tahtoo olla yksi eniten ikäviä aineita sisältävistä meikeistä, jota ei on jopa hankala valmistaa täysin luonnollisesti - ainakaan sellaista, joka oikeasti kestäisi kynsissä. Onneksi kevättalvella Suomeenkin saapui kuitenkin Nailmatic Kids, jota itsekin uskallan paremmin tyttäreni kynsille laittaa.
 
Nailmatic Kids -kynsilakat ovat vesipohjaisia. Ne eivät sisällä formaldehydiä, tolueenia, ftalaatteja, hajusteita tai orgaanisia liuottimia. Kaiken lisäksi kynsilakan voi poistaa pelkällä vedellä ja saippualla eli vältytään myös ikävältä kynsilakanpoistoaineelta. Kuitenkin lakka kestää kynsissä leikeissä mukavasti hetken aikaa. Lisäksi se on siinäkin mielessä lapsiystävällinen, että jo yhdellä kerroksella kynsiin tulee mukavasti väriä ja lakka kuivuu kohtuullisen nopeasti. Ei siis tarvitse kauaa puhallella ja heilutella käsiään ja odotella lakan kuivumista, vaikka toisaalta se taitaa olla osa lakkauksen hauskuudesta - tekeehän äitikin niin.


Jo ennen juhlia Nailmatic on ollut perheessämme todellinen hitti. Tytön kynsiä on lakattu monta kertaa ja myös hän on saanut lakata minun ja miehen kynsiä. Itse olen suunnitellut testaavani Nailmaticia kesällä varpaideni kynsiin. Olen nimittäin todella laiska poistamaan lakkoja varpaista ja helposti ihailen kauhistelen vielä loppusyksystä edellisen kesän jämiä. (Sanokaa, että jollain muulla on sama ongelma!) Ajattelin, että voisin kesällä kokeilla, kestäisikö lakkaus varpaissa aina seuraavaan suihkuun tai uintireissuun saakka. Nopeastihan sitä sipaisisi aina uuden lakan aamulla ja antaisi sen kuivua aamukahvia juodessa. Toisaalta bongasin kerran Elsan Instasta, että näitä vesipohjaisia lakkoja olisi Nailmaticilta tulossa myös aikuisille, joten niitä odotellessa. Mutta onhan näissä lasten lakoissakin todella suloisia värejä, miksei niitä voisi käyttää.

Nailmatic Kids -lakkoja myydään yksitellen sekä kolmen ja seitsemän lakan pakkauksissa. Lakkojen pakkauksissa on muuten sellainen hauska idea, että ne voi värittää. Lakkoja myy maahantuojan oman verkkokaupan lisäksi ainakin Biodelly* (muistakaa 10% alennus kaikesta koodilla LUONNON).

Jonna
Lakat saatu maahantuojalta blogin kautta.
Sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkattu tähdellä (*).