Supermood on sarjana on kiinnostanut minua siitä saakka, kun kuulin sellaisen olevan tulossa markkinoille. Kuten olen jo usein todennut, kosmetiikassa monella muullakin asialla on minulle merkitystä kuin tuotteen toimivuudella. Kosmetiikan käyttö on minulle nautinto, arjen luksusta ja pieniä hemmotteluhetkiä. Vaikka tuote olisi kuinka toimiva, ei se vain tuo samaa tunnetta, jos se on pakattu rumasti tai sen tuoksu on kamala. Supermoodin pakkaukset ovat kaikkea muuta kuin rumat: sarjan pakkaukset ovat varmasti suomalaisen luonnonkosmetiikan upeimmat.

Syy, miksi Supermoodin testaaminen on kuitenkin jäänyt, on tuotteiden hinta. Kun kosmetiikan hinnat alkavat liikkua yli viidenkympin, oma kokemukseni on, ettei se enää ole niin paljon parempaa kuin hinta antaisi ymmärtää. Supermoodin kohdalla pakkaukset ovat vieläpä ovat pieniä, sillä putsarit ovat 120ml yleisen 200ml sijaan ja kosteusvoiteet 30ml, kun ne usein ovat 50ml. Pelkästä luksusfiiliksestä en olisi valmis maksamaan niin paljon enemmän. Yllätäen kohdalle kuitenkin osui päivä- ja yövoiteen sisältävä setti supertarjouksessa, jossa sille jäi hintaa vähemmän kuin pelkän päivävoiteen hinta on normaalisti. Pakkohan se oli ostaa.


Supermoodilla on kolme eri tuotelinjaa. Hauskasti ne eivät ole jaoteltu ihotyypin tai käyttäjän iän, vaan tuotteen käyttötarkoituksen mukaan. Turkoosien pakkausten Egoboost-tuotteet on tarkoitettu päiväkäyttöön, vaaleanpunaiset Beauty Sleep -tuotteet yöksi ja oranssit Youth Glo -tuotteet ovat ihoa kirkastavia erityistuotteita. Kaikkien pakkauset ovat todella kauniita, viimeistä yksityiskohtaa myöten mietittyjä, ja jopa pahvipakkausten sisäpuoli on kaunis. Lasiset pumppupullot antavat todellista luksusfiilistä. Näillä pakkauksilla on helppo valloittaa maailmaa.

Supermood-tuotteita ei ole sertifioitu. Tämä johtuu kuulemma pääosin tuotteiden sisältämästä pakurikäävästä. Se on kosmetiikan ainesosana melko uusi, vaikka muuten sitä onkin käytetty vuosisatoja. Näin ollen sitä sisältäville tuotteille ei kuitenkaan vielä ole mahdollista saada ekosertifikaatteja. Kaikki Supermood-tuotteet ovat kuitenkin aivan oikeaa luonnonkosmetiikkaa. Tämä on helppo nähdä ainesosaluetteloista, sillä ne ovat ihanan helppolukuiset. Jokaisen ainesosan kohdalta voi nähdä, onko se luomu, luonnollinen vai synteettinen. Merkin omilla nettisivuilla on myös todella kätevä Kauneuden ABC, josta jokaisesta ainesosasta voi lukea lisää.Egoboost kosteusvoide on nimeltään The Perfect Daycream. Sitä se onkin - melkein. Voide sisältää pakurikääpää, joka vahvistaa ihoa ja tasoittaa ihon pintaa sekä muunmuuassa häivyttää maksaläiskiä. Lisäksi siinä on muunmuuassa kosteuttavaa koivunmahlaa sekä rauhoittavaa ja suojaavaa manteliöljyä. Voiteessa on myös mentolia, josta itse olen oppinut, ettei sillä oikeastaan ole mitään suurta ihonhoidollista merkitystä. Se lähinnä luo tunteen tehokkuudesta. Tässä voiteessa sen tehtävä on ilmeisesti virkistää ja herättää ihoa, mistä se toki saattaa tunteen antaa. Mentolin ikävä puoli on kuitenkin se, että se saattaa ärsyttää erityisesti herkkää ihoa.

The Perfect Daycream tuoksuu mielestäni viherjauheelta. Itse tykkään kovasti tuoksusta, mutta voin uskoa, että tuoksu jakaa mielipiteitä. Minuun tällaiset ruohoiset tuoksut vetoavat. Voiteen koostumus on ihana. Se on todellakin modernia luonnonkosmetiikkaa: ohuehko, helposti levittyvä emulsio. Voide imeytyy iholleni erinomaisesti ja iho tuntuu hyvin kosteutetulta ja näyttää heleältä. Voidetta levittäessä mentoli kuitenkin kihelmöi ihollani, mikä ei mielestäni tunnu virkistävältä tai tehokkaalta, vaan ärsyttävältä. Jos ihoni on jostain syystä erityisen herkistynyt, se jopa punoittaa pienen hetken voiteen levityksen jälkeen. Tämä on todella harmi, kun voide muuten on niin loistava. Vaikkei mentoli mitään suurta ja pysyvää haittaa ole saanut aikaan, mietityttää silti, tekeekö se iholleni oikein hyvää.

Voiteen pakkauksesta osui muuten silmiini mielenkiintoinen huomio. Käyttöohjeissa lukee suomeksi: "Tehostaaksesi vaikutusta, käytä päivävoiteen alla Egoboost One Minute Facelift seerumia." Englanniksi samainen kohta kuitenkin kuuluu: "For amazing results use Egoboost One Minute Facelift Serum afterwards." Tämänhän tarkoittaisi, että seerumia laitettaisiin päivävoiteen jälkeen. Voi tietenkin olla, että nämä tarjouksesta ostetut voiteet jotain vanhempaa erää ja tämä käännöskukkanen on jo korjattu uudempiin pakkauksiin. Jos ei ole, ehkä maailmanvalloitusta varten se kannattaisi korjata vaikkapa muotoon "For amazing results use after Egoboost One Minute Facelift Serum." Anteeksi. Oli ihan pakko mainita tästä. ;)Beauty Sleep Youth Restoring Night Creamin teho perustuu merifenkolin kantasolu-uutteeseen. Se kosteuttaa ihoa ja auttaa sitä palautumaan, suojautumaan hapettumiselta sekä ylimääräiseltä pigmentoitumiselta. Lisäksi siinä on melkoinen cocktail ihoa helliviä öljyjä: kookos, granaattiomena, karite ja argan. Öljyjen lisäksi voide kosteuttaa koivunmahlan ja glyseriinin voimin.

Yövoiteen tuoksu on täysin erilainen: viherjauheen sijaan se tuoksuu makealle karkille. Niin kertakaikkisen ihanalle, että sitä on pakko tuoksutella reilusti ennen kasvoille levittämistä. Voiteen koostumus on selkeästi päivävoidetta täyteläisempää, muttei kuitenkaan kovin paksua, vaan se levittyy kuin unelma ja imeytyy iholleni hyvin. Beauty Sleep Night Cream tekee illan kauneusrutiineista ehdottomasti hemmottelua ja luksusta. Lisäksi aamuisin peilistä todellakin kurkistaa levänneemmän näköinen iho, jotenkin freesimpi kuin ilman Beauty Sleepiä.

Kaiken kaikkiaan ensikosketus Supermoodiin on positiivinen. Beauty Sleep yövoide on aivan ihana ylellinen yövoide, joka todella tuntuu toimivan. Sitä voisin ehdottomasti ostaa uudestaan, mutta en normaalihinnalla. Yli kuusikymppiä kolmenkymmenen millin voiteesta on vain liikaa minulle. Hyvinvoinnin Tavaratalon tämänhetkisen hinnan 39€ (onkohan se virhe?) olen valmis maksamaan, on voide sen verran ihana. Egoboost päivävoidetta en ehkä ostaisi uudestaan, sen verran mentolin kihelmöinti arveluttaa. Oi kumpa se poistettaisiin voiteesta, sillä ilman sitä se olisi suorastaan täydellinen!

Oletteko te käyttäneet Supermoodin tuotteita?

Jonna

Postaus sisältää mainoslinkkejä