Meitä luonnonkosmetiikan ystäviä on toden totta lellitty viime aikoina, niin paljon kivoja uusia juttuja on tarjolla. Teistä en tiedä, mutta itse olen jo aivan päästäni pyörällä kaikesta ihanasta! Meillä Luonnonkaunis-blogin puolella on puolestaan kevään aikana keskitytty hyvin pitkälti ihonhoitotuotteisiin, mutta nyt kevään tultua ja kesän koittaessa, alkaa meidän rutinoituneidenkin meikkaajien meikit päivittyä. Sehän tietää tietenkin enemmän meikkipostauksia - jei!

Itsehän havaduin vasta tässä kevään aikana siihen, että voisi olla mielenkiintoista koittaa contouring-tekniikkaa meikissä, eli varjostuksilla ja korostuksilla kasvojen muotojen korostamista tai ääritapauksissa muokkaamista. Aluksi meinasi mennä sormi suuhun; en tiennyt lainkaan millä tuotteilla lähtisin tätä kokeilemaan, mutta Lily Lolopa päräytti markkinoille kätevän Contour-paletin, jossa varjostus- ja korostustuote on näppärästi samassa paketissa, isolla peilillä varustettuna.

Synteettisten meikkien joukostahan vastaavia contour-paletteja löytyy pilvin pimein, mutta luonnonkosmetiikan puolelta ei niinkään. Tällä Lily Lolon paletilla onnistuu juurikin korostamaan omien kasvonpiirteitä, kuten aiemmin mainitsin, mutta ei muokkaamaan kasvoja kovin voimakkaasti. Paletissa korostussävy on juuri omaan ihooni sulautuva sävy, joka tuo iholle hehkua valon osuessa sitä heijastaviin pigmentteihin. Tätä lisätessä saakin olla todella varovainen ja sipaista vain aavistuksen tuotetta esim. poskipäille, kulmakarvojen alle korkeimpaan kohtaan, nenänvarteen tai ylähuolen ylle, sitten muistaa liikutella kasvoja ja tarkistaa miltä lopputulos näyttää. Hyvin harvoin päädyn itse enää lisäämään tuotetta.

Countouringissa varjostustuotettakin voidaan laittaa kasvoille moneen kohtaan, mutta yleisin lienee poskien "kuopat", joihin varjo luonnostaankin osuu. Näin kasvot saadaan kapeamman näköisiksi, tietyilla tuotteilla hyvinkin erilaiseksi. Rajumpaan piirteiden muokkailuun kannattaa ehdottomasti hankkia jokin kylmähkö sävy, jotta lopputulos näyttäisi mahdollisimman luonnolliselta. Tässä paletissa sävy on mielestäni aavistuksen turhan lämmin käytettäväksi niin suurissa määrin, mutta luonnollisen korostuksen ja kesään sopivan ilmeen tällä saa helposti.

En ehkä ole contouringin suurin ystävä vaikka se ajatuksena kiehtookin, mutta olen silti koukuttunut tämän paletin käytöstä. Miksi? Koska se selkeytti ja helpottaa poskipunan paikan löytämistä. Varjostushan tulee noin korvan kohdalta suun suuntaan pienen matkan (posken kuopalle, kun vedät suun suppuun), korostustuote puolestaan poskipään korkeimmalle kohdalle, jolloin poskipunan voi sipaista kevyesti poskelle siihen kohtaan, joka nousee esiin hymyillessä. Poskipuna piristää ilmettä suunnattomasti, mutta ei se varjostuksen ja korostuksen lailla tuo kasvojen piirteitä esiin. Toisaalta, pelkillä varjostuksilla ja korostuksillakin kasvoilta näyttää puuttuvan jotain oleellista. Olisiko kovin kliseistä sanoa, että ne täydentävät toisiaan?
 Toinen kovasti kevään aikana kaipaamani tuote olikin keväinen tai kesäinen poskipuna. Siinä missä ennen olen tykännyt käyttää jopa aurinkopuutereiden sävymaailmaa lähenevää poskipunaa kesäisin, olen huomannut haikailevani jonkin oikein tyttömäisen tai muka viattoman flirttailevan sävyn perään. Hieman olinkin jo ehtinyt näitä Lily Lolon uutuuksia kuolaamaan, joten innoissani lähdin testaamaan kumpaakin palettia, mieluisamman sävyn valinnan ollessa, noh, hieman vaikeaa ;)

Näissä poskipunapaleteissa on jännää se, että niissä kummassakin on mukana kaksi sävyä: itse poskipuna sekä shimmeri, jonka valoa heijastvat pigmentit korostavat poskipäitä entisestään. Niitä ei suinkaan tarvitse käyttää yhdessä, vaan valita voi jomman kumman, sekoittaa keskenään tai levittää päällekäin. Aika hauskaa eikö?

Näissä sävyt levittyvät kauniisti ja jälki on luonnollinen, hurmaava ja kasvoja piristävä. Jos nyt joutuisin näistä valitsemaan sen kesän numero 1 sävyn, kallistuisin todennäköisesti tuon Naked Pinkin puoleen. Se on juuri sellainen suloisen freesi, mistä tällä hetkellä tykkään. Shimmersävykin eroaa selvästi contour-paletin hohdepuuterista. Jos haluat nähdä sävyn livenä, skrollaa alas! Tuo persikkaisempi Coralista on todella ihana sekin, toimii vallan mainiosti ja on nappivalinta sinulle, joka kaipaat lämpimämpää sävyä poskiin.

Näin kesää kohti tulee väkisinkin jemmattua meikkivoiteet kaappiin ja käännyttyä mineraalimeikkien puoleen. Niiden kanssa puuterimuotoiset kasvojen korostukset onkin helpompi blendata pohjaan, joten samaa suosittelen muillekin. Näissä alla olevissa kuvissa itselläni pohjalla on Madaran sävyttävä voide sävyssä Moon flower sekä Flow kosmetiikan mineraalipuuteri sävyssä Porcelain. Ensimmäisessä kuvassa näette pelkän pohjan, toisessa kuvassa varjostuksen Lily Lolon contour-paletin aurinkopuuterilla (sekä Madaran voiteen valoa heijastavan efektin!), kolmanteen kuvaan kamera nappasi puolestaan oikein rajusti sekä varjostuksen että korostustuotteen, kun taas neljännessä ja viimeisessä kuvassa näkyykin koko meikki Naked Pink poskipunan kera.

Yllättävän luonnollinen, mutta selkeä muutos ensimmäisen kuvan poskeen omasta mielestäni! Varjostuksen olen tykännyt levittää Ecotoolsin häivytys- ja aurinkopuuterisiveltimellä, jonka sivellinpostauksessanikin mainitsin. Sillä saa todella helposti luonnollisen ja hyvin häivytetyn lopputuloksen.


Yllätävää lienee, että nämä kaikki kolme palettia sisältävät myös ihoa helliviä öljyjä. Mm. jojoba-, argan- ja granaattiomenan siemenöljyä. Lisäksi ne ovat talkittomia ja vegaaneille sopivia.

Olin jo aivan unohtanut, mutta tämän tekstin linkkejä teille hakiessani huomasin, että Lily Lololta tuli nyt myös omia ekompia kynsilakkoja! Voi ihastus ja innostunut henkäisy sentään mitä sävyjä! Ainakin Soft Coral ja Candy Floss iskevät minuun, ja ovat muuten aivan sävy sävyyn näiden uusien poskipunapalettien kanssa. Tämä tietää heräteostoksia huomisen tilaukseen. Ai ai.


Mitkä sävyt iskevät sinuun?

Ja hei! Facebookin puolella on käynnissä ihan huikea arvonta vielä tämän illan!
Jaossa olisi 100e shoppailurahaa. Kipin kapin osallistumaan!Postaus toteutettu yhteistyössä Biodellyn kanssa.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.