Tuskin on enää monelta jäänyt huomaamatta uutissivustojen muistutukset siitä, miten aurinkovoiteiden käyttö olisi aloittaa nyt hetipaikalla. Kevätaurinko porottaa ja UV-säteilyn määrä nousee jo huomattavan korkeaksi, siitäkin huolimatta ettei ulkona tunnu vielä kovinkaan lämpimältä. Lämpö ja haitallinen säteily eivät kuitenkaan kulje käsikädessä, vaan auringolla on tässäkin vaiheessa, ihanuudestaan huolimatta, ihoa vanhentava ja ihosyöpäriskiä nostava vaikutus.

Blogistamme löytyykin jo viime kesältä kattava opas turvallisiin aurinkosuojatuotteisiin, jossa käsittelin esimerkiksi kemiallisten ja fysikaalisten aurinkosuojien eroja, sekä miksi kemialliset suojat kannattaa jättää kauppaan. Tähän on kuitenkin nostettava esille ko. postauksesta se, että turvallisen aurinkosuojatuotteen valinta fysikaalisellakaan suojalla ei suinkaan ole helppoa, sillä myös joissain luonnonkosmetiikan fysikaalisissa aurinkosuojissa on saattanut löytyä nanopartikkeleita, monelta kannalta hankalia nekin. Pisteenä i:n päälle olisi myös ihan kiva löytää tuote, joka ei saa käyttäjää näyttämään haamulta, eikö?

Acorelle oli tarkan etsintäni tuloksena valintani viime vuonna, jolloin sain sarjasta useamman tuotteen testiin asti. Tykkäsimme, ja samassa sarjassa olin ajatellut pysyä tänäkin vuonna, mutta mitä vielä! Sarja meni ja uudistui pakkausten osalta parempaan suuntaan, sekä lisäsi tarjontaan yhden kovasti kaivatun tuotteen, joten on toisen tutustumiskierroksen aika. Tässä katsaus uudistuneeseen sarjaan:

Sisältö tuotteissa on edelleen sama, mutta pullomuotoiset pakkaukset ovat vaihtuneet helppokäyttöisiin tuubeihin. On rehellisyyden nimissä sanottava, etten ihan ensin ymmärtänyt jutun jujua, en ollut osannut kaivata mitään muuta edellisen kesän pullojen kohdalla. Mutta toden totta, tuubi istuu paljon paremmin käteen ja annostelu vaikkapa sääriin, pakkaus "väärinpäin" sujuu huomattavasti helpommin kuin pullon kanssa taiteilu. Kyllä te tiedätte sen rantasählingin, kun koittaa jotenkin vääntää käden luonnottomaan asentoon, pitää pulloa pystyssä, saada tuotetta suihkutettua pakkauksesta ja vieläpä osua tähtäämääsi kohtaan. Tämä pakkausuudistus menee niin kastiin "No enpä olisi tullut ajatelleeksi - hienoa että joku muu oli fiksumpi!".

Viime vuonna testasimme aurinkorasvaa 50 suojakertoimella, joka oli paras vaihtoehto leikki-ikäisen lapsen herkän ihon suojaamiseen sekä minulle, joka ei koskaan tunnu ruskettuvan. Itselläni kokeilin myös kasvoille tarkoitettua läpikuultavaa balmia 30 suojakertoimella, sekä auringossa käytettäväksi sopiva hajuvettä (tämähän ei ole itsestäänselvyys - lue opaspostauksen loppu!). Tällä kertaa valitsimme käyttöön samaisen 50 suojakertoimen suihkeen, mutta myös 30 suojakertoimen suihkeen ja kovasti kaipaamamme tuotteen - perheen kaikista pienimmille sopivan aurinkorasvan!
Lapsethan tulisi suojata auringolta pääasiallisesti vaatteilla, pysymällä varjossa ja välttämällä ulkoilua pahimpaan aikaan 12-16 välillä, mutta ihan oikeasti, jokainen äiti tietää ettei tämä aina toimi. Kun ulkona on paahtavan kuuma ja on pakko lähteä käymään jossain, tai kun juuri kävelemään oppinut pieni haluaa lähteä tepastelemaan rantahiekalla, silloin olen kaivannut hänellekin sopivaa aurinkorasvaa.

Acorellelta löytyy nyt yli kolmen kuukauden ikäisille (kolmen vuoden ikään asti) suunniteltu hypoallergeeninen aurinkorasva 50 suojakertoimella, ja vaikka meidän perheen pienin täyttääkin alkukesästä kolme, on hän atoopikkona niin herkkäihoinen, että valitsin hänelle vielä mieluummin tämän tuotteen tuon aiemmin mainitun suuren suojakertoimen suojan sijaan. Kuten muutkin Acorellen aurinkosuojatuotteet, saa tämäkin suojansa titaanioksidista sinkin sijaan, ei sisällä nanopartikkeleita ja on biohajoava. Tämä vauvavoide sisältää lisäksi hoitavaa ruusunkukkauutetta, mehiläisvahaa, seesaminsiemenöljyä, merilevää ja auringoskukkaöljyä. Pienenä välihuomautuksena, eikö kuulostakin heittämällä paremmalta vaihtoehdolta kuin synteettiset aurinkorasvat?

Tämä vauvojen aurinkorasva on koostumukseltaan huomattavasti paksumpaa kuin sarjan suihkeet, ja siksi käsin levitettävää. Suihkutettavien 50 ja 30 suojakertoimen aurinkotuotteiden välilläkin on pieni koostumusero, 30 suojakertoimen suihke kun on näistä kaikista ohuin.
Meidän perheen jääräpäinen isä on ihan oma lukunsa auringonoton suhteen. Meillä minä olen se, joka en niin välitä auringossa loikoilusta tai rusketuksesta (liekö syy siinä, etten tosiaan helposti rusketu ja olisi parempaakin tekemistä, kuin turhaan päivettymisen hakeminen, köh köh), kun taas mies hakeutuu heti aurinkoon, toiveissa instant kesälook. Hän saattaa jopa suihkutella vartalolleen vettä, jotta ruskettuminen olisi nopeampaa - se itsetuhoinen hömelö!

Kerroinkin hänelle jo, että Acorellelta löytyy ruskettumista edistävä, mutta ihoa suojaava aurinkosuojaöljy, jonka aion hänelle hakea. Siinä pohjana toimii karanjaöljy, eli aurinkosuoja on 100% luonnollinen. Päivettynyt iho on kaunis, mutta se on terveyden riskeeraamisen hinnalla lyhyt ilo tai ilo lainkaan. Onneksi päivettymistä voi hakea turvallisemminkin. Jos siis samastutte enemmänkin tähän perheemme kesäkolliin kuin minuun, kalkkisten kalkkikseen, voi aurinkoöljy olla teillekin sopivampi vaihtoehto.
Vaikket vielä viettäisikään pitkiä aikoja ulkona, kannattaa viimeistään nyt huolehtia siitä, että kasvot tulee suojattua aamulla, etenkin lapsilla, jotka viihtyvät tällaisella säällä pitkiä aikoja omalla tai päiväkodin pihalla nautiskellen.

Acorellen aurinkotuotteita löytyy Ekovistalta, Biodellyltä, johon teillä on edelleen -10% alennus käytössä koodilla "LUONNON", Ruohonjuuresta, jolta löytyy aurinkosuojaöljy kamppanjahintaan, ja Life-myymälöistä


Aurinkoista kevättä ja kesää toivottaen,

Ann-Christine


Postaus toteutettu yhteistyössä Ekovistan kanssa.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.