Tänään Oulussa aukesi kauan odotettu Kauppakeskus Valkea. Kuten varmasti monessa muussakin kaupungissa, keskusta on jo pitkään tehnyt hidasta kuolemaa. Ihmiset ovat siirtyneet nettikauppoihin ja kauempana sijaitseviin ostoskeskuksiin. Uutta kauppakeskusta siis todellakin tarvittiin. Minä pääsin kurkkaamaan Valkeaan jo eilen kutsuvierasavajaisissa. Kutsu ei tällä kertaa tullut blogin kautta, vaan satuin voittamaan yhden uutiskirjeen tilaajien kesken arvotuista paikoista.

Valkea on upea ja avajaisten tarjoilu oli mahtava. Kauppakeskus on avara, valoisa ja moderni. "Kuka enää nyt käy Stockmannilla" ihmetteli joku. Kauppoja on laidasta laitaan ja miehillekin löytyy Tekniskmagasinet, johon heidät voi jättää miesparkkiin siksi aikaa, kun perheen kauniimpi osapuoli shoppailee. Itselle kuitenkin (vähemmän yllättävästi) se odotetuin juttu Valkeassa oli uuden Sokoksen kosmetiikkaosasto. Vaikka luonnonkosmetiikan tarjonta on viime aikoina lisääntynyt Oulussa ihan kiitettävästi - kiitos Ruohonjuuren - toivoin uuden kaupan tuovan jotain uutta. Ja toihan se.
 

Sokoksella luonnonkosmetiikalle on oma osastonsa. Tosin sielläkin, kuten niin monessa muussakin paikassa, osasto kattaa sekä oikean luonnonkosmetiikan että luonnollisuudella ratsastavia merkkejä. Kyllä sitä oikeaa luonnonkosmetiikkaakin kuitenkin sieltä löytyy. Itselle suurin ilon aihe oli, että Sokokselta löytyy Neal's Yard Remediesiä, sillä se on merkki, jota olen aiemmin voinut vain ihailla nettikaupoista. Ystäväni hehkutti Tigeria ja Granitia ja minä vain hoin, että Sokokselta saa NYRiä. Ei valikoima sen suhteen kovin laaja ole, mutta sentään jotain. Muutenkin valikoima oli hyvä: luonnonkosmetiikan merkkejä on Sokoksella laidasta laitaan.
 

Toinen uutta luonnonkosmetiikkaa Ouluun tuova kauppa Valkeassa on Life. Olinkin eräältä lukijalta kuullut, että sinne saattaisi olla tulossa Everyday Mineralsia ja huhu piti paikkansa. Nyt on siis oululaisten entistäkin helpompi löytää itsellensä oma sävy, kun meikkipohjia pääsee katselemaan ja testaamaan. Aivan kaikkia poskipunia ei ainakaan vielä ollut Lifessä hyllyssä, mutta toivotaan, että valikoima vielä laajenee.
 

Uudella Sokoksella on myös oma kauneushoitolansa. Luonnonkosmetiikka on sielläkin edustettuna, sillä hoitolasta voi varata suomalaisella EkoPharmalla tehtäviä kasvohoitoja. Sarjaa on tietysti myös kauneushoitolassa myynnissä. Itse en olekaan vielä tätä sarjaa ollenkaan kokeillut, joten täytyykin jossain vaiheessa varata aika kasvohoitoon, että pääsen sitä testailemaan.

Olen todella iloinen, että Valkea lisäsi taas luonnonkosmetiikan valikoimaa Oulussa. Itselläkin tulee ostettua kosmetiikkaa paljon nettikaupoista, tosin yritän pitäytyä mahdollisuuksien mukaan aina suomalaissa kaupoissa. Välillä on kuitenkin kiva päästä ostoksille myös kivijalkakauppoihin, koska niissä pääsee testailemaan ja tuoksuttelemaan tuotteita ennen ostamista. Ja onhan niistä helppo hakea, jos jotain tarvitsee nopeasti. Nettikaupasta tilatessa pitää kuitenkin aina odottaa ainakin siihen seuraavaan päivään saakka ennen kuin paketin saa. Toisaalta mitä enemmän luonnonkosmetiikkaa on esillä, sitä useammat ihmiset sitä varmasti ostavat. Vielä kun sitä on juuri tällaisten tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla, eikä vain ekokaupoissa, sitä uskaltavat paremmin ehkä kokeilla myös ihmiset, jotka eivät ole asiaan niin perehtyneitä.

Olen siis todella innoissani! Tänään taidan lähteä tuhlaamaan -15% setelini Sokoksen kosmetiikkaosastolle. ;)

Joko muut oululaiset olette käyneet Valkeassa?
Miten te muut? Ostatteko kosmetiikan nettikaupoista vai kivijalkamyymälöistä?
 
Jonna
 
Postaus sisältää mainoslinkkejä