SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


Puhuttaisiinko siveltimistä?
Käytän nykyään siveltimiä enemmän kuin koskaan ennen. Syitä on varmasti monia ja lopputulos niiden summa, mutta suurimmat tunnistamani syyt ovat ehdottomasti a) lisääntynyt mineraalimeikkien käyttö (sormilevitys on mahdottomuus) ja b) ymmärrys siitä, että kaikkea ei vain kannata tehdä ihan parilla siveltimellä (koska lopputulos ja pesuvälit), vaan sopiva määrä tarkkaan valittuja siveltimiä on minulle paras vaihtoehto.

Sivellinvalaistumiseni ajoittuessa luonnonkosmetiikasta kiinnostumisen kanssa samoille vuosille, olen ei-niin-yllättäen halunnut tehdä siveltimienkin osalta parempia valintoja. Tästä syystä käyttämäni siveltimet ovatkin synteettisiä, eivät eläinperäisiä. Mutta ollaan nyt myös rehellisiä, harvalla on varaa sijoittaa siveltimiin pientä omaisuutta, varsinkaan lyhyen ajan sisään. Siispä oli ensimmäinen tuttavuuteni hintalaatusuhteeltaan erinomainen Ecotools, mutta ajan myötä joukkoon on päässyt mukaan myös pari muuta tuttavuutta. Koska on ekologisempaa olla toistamatta muiden virheitä ja välttää hutiostoksia, on aika kurkata sivellinnippuuni. Mitkä ovat olleet nappiostoksia, mitä en ostaisi uudestaan ja mitä vielä kaipaan?

Aloitetaan loogisesta järjestyksestä, eli meikkipohjasta. Yksi suurimmista sivellinihastuksistani on Ecotoolsin hylsyllinen kabuki, josta olen kirjoittanut aiemmin mm. täällä. Kyseinen kabuki on juuri sopivan tiheä, silti pehmoinen, aivan paras mukana kuljetettavaksi ja kabukille edullisesta hinnasta huolimatta monen mineraalipuuteripohjaa käyttävälle ykkösvaihtoehto. Meikkivoidepäivinä töpöttelen meikkivoiteen päälle puuterin Ecotoolsin suurella puuterisiveltimellä, poskipunan levitän Ecotoolsin poskipunasiveltimellä ja korostuspuuterin sipaisen paremman puutteessa valkokärkisellä, oikeastaan häivytystä ja aurinkopuuteria varten tarkoitetulla siveltimellä. Häivytyssivellin on melko tiheä ja napakka verrattuna poskipunasiveltimeen (katso kuva alempaa), mutta sen seassa on pidempiä häivyttäviä karvoja. Sillä saa aika näppärästi sipaistua ja blendattua korostuspuuteria poskipäille.

Ainoa hutiostos meikkipohjan tekemistä varten on Ecotoolsin meikkivoidesivellin - en vain osaa käyttää tätä. Tosin, en ole koskaan ollut meikkivoidesivellin-tyyppiä, vaan aina levittänyt meikkivoiteen sormin tai sienellä, nykyään pelkästään sormin. Myönnettäköön, että tähän ratkaisuun liittyy kauniin ja tasaisen lopputulosen lisäksi laiskuus; nestemäisten tuotteiden käytön jälkeen sivellin tulisi pestä joka kerta, eikä minusta kertakaikkiaan ole sellaiseen. Jos sinä puolestaan pidät meikkivoiteen levittämisestä siveltimellä ja olet uutta sivellintä vailla, voit laittaa minulle meiliä :)

Mineraalipeiteaineet levitän silmänaluksille Ecotoolsin peiteainesiveltimellä, sillä se on mukavan suuri peiteaineen levitykseen tällaiselle hieman suuremmalle alueelle, olematta kömpelön kokoinen. Pikkuruisten näppyjen peittämiseen ja muuhun pikkutarkkaan viimeistelyyn ostin puolestaan Everyday Mineralsin peiteainesiveltimen, johon tykästyin välittömästi, enkä ymmärrä, miksi koitin kituutella yhdellä suurehkolla peiteainesiveltimellä näin pitkään.

Useampaa korjausväriä tai peiteainetta vaihtelevana tarvitsisin kuitenkin ehdottomasti vielä yhden hieman suuremman peiteainesiveltimen, jotta vaaleanpunainen, vaaleanvihreä, kellertävä ja ihan tavallinen peiteaine eivät menisi jokaisella meikkauskerralla sekaisin. Ecotoolsin peiteainesivellin on ollut erinomainen, mutta mielenkiinnosta haluaisin kokeilla, miten esimerkiksi Everyday Mineralsin Eye Kabuki Junior -sivellin toimisi silmänaluksilla. Lisäksi kaipaisin kovasti viistopäistä sivellintä tai sivellintä, joka vapauttaisi häivytyssiveltimen väliaikaisesta korostuspuuterin levitys -tehtävästään. Vielä parempi olisi, jos nämä kaksi tarvetta yhdistyisivät yhdessä siveltimessä, kuten tässä Everyday Mineralsin Double Ended Angled -sivelimessä.
Kulmakarvasiveltimistä ylivoimaisin lempparini, ja oikeastaan ainoa minkä tarvitsen, on Lily Lolon kulmaharja ja etenkin sen pyöröharjapää. Se sattui katoamaan yhdessä välissä, jolloin ostin korvaajaksi Ecotoolsin ripsi- ja kulmaharjan, joka oli valitettavasti aika kova pettymys. Kulmaharja oli aivan liian kookas ja kömpelö käytössä, enkä saanut sillä häivytettyä kulmaväriäkään tasaisesti. Jos kuitenkin tarvitset ripsikampaa, on tuossa yksi vaihtoehto. Itse kulmakarvoille suosittelisin kuitenkin Lily Lolon sivellintä, jonka toisessa päässä on palettivärin levitykseen sopiva napakka tai jopa jäykkä sivellinpää.

Luomivärisiveltimistä ykkössuositukseni on Ecotoolsin sivellinduo, josta löytyy kaikenkaikkiaan neljä päätä aina levityksestä häivyttämiseen ja tarkempaan työskentelyyn. Oma settini on ollut kovassa käytössä jo pari-kolme vuotta ja yhden päistä olenkin onnistunut rikkomaan ja kadottamaan. Harmittaa vietävästi, etten liimannut viistopäätä ajoissa takaisin paikoilleen, mutta onneksi Ecotoolsilta löytyi kapea silmänrajaussivellin kadonneen pään tilalle. Silmänrajaussiveltimellä korostan esimerkiksi kulmakarvojen rajaa vaalealla puuterimaisella tuotteella. Lisäksi käytössäni on suurempi luomivärisivellin vaaleamman luomivärin levitykseen.

Huulimeikkiä varten minulla ei ole huulipunasivellintä. Se on kuitenkin ostoslistalla, jotta voisin luopua pumpulipuikkojen tuhlaamisesta ja sormilla sotkemisesta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että huulipunasiveltimen on oltava korkillinen, jotta voin kuljettaa sitä mukana. Hylsyllisiä vaihtoehtoja näyttäisi löytyvän esim. Ecotoolsilta, Lily Lololta ja Kjaer Weisilta.


Lukuisia sivellinpostauksia luettuani ja monia siveltimiä itse kokeiltuani voin vain todeta, että yhtä oikeaa vaihtoehtoa ei ole olemassakaan, oli kyse siveltimen materiaalista, valmistajasta tai muodosta. Hyvin paljon on kiinni omasta työskentelytavasta ja otteesta, sekä ennen kaikkea tarpeista. Yksi asia koskettaa kuitenkin kaikkia, ja se on siveltimien huolto. Pähkinänkuoressa siveltimiä tulee muistaa pestä riittävän usein, tietenkin hygieniasyistä, mutta myös koska likainen sivellin muuttuu tönköksi ja menettää muotonsa, jolloi  levitysjälki huononee.

Siveltimet pestään kevyesti kämmentä vasten pyöritellen, esim. marseillesaippualla tai siveltimiä varten tarkoitetulla saippualla/shampoolla, mutta suurin osa käyttää tähän varmasti myös esim. shampoota. Siveltimet huuhdellaan huolella, jonka jälkeen ne kuivataan lappeellaan (vaakatasossa) tai mahdollisuuksien mukaan väärinpäin roikkuen, jotta vesi ei jäisi muhimaan ja pilaamaan karvojen liimauksia. Jos et ole pessyt siveltimiäsi aikoihin tai koskaan, suosittelen tekemään sen kerran edes kokeilumielessä - siveltimestä lähtevän meikkimönjän määrä voi olla aikamoinen herätys!


Nyt minua kiinnostaisikin kuulla, mitkä ovat teidän lempisiveltimiänne,
mistä siveltimestä ette ikinä luopuisi ja onko joukossa ylläreitä?


Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.


6 kommenttia

 1. En ole käyttänyt yli viiteen vuoteen muita kuin Ecotoolsin siveltimiä, joten hieman pakostakin nimeän ne lemppareiksi ;) Vielä kun tietäisi kaikkien oikean käyttötarkoituksen :D Itseasiassa hetki sitten tuli pestyä taas kaikki siveltimet ja vaikkei ollut montakaan kertaa käytetty osaa viime pesun välissä oli meikkimönjän määrä aika hirveä.

  Ainoa sivellin mikä ei nykyisistä ole hyvä on juuri tuo kulmaharja/ripsiharja yhdistelmä Ecotoolsilta, se on vaan niin iso ja jäykkä. Pistin ostoslistalle tuon Lily Lolon, vaikuttaa paljon paremmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole niin justiinsa, kunahan saa meikit tehtyä haluamallaan tavalla ;) Siis eikö vaan olekin järkyttävää! Itsekin pesen siveltimet säännöllisesti ja silti hämmästelen sitä värjääntyneen veden määrää!

   Poista
 2. Kahta en vaihtas ja ne ois tuo Ecotoolsin hylsykabuki ja meikkivoidesivellin. Myös Mattifying Finish -sivellin on mun ehdoton lemppari, kun kiinnitän meikin puuterilla. :)

  Järkytyin jo vähän, kun kirjoitit, ettet osaa käyttää meikkivoidesivellintä, kun minusta se on ihan ykkössivellin! :D Pakko kysyä, että etkö sitten pese meikkimunaa joka käytön jälkeen, jos käytät sitä mieluummin? Mä en itse tykkää levittää meikkiä sormin. Osittain se johtuu siitä, että minusta siitä ei koskaan tule sormin yhtään mitään ja toiseksi olen niin aivopesty siihen, millaisia bakteeripesäkkeitä sormemme ovat, jolloin en halua laittaa niitä tietoisesti kiinni akneiselle, jo valmiiksi tulehtuneelle, iholleni.

  Mulle siveltimen pesu ei ole ollut mikään ongelma. Siihen menee ehkä korkeintaan minuutti. Jos sen pesee joka kerta, ei sitä tarvitse hingata niin tarkasti. Saatan myös viikonloppuna "tehoputsata" sen siltä varalta, että aamupikapesut saippualla eivät olisikaan tehonneet.

  Ja apua toi sun viimeinen kappale! Ois ihan kamala ajatus, etten pesisi siveltimiä KOSKAAN! Yleensä pesen ne väh. kuukauden välein. Joku aurinkopuuterisivellin tulee pestyä harvemmin (eli siis noin kerran kuussa), koska sitä tulee käytettyä myös vähemmän ja siihen käyttää puristepuuteria eli kuivaa meikkiä, jossa bakteerit eivät muhi samalla tavalla. Mutta kaikki ei-kuivaa meikkituotetta koskeneet siveltimet pesen heti.

  Hankin muuten itselleni sellaiset "sivellipesijäalustat" (ei mitään hajua, mikä niiden nimi on :D). Mulla oli vaikeuksia saada yhdestä meikkisiveltimestä huulipunaa pois, mutta kaik' män, kun kokeilin sillä alustalla. Vaikuttaa siis hyvältä ja aikaa säästävältä hankinnalta. Kabukiakin tarvitsi putsata vain pari kertaa saippualla, normaalisti se ottaa kolme kertaa pelkästään kämmentä vasten pestessä, jos haluaa, että vesi muuttu kirkkaaksi.

  VastaaPoista
 3. Noniiiin, mä odotinkin että varmasti joku kertoo sen olevan hyvä, nämä on niin makuasioita! :)

  Siis nykyään käytän nimenomaan vain sormia meikkivoiteen levitykseen, enkä koe puhtaita sormia mitenkään äklöksi, kyllähän sitä tulee muutenkin räplättyä ja rasvattua kasvoja käsillä ;) Omasta mielestäni meikkivoide levittyy tosi kivasti, kun lämpimät sormet auttaa meikkivoidetta sulautumaan, mutta loppupeleissä tässä on kai eniten kyse siitä, mikä tekniikka sopii kellekin parhaiten. En tosiaan kertakaikkiaan OSAA käyttää sivellintä tähän, vaan iho jää täyteen "siveltimen viivoja" :D En epäile yhtään, etteikö meikkivoidesiveltimet toimisi muilla priimasti.

  Meikkimunaa tai sieniäkään en käytä ollenkaan, koska koen ne niin ei-kestäväksi vaihtoehdoksi (materiaali ja kunnon puhdistus mahdoton pidemmän päälle - traumat videoista homeisista beauty blendereistä pesuista huolimatta, hyh!). Luovuin sienistä varmasti jo, apua, 5 vuotta sitten! Sormilla mennään siis :)

  Haha, oli pakko kirjoittaa koska sellaisiakin meikkaajia on olemassa, aika paljonkin :D laittaisitko hei linkkiä tuohon alustaan? Kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 4. Täällä mennään myös aika pitkälti Ecotoolsin siveltimille, mutta nyt ostin alesta Real Techniquesin poskipuna- sekä korostusväri mikälie siveltimet ja täytyy sanoa, että ne on ihan timanttiset :D (vaikkei ekot olekaan). Kaikki mahdolliset puuterimaiset tuotteet levittyy kuin unelma, jopa yksi poskipuna jota en Ecotoolsilla saanut ikinä nätisti, niin tuolla RT:llä ei ole sen kanssa mitään ongelmaa. Ja kolmas sivellin jota ilman en pärjäisi on Everyday mineralsin tasapäinen kabuki, sillä levittyy niin meikkivoide (PuroBion maailman paksuin tököttikin) kuin mineraalimeikitkin.

  Ja tuohon siveltimien pesuun olettaisin, että Mulan tarkoitti jotain tällaista: http://www.amazon.com/Sigma-Beauty-Spa%C2%AE-Brush-Cleaning/dp/B00T3IEG8C
  Kuulin juuri semmosen vinkin, että esim. tällaisen "pesukintaan" http://www.aliexpress.com/cheap/cheap-makeup-brush-cleaning-glove.html?src=google&albch=search&acnt=479-062-3723&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&albcp=266121556&albag=7593673036&slnk=&trgt=dsa-111271631043&plac=&crea=64152518596&netw=g&device=c&mtctp=b&memo1=1t2&gclid=CI_D2MTMmswCFYIxcgodUQQDQA asian ajaa myös silikoninen uunikinnas, jonka siäpinnassa on jotain röpyläistä kuviota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä ajattelin taas niin, että kun juuri sormilla muutenkin joutuu sorkkimaan ihoa, niin yritän kaikin puolin vähentää sitä sellaisista asioista, mistä se on mahdollista, joten siitä meikkivoidesiveltimet. :D Mulla taas on käynyt niin monta kertaa meikkivoiteen kaa sormilla levittäessä, että voide rullaa ja menee epätasaisesti kaikkialle miten sattuu ja melkein joka kerta tuntuu, että siitä tulee katastrofi. Toisaalta, mun sormet on pääosin jääkalikat, ehkä ne eivät lämmitä meikkivoidetta niin hyvin. ;)

   Mä ymmärrän tosi hyvin kyllä noi siveltimen jättämät viivat -ongelman. Mulla on käynyt niin joskus yhden meikkivoiteen kanssa ja onhan se vähän urpon näköinen, kun kasvot näyttää maalatulta. Mutta sekin taitaa olla pieni tekniikkalaji (sutii siveltimellä ristiin rastiin) ja vähän meikkivoide kohtainen juttu (toisista jää helpommin jäljet).

   Ja apua, mä tunnen itseni ihan juntiksi, koska hoksasin meikkimunat ehkä vasta vuosi sitten! :'D En tosin kiinnostunut niistä silloin. Nyt hankin itselleni Make-up Blenderit ja oon kyllä samaa mieltä kanssasi, että niiden huolellinen puhdistaminen on tosi hankalaa. :/ Tosin en itse käytä sientä joka päivä ja pesen sen huolellisesti, joten en pelkää hometta. Varmaan jos sitä käyttää joka päivä ja pesee nopeasti, niin en ihmettele, jos kasvustua alkaa näkyä. Etenkin jos sieni ei ehdi kuivua missään välissä kunnolla.

   ^Hedelmäsalaatilla oli haisu mun tuotteesta. Mä itse hankin tällaiset: https://www.instagram.com/p/BEGpSikS7c4/?taken-by=kasvokkain

   Nuo pesukintaat tuntuvat itselle hankalalta, liian isoilta ja tilaa vieviltä. Ja ne tosian ovat korvattavissa silikonisella uunikintaalla ja maksavat paaaaaaaaaaljon vähemmän.

   Poista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall