Käytän nykyään siveltimiä enemmän kuin koskaan ennen. Syitä on varmasti monia ja lopputulos niiden summa, mutta suurimmat tunnistamani syyt ovat ehdottomasti a) lisääntynyt mineraalimeikkien käyttö (sormilevitys on mahdottomuus) ja b) ymmärrys siitä, että kaikkea ei vain kannata tehdä ihan parilla siveltimellä (koska lopputulos ja pesuvälit), vaan sopiva määrä tarkkaan valittuja siveltimiä on minulle paras vaihtoehto.

Sivellinvalaistumiseni ajoittuessa luonnonkosmetiikasta kiinnostumisen kanssa samoille vuosille, olen ei-niin-yllättäen halunnut tehdä siveltimienkin osalta parempia valintoja. Tästä syystä käyttämäni siveltimet ovatkin synteettisiä, eivät eläinperäisiä. Mutta ollaan nyt myös rehellisiä, harvalla on varaa sijoittaa siveltimiin pientä omaisuutta, varsinkaan lyhyen ajan sisään. Siispä oli ensimmäinen tuttavuuteni hintalaatusuhteeltaan erinomainen Ecotools, mutta ajan myötä joukkoon on päässyt mukaan myös pari muuta tuttavuutta. Koska on ekologisempaa olla toistamatta muiden virheitä ja välttää hutiostoksia, on aika kurkata sivellinnippuuni. Mitkä ovat olleet nappiostoksia, mitä en ostaisi uudestaan ja mitä vielä kaipaan?

Aloitetaan loogisesta järjestyksestä, eli meikkipohjasta. Yksi suurimmista sivellinihastuksistani on Ecotoolsin hylsyllinen kabuki, josta olen kirjoittanut aiemmin mm. täällä. Kyseinen kabuki on juuri sopivan tiheä, silti pehmoinen, aivan paras mukana kuljetettavaksi ja kabukille edullisesta hinnasta huolimatta monen mineraalipuuteripohjaa käyttävälle ykkösvaihtoehto. Meikkivoidepäivinä töpöttelen meikkivoiteen päälle puuterin Ecotoolsin suurella puuterisiveltimellä, poskipunan levitän Ecotoolsin poskipunasiveltimellä ja korostuspuuterin sipaisen paremman puutteessa valkokärkisellä, oikeastaan häivytystä ja aurinkopuuteria varten tarkoitetulla siveltimellä. Häivytyssivellin on melko tiheä ja napakka verrattuna poskipunasiveltimeen (katso kuva alempaa), mutta sen seassa on pidempiä häivyttäviä karvoja. Sillä saa aika näppärästi sipaistua ja blendattua korostuspuuteria poskipäille.

Ainoa hutiostos meikkipohjan tekemistä varten on Ecotoolsin meikkivoidesivellin - en vain osaa käyttää tätä. Tosin, en ole koskaan ollut meikkivoidesivellin-tyyppiä, vaan aina levittänyt meikkivoiteen sormin tai sienellä, nykyään pelkästään sormin. Myönnettäköön, että tähän ratkaisuun liittyy kauniin ja tasaisen lopputulosen lisäksi laiskuus; nestemäisten tuotteiden käytön jälkeen sivellin tulisi pestä joka kerta, eikä minusta kertakaikkiaan ole sellaiseen. Jos sinä puolestaan pidät meikkivoiteen levittämisestä siveltimellä ja olet uutta sivellintä vailla, voit laittaa minulle meiliä :)

Mineraalipeiteaineet levitän silmänaluksille Ecotoolsin peiteainesiveltimellä, sillä se on mukavan suuri peiteaineen levitykseen tällaiselle hieman suuremmalle alueelle, olematta kömpelön kokoinen. Pikkuruisten näppyjen peittämiseen ja muuhun pikkutarkkaan viimeistelyyn ostin puolestaan Everyday Mineralsin peiteainesiveltimen, johon tykästyin välittömästi, enkä ymmärrä, miksi koitin kituutella yhdellä suurehkolla peiteainesiveltimellä näin pitkään.

Useampaa korjausväriä tai peiteainetta vaihtelevana tarvitsisin kuitenkin ehdottomasti vielä yhden hieman suuremman peiteainesiveltimen, jotta vaaleanpunainen, vaaleanvihreä, kellertävä ja ihan tavallinen peiteaine eivät menisi jokaisella meikkauskerralla sekaisin. Ecotoolsin peiteainesivellin on ollut erinomainen, mutta mielenkiinnosta haluaisin kokeilla, miten esimerkiksi Everyday Mineralsin Eye Kabuki Junior -sivellin toimisi silmänaluksilla. Lisäksi kaipaisin kovasti viistopäistä sivellintä tai sivellintä, joka vapauttaisi häivytyssiveltimen väliaikaisesta korostuspuuterin levitys -tehtävästään. Vielä parempi olisi, jos nämä kaksi tarvetta yhdistyisivät yhdessä siveltimessä, kuten tässä Everyday Mineralsin Double Ended Angled -sivelimessä.
Kulmakarvasiveltimistä ylivoimaisin lempparini, ja oikeastaan ainoa minkä tarvitsen, on Lily Lolon kulmaharja ja etenkin sen pyöröharjapää. Se sattui katoamaan yhdessä välissä, jolloin ostin korvaajaksi Ecotoolsin ripsi- ja kulmaharjan, joka oli valitettavasti aika kova pettymys. Kulmaharja oli aivan liian kookas ja kömpelö käytössä, enkä saanut sillä häivytettyä kulmaväriäkään tasaisesti. Jos kuitenkin tarvitset ripsikampaa, on tuossa yksi vaihtoehto. Itse kulmakarvoille suosittelisin kuitenkin Lily Lolon sivellintä, jonka toisessa päässä on palettivärin levitykseen sopiva napakka tai jopa jäykkä sivellinpää.

Luomivärisiveltimistä ykkössuositukseni on Ecotoolsin sivellinduo, josta löytyy kaikenkaikkiaan neljä päätä aina levityksestä häivyttämiseen ja tarkempaan työskentelyyn. Oma settini on ollut kovassa käytössä jo pari-kolme vuotta ja yhden päistä olenkin onnistunut rikkomaan ja kadottamaan. Harmittaa vietävästi, etten liimannut viistopäätä ajoissa takaisin paikoilleen, mutta onneksi Ecotoolsilta löytyi kapea silmänrajaussivellin kadonneen pään tilalle. Silmänrajaussiveltimellä korostan esimerkiksi kulmakarvojen rajaa vaalealla puuterimaisella tuotteella. Lisäksi käytössäni on suurempi luomivärisivellin vaaleamman luomivärin levitykseen.

Huulimeikkiä varten minulla ei ole huulipunasivellintä. Se on kuitenkin ostoslistalla, jotta voisin luopua pumpulipuikkojen tuhlaamisesta ja sormilla sotkemisesta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että huulipunasiveltimen on oltava korkillinen, jotta voin kuljettaa sitä mukana. Hylsyllisiä vaihtoehtoja näyttäisi löytyvän esim. Ecotoolsilta, Lily Lololta ja Kjaer Weisilta.


Lukuisia sivellinpostauksia luettuani ja monia siveltimiä itse kokeiltuani voin vain todeta, että yhtä oikeaa vaihtoehtoa ei ole olemassakaan, oli kyse siveltimen materiaalista, valmistajasta tai muodosta. Hyvin paljon on kiinni omasta työskentelytavasta ja otteesta, sekä ennen kaikkea tarpeista. Yksi asia koskettaa kuitenkin kaikkia, ja se on siveltimien huolto. Pähkinänkuoressa siveltimiä tulee muistaa pestä riittävän usein, tietenkin hygieniasyistä, mutta myös koska likainen sivellin muuttuu tönköksi ja menettää muotonsa, jolloi  levitysjälki huononee.

Siveltimet pestään kevyesti kämmentä vasten pyöritellen, esim. marseillesaippualla tai siveltimiä varten tarkoitetulla saippualla/shampoolla, mutta suurin osa käyttää tähän varmasti myös esim. shampoota. Siveltimet huuhdellaan huolella, jonka jälkeen ne kuivataan lappeellaan (vaakatasossa) tai mahdollisuuksien mukaan väärinpäin roikkuen, jotta vesi ei jäisi muhimaan ja pilaamaan karvojen liimauksia. Jos et ole pessyt siveltimiäsi aikoihin tai koskaan, suosittelen tekemään sen kerran edes kokeilumielessä - siveltimestä lähtevän meikkimönjän määrä voi olla aikamoinen herätys!


Nyt minua kiinnostaisikin kuulla, mitkä ovat teidän lempisiveltimiänne,
mistä siveltimestä ette ikinä luopuisi ja onko joukossa ylläreitä?


Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.