Janoinen iho kaipaa itseensä vettä. Kyllä, ihan oikeaa vettä. Vettä on kehossamme ja myös ihossamme valtavasti, mutta janoiselta iholta sitä on päässyt haihtumaan. Vesi on myös yleensä kosteuvoiteiden ensimmäinen ainesosa, eikä se suinkaan ole voiteissa vain antaakseen niille tietynlaisen koostumuksen. Senkin kuuluu imeytyä ihoon ja palauttaa sille siltä haihtunutta vettä. Voiteen muiden ainesosien yksi tehtävä on auttaa tuota vettä sitoutumaan ihoon, vaikka toki esimeriksi kasviöljyillä on paljon muitakin hyviä ominaisuuksia.

Yksi parhaista veden sitouttajista on hyaluronihappo, sillä se imee vettä itseensä. Hyarulonihappoa on ihomme soluväleissä luonnostaan, mutta iän myötä sen määrä vähenee, jo 25 ikävuodesta alkaen. Niinpä se onkin kosteuttavien tuotteiden lisäksi suosittu aineosa myös ikääntymisen merkkejä ehkäisevässä tuotteissa.

Hyaluronihapon heikkous on sen suuri molekyylikoko, jonka vuoksi se imeytyy huonosti ihoon kosmetiikasta. Niinpä tuoteselosteesta ei yleensä löydykään hyaluronic acid, vaan sodium hyaluronate eli natriumhyluronaatti. Sillä on hyluronihapon vettäsitovat ominaisuudet, mutta sen etuna on pienempi molekyylikoko, jolloin se imeytyy ihoon paremmin.


Omiin ihonhoitorutiineihini hylorunihappo on kuulunut jollain tapaa jo pitkään. Se täydellinen hylorunihappo-seerumi on kuitenkin ollut vielä hakusessa. Tämän vuoden alusta kuitenkin kolahti, kun sain The Butik Shopista testiin Rosalia HA -seerumin. Siinä on hyluronihapon lisäksi kosteuttavaa ja rauhoittavaa aloeveraa. Olin jo lukenut seerumista kehuja, joten odotukset olivat korkealla. Onneksi ne täyttyivät.

Rosalia HA on koostumukseltaan geelimäistä, eikä ihan ohutta lirua, kuten useimmat seerumit ovat. Kuitenkin se levittyy helposti ja imeytyy hyvin. Seerumissa on annostelija, josta pari tippaa riittää koko kasvoille ja kaulalle. Levitän seerumin aina ensin koko kasvoille ja sitten vielä taputtelen toisen kerroksen niille alueille, joihin juonteita eniten muodostuu: silmien alle, otsaan ja suun ympärille.

Iho tuntuu seerumin jälkeen välittömästi kosteutetulta ja kosteutettu tunne säilyy pitkään. Päälle pitää tietysti laittaa vielä kosteusvoidetta ja/tai kasvoöljyä, mutta seerumin kanssa kosteus säilyy paremmin pitkin päivää. Rosalia HA tuntuu olevan juuri se janojuoma, jota ihoni kaipaa ja tulen ehdottomasti ostamaan tätä uudestana. Se on paljon sanottu, sillä rakastan kosmetiikkaa niin paljon, että harvoin ostan samaa tuotetta uudelleen. Vaikka kuinka tykkäisin jostain tuotteesta, aina on joku uusi ihana tuote, jota haluan kokeilla. Tämä on yksi niistä harvoista, joita on kuitenkin pakko ostaa uudelleen.


Rosalia HA:n kaverina olen testaillut myös hyluronihappoa sisältävää Naturadon Misellivettä. Siitäkin olin lukenut paljon hyvää ennen käyttöön ottoa. Olipa joku jopa luopunut kokonaan kosteusvoiteesta alettuaan käyttää tätä Misellivettä. En ihmettele. Misellivedestä todellakin jää niin kosteutettu tunne iholle, että tuntuu kuin sille olisi laittanut kosteusvoidetta tai vähintääkin seerumia. Voisin hyvinkin itsekin kuvitella, etten ainakaan kesällä tarvitsisi mitään muuta kuin tämän aamulla kasvoilleni. Itse en kuitenkaan ole suuri all-in-one tuotteiden ystävä juurikin suuren kosmetiikkatakkauden vuoksi. Minulle olisi suuri tragedia, ei onni, jos selviäisin ihonhoitorutiineissani parilla tuotteella. 

Misellivesi onkin ollu minulla käytössä eniten iltaisin kasvovetenä. Sellaisena se on todella kosteuttava ja myös hellävarainen. Ihoni kohdatessa jonkinlaista herkistymistä pari viikkoa sitten, tämä ei kirvellyt, vaikka moni tuote kirveli. Tässä käytössä Misellivesi korvaa tietysti halutessa myös kosteuttavan seerumin.

Muutaman kerran olen myös putsannut Misellivedellä meikit ja ne saa sillä todella hyvin pois. Pumpulilapulla vain joutuu pyörittelemään niin monta kertaa, että oma ihoni tahtoo ärtyä kaikilla misellivesillä putsatessa siitä mekaanisesta rasituksesta, joten kovin usein en sitä niin halua puhdistaa. Silloin tällöin esimerkiksi uimassa käydessä Misellivedellä putsaa kätevästi meikit ennen pesulle menoa. 100 millinen pullo on kätevän kokoinen mukaan otettavaksi. 


Nyt joku teistä pääsee testaamaan näitä janoisen ihon sankareita, sillä The Butik Shop arpoo lukijoidemme kesken paketin, johon kuuluu Rosalia HA -seerumi sekä Naturado Misellivesi. Niiden lisäksi paketissa on Naturado Karite Perusvoide sekä Naturado Argan-Appelsiini vartalovoide. Näistä molemmista olen kirjoittanut aiemmin täällä.

Voit osallistua arvontaan mikäli olet blogimme kirjautunut lukija Bloggerissa, tykkääjä Facebookissa tai seuraaja Bloglovinissa tai Instagramissa. Osallistut kommentoimalla tähän postaukseen suosikkisi The Butik Shopin valikoimasta sekä kertomalla, mitä kautta blogiamme seuraat. Saat toisen arvan tykkäämällä The Butik Shopista Facebookissa. Ilmoitathan, monellako arvalla olet mukana. Osallistumisaikaa on lauantaihin 16.4. klo 23:59 saakka. Muistathan jättää toimivan sähköpostiosoitteen!

Jos et luota tuuriisi, nämä ja monet muut ihonhoitotuotteet ovat The Butik Shopissa -20% tämän viikonlopun ajan.

Jonna

Tuotteet saatu blogin kautta The Butikilta.