Kosmetiikasta bloggaamisessa on sellainen hauska puoli, että saa aina silloin tällöin mahdollisuuden kokeilla uusia tuotteita. Näitä tuotteita testatessa on aina pieni jännitys päällä; välillä tuote ei sovi itselleen yhtään, joskus se on ihan ok mutta ei yllä blogiin asti, joku toinen tuote jää odottamaan sopivaa postaushetkeä tovinkin, mutta sitten on niitä tuotteita, jotka ovat suoranaisia löytöjä, eikä niistä kirjoittamista malttaisi odottaa lainkaan. Juuri sellaisesta tuotteesta on nyt kyse. Parasta tässä on vieläpä se, että kyseessä on luonnollinen dödö, siis luonnollinen deodorantti, joka saa allekirjoittaneen pursuamaan innosta!

Luonnolliset deodorantit ovat ripsivärien rinnalla luonnonkosmetiikkaa käyttävien suurimpia dilemmoja. Yksi tuote toimii yhdellä mutta ei toisella, osalla ei tunnu toimivan mikään, tai sitten vain osan kuukaudesta tai vuodesta. Hien koostumus ja hajun vahvuus on usein pahimmillaan talvena, naisilla vielä lisäksi kuukautisten aiheuttamien hormonaalisten muutosten aikana. Liekö ihmekään, että moni muuten toimiva dödö paljastuu falskaavan aina silloin tällöin, ja moni myöntääkin jemmanneen peilikaappiin synteettisen antiperspirantin - ihan vain hätävaratilanteita varten.

Syksyllä sain tiedon Suomeen rantautuvista Schmidt's deodoranteista, stickidödöistä, ja odotus on ollut kova! Olen aina tykännyt enemmän stikeistä, roll-oneissa on jotenkin aina oma säätönsä kuivumisineen ja valuvine koostumuksineen. Nyt alkuvuodesta saimme ne vihdoinkin Suomen kauppoihin ja samalla me ne testattavaksi. Me tarkoittaen minä sekä tuo mieheni, tällainen ei-niin-vähän-hikoileva ja hiestä kilpaa valittava parivaljakko (sitähän te kuitenkin mietitte!). Itse olen käyttänyt tavallisina päivinä Benecosin ihanan tuoksuista aprikoosidödöä, sekä tiukissa tilanteissa jemma-antiperspiranttia, mies puolestaan pelkkää antiperspiranttia.
Nyt sain kokeiltavaksi aivan tajuttoman ihanan, bergamotin ja limen tuoksuisen stikin, sekä lasipurkissa myytävän deodorantin ylang-ylangin ja kehäkukan tuoksuisena. Sain mahdollisuuden tuoksutella kaikkia tuoksuvaihtoehtoja (näiden lisäksi hajusteeton, laventeli-salvia sekä kataja-seetri), joista kaikki olivat miellyttäviä, eikä mikään selkeästi naisellinen tai miehekäs tuoksultaan. Stikin valitsin käytännöllisyytensä vuoksi, mutta halusin ehdottomasti myös kokeilla lasipurkissa myytävää ja samalla ekologisempaa vaihtoehtoa. Lasipurkin deodoranttimassa on paksumpaa, koukitaan purkista mukana tulevalla spaattelilla ja levitetään sormin. Olemassa on myös näppärä matkakoko pienessä muovipurkissa.

Olen enimmäkseen käyttänyt tuota i-ha-nan tuoksuista lime-stickiä, sen kertakaikkisen valloittavan tuoksun vuoksi. Voin ilokseni kertoa sen pitäneen kaikki hajut poissa, myös tiukissa tilanteissa, enkä ole kertaakaan tämän testijakson aikana käyttänyt hätävara-antiperspiranttiani. Se on jotain se! Tilanteissa, joissa hiki on virratakseen, virtaa se edelleen. Tämä oli kuitenkin odotettavissa, alumiinittomasta deodorantista ollessa kyse. Pienet nihkeät fiilikset tuo kuitenkin estää.

Schmidt'sin deodoranttien massa koostuu arrowjuurijauheesta (toimii kuten maissijauho ja sitoo kosteutta), kookosöljystä, sheavoista ja ruokasoodasta (sekä eteerisistä öljyistä yms), hieman eri suhteissa riippuen onko kyseessä sticki vai purkki. Yhteistä näillä on kuitenkin se, kuten moni varmasti jo aavistaakin, että kostumus on huoneenlämmössä aika tiivis, mutta pehmenee ihoa vasten lämmetessään.

EDIT: Deodorantit eivät siis sisällä leivinjauhetta vaan ruokasooda, ja ovat siis täysin luonnollisia! :)
Sticki on nopea ja kätevä vaihtoehto, mutta lämpesin kyllä yllättävän paljon myös lasipurkkidödölle! Stikin muotoilu on vielä (nämä ovat aivan uusi juttu Schmidt'siltä) hyvin yksinkertainen ja ehkä aavistuksen turhan leveä, jolloin stikin muovinen reuna kerää välillä mukaansa levitettyä dödöä. Koostumus on mielestäni hieman kevyempi kuin purkista, joka vahvistaa tunteeni siitä, että lasipurkin, hyvin sheavoimaisen koostumuksen omaava massa, olisi jopa tehokkaampi! Lisäksi lasipurkin deodoranttia tulee taatusti tasaisesti ihan kaikkialle sormin levityksen ansiosta.

Jos minua pyydettäisiin suosittelemaan stickiä tai sormin levitettävää deodoranttia, vastaisin todennäköisesti näin. Näiden säilyessä vuodenkin, ostaisin ehdottomasti yhden kumpaakin käytettäväksi rinnakkain; lasipurkissa tulevan sen aavistuksen paremman tehon ja tarkemman levittyvyyden vuoksi, sekä stikin kiireisten aamujen huitaisuvaihtoehdoksi. Sticki toiminee myös paremmin mukaan otettavana, mikäli tiedossa on kiireinen ja stressaava päivä.

Mutta entäs se mies, joka kokeili hajusteetonta stickiä? Hän palasi eilen kahden viikon merireissulta ja kertoi käyttäneensä vain tuota koko matkan! Rehellisesti sanottuna - en olisi hänestä uskonut. Hän kertoi sen pitäneen hänelläkin kaikki hajut poissa ja ettei sellaista tilannetta olisi tullut, jossa hänellä olisi hikoiluttanut. Tämä tuli itselleni todellakin yllätyksenä, suhtautudin nimittäin hieman skeptisesti hajusteettomuuteen. Ainoa moite mieheltä tuli hänelle vieraasta, kovemmasta koostumuksesta.Instagram: @luonnonkaunis


Schmidt'sin deodorantteja myy tällä hetkellä Ekovista, Biodelly, Ruohonjuuri sekä turkulainen kauneushoitola Souls Sisters. Hintaluokka pyörii stickien ja lasipurkkien osalta 14,90-17,95e välillä, matkakoon saa hintaan 6,90-8,95e. Ja vink vink! Biodelly tarjoaa 9.3. asti naistenpäivän kunniaksi -20% kaikista normaalihintaisista, yli 60 euron tilauksista koodilla NAISTENPV. Ruohonjuuresta saa puolestaan huomenna opiskelijakorttia vilauttamalla -10% opiskelija-alennuksen.Oletteko te jo kokeilleet?

Ann-Christine


Postaus toteutettu yhteistyössä Ekovistan kanssa.
Postaus sisältää affiliate-linkin.