SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


Schmidt's - paras kokeilemani ekodödöKosmetiikasta bloggaamisessa on sellainen hauska puoli, että saa aina silloin tällöin mahdollisuuden kokeilla uusia tuotteita. Näitä tuotteita testatessa on aina pieni jännitys päällä; välillä tuote ei sovi itselleen yhtään, joskus se on ihan ok mutta ei yllä blogiin asti, joku toinen tuote jää odottamaan sopivaa postaushetkeä tovinkin, mutta sitten on niitä tuotteita, jotka ovat suoranaisia löytöjä, eikä niistä kirjoittamista malttaisi odottaa lainkaan. Juuri sellaisesta tuotteesta on nyt kyse. Parasta tässä on vieläpä se, että kyseessä on luonnollinen dödö, siis luonnollinen deodorantti, joka saa allekirjoittaneen pursuamaan innosta!

Luonnolliset deodorantit ovat ripsivärien rinnalla luonnonkosmetiikkaa käyttävien suurimpia dilemmoja. Yksi tuote toimii yhdellä mutta ei toisella, osalla ei tunnu toimivan mikään, tai sitten vain osan kuukaudesta tai vuodesta. Hien koostumus ja hajun vahvuus on usein pahimmillaan talvena, naisilla vielä lisäksi kuukautisten aiheuttamien hormonaalisten muutosten aikana. Liekö ihmekään, että moni muuten toimiva dödö paljastuu falskaavan aina silloin tällöin, ja moni myöntääkin jemmanneen peilikaappiin synteettisen antiperspirantin - ihan vain hätävaratilanteita varten.

Syksyllä sain tiedon Suomeen rantautuvista Schmidt's deodoranteista, stickidödöistä, ja odotus on ollut kova! Olen aina tykännyt enemmän stikeistä, roll-oneissa on jotenkin aina oma säätönsä kuivumisineen ja valuvine koostumuksineen. Nyt alkuvuodesta saimme ne vihdoinkin Suomen kauppoihin ja samalla me ne testattavaksi. Me tarkoittaen minä sekä tuo mieheni, tällainen ei-niin-vähän-hikoileva ja hiestä kilpaa valittava parivaljakko (sitähän te kuitenkin mietitte!). Itse olen käyttänyt tavallisina päivinä Benecosin ihanan tuoksuista aprikoosidödöä, sekä tiukissa tilanteissa jemma-antiperspiranttia, mies puolestaan pelkkää antiperspiranttia.
Nyt sain kokeiltavaksi aivan tajuttoman ihanan, bergamotin ja limen tuoksuisen stikin, sekä lasipurkissa myytävän deodorantin ylang-ylangin ja kehäkukan tuoksuisena. Sain mahdollisuuden tuoksutella kaikkia tuoksuvaihtoehtoja (näiden lisäksi hajusteeton, laventeli-salvia sekä kataja-seetri), joista kaikki olivat miellyttäviä, eikä mikään selkeästi naisellinen tai miehekäs tuoksultaan. Stikin valitsin käytännöllisyytensä vuoksi, mutta halusin ehdottomasti myös kokeilla lasipurkissa myytävää ja samalla ekologisempaa vaihtoehtoa. Lasipurkin deodoranttimassa on paksumpaa, koukitaan purkista mukana tulevalla spaattelilla ja levitetään sormin. Olemassa on myös näppärä matkakoko pienessä muovipurkissa.

Olen enimmäkseen käyttänyt tuota i-ha-nan tuoksuista lime-stickiä, sen kertakaikkisen valloittavan tuoksun vuoksi. Voin ilokseni kertoa sen pitäneen kaikki hajut poissa, myös tiukissa tilanteissa, enkä ole kertaakaan tämän testijakson aikana käyttänyt hätävara-antiperspiranttiani. Se on jotain se! Tilanteissa, joissa hiki on virratakseen, virtaa se edelleen. Tämä oli kuitenkin odotettavissa, alumiinittomasta deodorantista ollessa kyse. Pienet nihkeät fiilikset tuo kuitenkin estää.

Schmidt'sin deodoranttien massa koostuu arrowjuurijauheesta (toimii kuten maissijauho ja sitoo kosteutta), kookosöljystä, sheavoista ja ruokasoodasta (sekä eteerisistä öljyistä yms), hieman eri suhteissa riippuen onko kyseessä sticki vai purkki. Yhteistä näillä on kuitenkin se, kuten moni varmasti jo aavistaakin, että kostumus on huoneenlämmössä aika tiivis, mutta pehmenee ihoa vasten lämmetessään.

EDIT: Deodorantit eivät siis sisällä leivinjauhetta vaan ruokasooda, ja ovat siis täysin luonnollisia! :)
Sticki on nopea ja kätevä vaihtoehto, mutta lämpesin kyllä yllättävän paljon myös lasipurkkidödölle! Stikin muotoilu on vielä (nämä ovat aivan uusi juttu Schmidt'siltä) hyvin yksinkertainen ja ehkä aavistuksen turhan leveä, jolloin stikin muovinen reuna kerää välillä mukaansa levitettyä dödöä. Koostumus on mielestäni hieman kevyempi kuin purkista, joka vahvistaa tunteeni siitä, että lasipurkin, hyvin sheavoimaisen koostumuksen omaava massa, olisi jopa tehokkaampi! Lisäksi lasipurkin deodoranttia tulee taatusti tasaisesti ihan kaikkialle sormin levityksen ansiosta.

Jos minua pyydettäisiin suosittelemaan stickiä tai sormin levitettävää deodoranttia, vastaisin todennäköisesti näin. Näiden säilyessä vuodenkin, ostaisin ehdottomasti yhden kumpaakin käytettäväksi rinnakkain; lasipurkissa tulevan sen aavistuksen paremman tehon ja tarkemman levittyvyyden vuoksi, sekä stikin kiireisten aamujen huitaisuvaihtoehdoksi. Sticki toiminee myös paremmin mukaan otettavana, mikäli tiedossa on kiireinen ja stressaava päivä.

Mutta entäs se mies, joka kokeili hajusteetonta stickiä? Hän palasi eilen kahden viikon merireissulta ja kertoi käyttäneensä vain tuota koko matkan! Rehellisesti sanottuna - en olisi hänestä uskonut. Hän kertoi sen pitäneen hänelläkin kaikki hajut poissa ja ettei sellaista tilannetta olisi tullut, jossa hänellä olisi hikoiluttanut. Tämä tuli itselleni todellakin yllätyksenä, suhtautudin nimittäin hieman skeptisesti hajusteettomuuteen. Ainoa moite mieheltä tuli hänelle vieraasta, kovemmasta koostumuksesta.Instagram: @luonnonkaunis


Schmidt'sin deodorantteja myy tällä hetkellä Ekovista, Biodelly, Ruohonjuuri sekä turkulainen kauneushoitola Souls Sisters. Hintaluokka pyörii stickien ja lasipurkkien osalta 14,90-17,95e välillä, matkakoon saa hintaan 6,90-8,95e. Ja vink vink! Biodelly tarjoaa 9.3. asti naistenpäivän kunniaksi -20% kaikista normaalihintaisista, yli 60 euron tilauksista koodilla NAISTENPV. Ruohonjuuresta saa puolestaan huomenna opiskelijakorttia vilauttamalla -10% opiskelija-alennuksen.Oletteko te jo kokeilleet?

Ann-Christine


Postaus toteutettu yhteistyössä Ekovistan kanssa.
Postaus sisältää affiliate-linkin. 


25 kommenttia

 1. Nämä on kyllä ihan hämmentävän hyviä, minulla pitävät pois myös kosteuden. Tämä nyt on pikkujuttu vaan, mutta leivinjauhe ja ruokasooda kai ovat eri asioita (en kyllä ole mikään leipuri mutta näin olen ymmärtänyt) ja tässä olisi nimenomaan ruokasoodaa. Sitä voi interwebsin mukaan valmistaa suolasta ja hiilidioksista. Sertifioimattomuuden syyksi luulen sitä, että noin yleisesti amerikkalaisia ei voisi vähempää kiinnostaa meidän eurooppalaisten sertifikaatit;o) Useimmat todella laadukkaatkin ja 100% luonnolliset amerikkalaiset sarjan ovat sertifioimattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat eri asioita ja mulla olikin käynyt joku lukukämmi, ihan varmana olin lukevinani baking powder enkä baking soda... :D Onneksi sain myös heti oikaisusähköpostia ja nyt tiedot ovat kohdillaan ;)

   Poista
 2. Nyt jännitti että kumpi tän tekstin onkaan kirjoittanut! :D arvasin kuitenkin oikein :D tiiätkö onko madara vaihtanut dödönsä koostumusta jotenkin? Etkös siekin siitä joskus kirjoittanut :) Ostin 2014 syksyllä ensimmäisen sellasen ja nyt viime syksynä kun ostin toisen niin mun mielestä etiketti ja tuoksu oli muuttuneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa ;) Madaralle tuli toinen versio samasta dödöstä myyntiin, voisiko olla se? :) Tosin omaan nenääni sen alkuperäisenkin tuoksu muuttui jossain välissä suorastaan inhottavaksi :/

   Poista
 3. Kyllä himottaisi ottaa tämä testiin, kun noi on tuntunut sopivan niin monelle! :D Toisaalta, Madaran yrttidödö sai myös paljon kiitosta blogissa ja minulla jäi koko tuote lopulta käyttämättä, kun se haisi mielestäni hielle jo valmiiksi. :p Nää on niin yksilöllisiä juttuja. Tosin nyt siitä voisi saada -20%... Tätä täytyy miettiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä testata, jos hakusessa on vielä toimiva luonnollinen dödö! :) Meidän blogissako? Itse kirjoitin Madaran yrttidödöstä joskus kauan aikaa sitten ja huomasin myös sen tuoksun muuttuvan pistäväksi käytössä, tilalle ostamani haisi jo valmiiksi siltä :/ En tiedä mitä niille on käynyt! Nämä voittavat kyllä aivan kuusi-nolla!

   Poista
  2. Teidän blogissa varmaan myös, mutta monista muistakin luin hyvää Madarasta. Jännä, että se on muuttunut sellaiseksi oudon hajuiseksi. :/ Tiedä sitä sitten, miten hyvä se uusi alumiiniton versio niillä on. Sitäkin voisin testata, se ainakin tuoksui raikkaalta.

   Poista
 4. Otin itse testiin ihanan tuoksuisen ylang ylang calendula-version stickinä. Hajut pitää poissa kun levitän aamuin illoin, mutta on aiheuttanut melkoisen punoituksen molemmissa kainaloissa :/ Vähän epäilen että se voisi olla tuo ruokasooda, olen lukenut että monien kainaloille se ei sovi. Toivon että punoitus menee ohitse, koska muuten on toimivin ja kätevin luomudeo tähän asti.

  -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sielläkin on tykätty ärsytyksestä huolimatta! Olen kuullut monilta vastaavaa muiden merkkien kohdalla, tosi ikävä vaiva! Mitähän tapahtuisi jos antaisit kainaloiden levähtää iltaisin? Iho voi varmasti ärsyyntyä esim. jos sheivaamisen jälkeen levittää iholle jotain jytympää.

   Poista
  2. Oli pakko lopettaa käyttö. Kainalot puskivat kauheaa tukkeumaa ja olivat niin punaiset. Pari päivää olin ilman deodoranttia kokonaan ja punoitus laski. Sitten iho alkoi kuoriutua pois ihan kuin olisi auringossa palanut :/ Kuorin sokerilla ja öljysin. Sitten otin käyttöön Urtekramin Aloe Vera dödön (kristallideodorantit toimineen aiemmin) ja nyt iho on suht normaali ja hienhaju poissa :) Selvästi tuo ruokasooda ei sopinut minulle, mutta tärkeintä on että löysin toimivan deodorantin joka ei ärsytä ihoa:)

   Lovefreshhän on hyvin samantyylinen deodorantti kuin Schmidt's. Heilä on myös ihan herkän ihon versio jossa ei ole ruokasoodaa. Luin vaan että näissä on juuri se ruokasooda joka tekee siitä niin tehokkaan kosteuttakin vastaan.

   Poista
  3. No hui!! Kiitos kun tulit päivittämään tilannetta tänne, saattaa joku muu vastaavan reaktion saanut löytää vastauksen ihmettelyynsä! Mutta sielläkin siis loppu hyvin kaikki hyvin :)

   Poista
  4. Moikka,
   Hei myös kehäkukka aiheuttaa monille ärsytystä, eli esim se lime-versio saattais silti toimia! :)

   Poista
  5. Kiitos infosta! Varmasti hyödyllinen tieto jollekin :)

   Poista
 5. Mulla on tuo bergamot & lime purkkiversiona ja odotin siltä paljon... Mutta se ei toimi ollenkaan! Pahentaa hienhajua huomattavasti. En kokenut ongelmaksi tahnan levittämistä, purkki on kaunis eikä tuossa muuta vikaa olekaan kuin se, että ei pidä hienhajua ja se on aika iso vika. Edelleen etsinnässä on hyvä ekodödö...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa sääli! Ja samalla tosi mielenkiintoista, miten eri ihmisillä toimii (tai ei toimi) eri dödöt. Oletko koittanut annostella eri määriä? Näissähän ainakin huomautetaan olla lisäämättä liikaa tuotetta.

   Poista
 6. Ostin Ruohonjuuresta Bergamot-lime stickin ja hikoilin normaalisti eli aika paljon kun käytin sitä. Paidan kainaloihin tuli valkoiset jäljet hikoilusta, eikä minulla ole ikinä tullut paitaan sellaisia jälkiä, joten ne johtuvat tästä deodorantista. Ei toiminut muutenkaan hyvin, kun hienhaju sekoittui deodorantin hajuun niin se oli vielä pahempi haju! Lähetin sähköpostia valmistajalle ja he epäilivät, että minulla on jonkinlainen detox reaktio, joka voi tulla sen jälkeen kun siirtyy luonnollisiin deodorantteihin. Olen kuitenkin käyttänyt luonnollisia deodorantteja jo muutaman vuoden, niin ei voi johtua siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tämä oli lipsahtanut tänne huomaamatta! Anteeksi, ettet ole saanut vastausta aiemmin! Minkä värinen paita sinulla oli, ihan mielenkiinnosta? Olen nyt pitemmän käytön jälkeen huomannut tämän tahraavan valkoiset paidat kainaloista keltaiseksi, mutta sain sen kaiken pois sappisaippualla! :) Tuosta hien hajun pahentumisesta luinkin jonkun muunkin kokeneen lime-stikin kanssa. Mielenkiintoista miten kaikkien hajut ja ihot toimivat niin eri tavoin, mutta sääli tietenkin teille, joille on käynyt noin :/ Oletko koittanut toista tuoksua?

   Poista
 7. Netistä luin jonkun amerikkalaisen naisen blogista arvostelua näistä, ja sen arvostelun perusteella tilasin kokeiluun tuon purkkimallin limen tuoksuisena. (Toki myös siksi, että stick-malli oli loppunut ihan joka paikasta...) Tuo amerikkalaisbloggaaja vähän avasikin, että tuo ruokasooda on purkkiversiossa ainesosaluettelossa muistaakseni toisena tai kolmantena ja stick-versiossa vasta viidentenä, mikä saattaisi selittää purkkiversion paremman pitävyyden. Edelleen odottelen tilausta saapuvaksi, jännityksellä odotan kuinka käy :) On nimittäin pitkään aikaan ensimmäinen luomudödö, jota uskallan kokeilla niin huonojen aikaisempien kokemusten jälkeen. Aikoinaan Rexonan stickit aiheutti mulla tosi pahaa ihottumaa kainaloihin, joten oon tooosi pitkään käyttänyt Erisanin antiperspiranttia. Inhoan märkiä kainaloita ihan yhtälailla kuin hieltä haisemistakin, joten kylläpä jännittää, mitä on luvassa! :D

  - Alisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi ihan hyvin pitää paikkansa! Toivotaan että tämä toimii sullakin :) Pakko tähän vielä huikata, että jos kainalosi ovat herkät, saattaa tuo ruokasooda jossain vaiheessa alkaa ärsyttää ihoa (aika paljon olen tähän nyt ajan myötä törmännyt), mutta Schmidt'sin ruokasoodaton sensitive-versio tuli juuri myyntiin Suomessakin. Se voi olla aika monen herkkäkainaloisen pelastus :)

   Poista
 8. Dödö kyllä pitää kainalot kuivina ja hajuttomina (kokeilin hajutonta versiota), mutta minulla myös aiheutti kainaloihin punoitusta ja kutinaa. Ei jatkoon. Lisäksi stickin levittäminen on hankalaa, sillä purkin reunat meinaa välillä raapia ihoa.
  Ajattelin kokeilla jotain soodatonta versiota, joten onko sinulla ideoita/kokemusta tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku, tämä kommentti on lipsahtanut minulta ohi! Anteeksi myöhäisestä vastauksesta, mutta jos joku vielä vinkkiä kaipaa niin eri soodalliset dödöt näyttävät käyttäytyvän eri tavoin ja kaikista soodallisista ei välttämättä saa reaktioita. Esim. Ben & Anna on toiminut monilla sellaisilla, joille Schmidt's on aiheuttanut kutinaa. We love the planetista on sanottu samaa. Mitä tulee soodattomaan dödöön löytyy Schmidt'siltä tätä nykyä soodattomia versioita ja myös Laveran helmidödö on saanut paljon kehuja :) Toivottavasti tästä olisi vielä apua!

   Poista
 9. Runsaasti hikoilevana olen ollut tyytyväinen, miten hyvin haju pysyy tällä poissa! Mutta se mutta on kyllä tuo paitojen tahraantuminen. Vaaleisiin paitoihin tulee rumat keltaiset jäljet. Lähtevät kyllä pesussa, mutta eivät näytä kovin kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman sain huomata myöhemmin ja siis minulla ja miehellä tuo ei edes lähtenyt pesussa :/ Tämä tuntuu vaihtelevan hieman pesuaineiden ja veden kovuuden mukaan. Syynä lienee stikin pohja joka on siis rasvaa ja rasvatahrat onkin vaatepesijän kauhu.. Samanlaista (ainakaan samassa mittakaavassa) ilmiötä en ole huomannut vielä Ben & Annan tai We love the planetin vastaavilla dödöillä.

   Poista
  2. Saman sain huomata myöhemmin ja siis minulla ja miehellä tuo ei edes lähtenyt pesussa :/ Tämä tuntuu vaihtelevan hieman pesuaineiden ja veden kovuuden mukaan. Syynä lienee stikin pohja joka on siis rasvaa ja rasvatahrat onkin vaatepesijän kauhu.. Samanlaista (ainakaan samassa mittakaavassa) ilmiötä en ole huomannut vielä Ben & Annan tai We love the planetin vastaavilla dödöillä.

   Poista
 10. Itse olen käyttänyt sitä hajusteetonta sensitive versiota (ilman ruokasoodaa) nyt pari kuukautta ja toimii kyllä hyvin. Pitää hajut kurissa ja tuo sticki versio on helppo levittää.

  Huonoina puolina täytyy mainita sottaavuus eli se jättää helposti valkoisia jälkiä vaatteisiin kun pukee ja riisuu, jos ei ole täysin kuivunut ja voi tahrata kainaloita puseroista. Toinen on että se vaha jää minulla ainakin iholle ja tekee ajelun vaikeaksi kun saippua ei annakaan normaalia luistoa terälle. Ongelma poistuu käyttämällä liukasteena hiusten hoitoainetta, jos jollain sattuu olemaan sama ongelma.

  VastaaPoista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall