Kotikaupungissani Oulussa on se huono puoli, etten pääse osallistumaan kaikkiin tapahtumiin, joihin haluaisin. Jo parina syksynä olisin halunnut osallistua I Love Me -messuille, mutten koskaan ole onnistunut saamaan kohtuullisen hintaisia lentoja sopiviin aikoihin. Nyt haluaisin kovasti mennä Luonnonkaunis Messuille huhtikuussa, mutta asiaan havahduttuani kaikki edulliset lennot olivat taas menneet, eikä yhtiä messuja varten haluta istua puolta vuorokautta junassa. Kaikki ihanat ystävämyynnitkin jää välistä ja kadehdin vain ihmisten niistä tekemiä löytöjä somessa.

Kun sitten täällä tapahtuu jotain mielenkiintoista, on ihan pakko päästä paikalle. Niinpä kun näin Instgramissa mainoksen syksyllä Ouluun muuttaneen Big Small Companyn avoimista ovista ja ystävämyynnistä, ilmoitin heti itseni mukaan. Big Small Company maahantuo monia tuotteita, jotka meillä on säännöllisesti käytössä tai joista haaveilen, joten toivoin tekeväni hyviä löytöjä. Niinpä lähdimme työpäivän jälkeen ystäväni Sadun kanssa shoppailemaan ja herkuttelemaan.


Ilokseni ystävämyynnissä olikin LifeFactoryn vesipullot tarjouksessa. Vaikka vastikään taas Hesarissa muuta uutisoitiin, olemme miehen kanssa molemmat sitä mieltä, että pysymme paljon virkeämpänä, jos juomme päivän aikana tarpeeksi vettä. Niinpä vesipullot kulkevat aina mukana. Turhien kemikaalien välttely ei perheessämme rajoitu suinkaan vain kosmetiikkaan, joten mukana kulkevat pullot ovat pikkuhiljaa vaihtuneet mahdollisimman vähän kaikkea ikävää sisältäviin. Viime vuonna minun ja tytön vesipullot vaihtuivat lasisiin LifeFactoryn pulloihin ja vesi maistuu siitä paljon paremmalle kuin muovisesta. Harmikseni vain hukkasin omani työreissulla viime kuussa, joten nyt oli tarjouksesta ehdottomasti saatava uusi. Samalla ostin miehellekin, joka ei vielä lasipulloa omista. Pullot olivat jo iltapäivästä päässeet melko vähiin, mutta onneksi niitä on tulossa ensi viikolla lisää ja saan ostamani pullot postissa.


Ehkä se suurin syy ystävämyyntiin menossa oli kuitenkin Sophie la Girafe. Lapsella on ollut useampi kirahvilelu, mutta vielä enemmän kirahveja meillä on ollut Sophie La Girafe Cosmeticsin tuotteiden muodossa. Kuten olen usein todennut, lapsemme iholle on aina käytetty lähes pelkästään sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Sophie la Girafen ilmestyttyä markkinoille reilu kaksi vuotta sitten ihastuin siihen heti. Käyttämämme sarjan tuotteet ovat hellävaraisia ja toimivia sekä sopivan mietoja tuoksultaan. Luonnonkosmetiikassa on usein voimakkaat tuoksut - jopa lasten tuotteissa - mutta näiden tuoksut oikeasti sopivat lapselle. Plussaa siitä, että tuotteet valmistetaan Suomessa. Eikä kirahvikosmetiikka todellakaan sovellu vain vauvoille ja lapsille, vaan tiedän sen olevan monen herkkäihoisen naisen suosikki. Myös meillä molemmat vanhemmat tarttuvat kirahvipurkkiin vähän väliä. Meidän vanhempien kirahvisuosikeista on blogissa luvassa lisää myöhemmin.


Loppujen lopuksi eniten innostusta herätti kuitenkin melkoisen vastikään Suomeen saapunut Nailmatic Kids. Meillä 3-vuotias haluaisi kovasti lakata kynsiään, mutta tähän mennessä olen sen melko pitkälti kieltänyt ja hän on saanut nauttia väristä kynsisään vain pari hassua kertaa. Nämä lapsille suunnitellut vesipohjaiset kynsilakat eivät ole puhdasta luonnonkosmetiikkaa, mutta eivät kuitenkaan sisällä kaikkein pahimpia myrkkyjä: tolueenia, ftalaatteja, formaldehydia, hajusteita tai orgaanisia liuottimia. Kaiken lisäksi lakan saa poistettua pelkällä vedellä ja saippualla. Kynsienlakkaushetki ystävämyynnissä taisi olla meidän prinsessan viikon kohokohta ja myöhemmin kotona on pitänyt lakata myös äidin ja jopa isän kynsiä, sillä saimme kotiinviemisinä herkkullisen värisiä Nailmatic-kynsilakkoja.

Ei siis ihan luonnonkosmetiikan messut, mutta ihanaa kosmetiikkaa kuitenkin kuului perjantaihini. Ja kylläpä minä nyt niitä löytöjäkin tein, vesipullojen lisäksi ostin muunmuassa hauskan kelluvan kylpysaippuan tytölle Eurolla. Toivottavasti näitä ystävämyyntejä järjestetään myöhemminkin. Minä olen paikalla.

Miten teidän viikonloppu meni?

Jonna 


Osa tuotteista saatu blogin kautta.