En äkkiseltään muista maininneeni pitkään jatkuneesta Uudet luottoluomivärit arkeen -projektistani. Olen metsästänyt ja metsästänyt, eikä mikään oikein ole natsannut. Ongelma ilmeni, kun aikoja sitten saamani luonnonkosmeettiset arkeen sopivat luomivärit eivät tulleetkaan Suomeen myyntiin, eivätkä ne tietenkään säily ikuisesti.. Säilyvyyden lähestyessä loppuaan alkoi jo kuumottaa; eikö mistään saa oikeasti ihon sävyä tasoittavaa ja sävyttävää vaaleaa (ei vaalentavaa!) sävyä sekä perus ruskeaa varjostukseen sopivaa luomiväriä? Mattana? Glitteri ja kimmellys kun ei vain sovi omaan arkilookiini.

Yhtenä vaihtoehtona harkitsin jo Zuiin luomivärejä sävyissä Chestnut* ja Fudge*, vaikka ne hieman hohtavatkin, sillä ne toimivat iholla lähiten toivomallani tavalla. Kunnes tadaa, poikkesin pari viikkoa sitten bussia odotellessani Sokoksen luonnonkosmetiikkaosastolla ja löysin nämä! Laveran, ihan just eikä melkein arkeen passelit mattaiset mineraaliluomivärit. Nyt vihdoinkin, vihdoinkin raaskin laittaa iänikuiset arkiluomivärini vaihtoon!
No mikä näissä nyt on niin ihmeellistä? No kuulkaa, miten harvassa ovat ihon luonnolliseen sävyyn sulautuvat luomivärit? Ilman glitteriä? Voin kertoa, että nyt on etsitty oikein kivien ja kantojen alta. Mineraalipuuteri ajaa periaatteessa tämän asian, mutta itse tykkään käyttää tähän erillistä runsaspigmenttistä luomiväriä. Tämä Laveran Mattn Cream luomiväri (kuvien vaaleampi) toimii juuri näin! Se on aavistuksen omaa ihonsävyäni tummempi, lähempänä beigeä.

Sama ongelma ilmeni varjostukseen sopivan luomivärin kanssa. Sitä täydellistä ihan perus ruskeaa sävyä ei meinannut löytyä mistään, ja jos löytyi, kimmelsi se. Tämä Laveran mattainen Cappuccino sävy on puolestaan juuri sopiva; sillä saa tehtyä luonnollisen varjostuksen, ilman dramaattista tai juhlavaa vaikutelmaa.

Ylläolevista kuvista voitte hieman koittaa hahmottaa millaisista sävyistä on kyse iholla. Ei mitään kummallista, periaatteessa, mutta siinä näiden ihanuus piileekin. Silmät saavat hieman enemmän syvyyttä ja ryhdikkyyttä.

Jälkeenpäin oli pakko vielä tutkia, että miten en ole näihin aiemmin törmännyt, ja hämmästyksekseni sain huomata niiden puuttuvan melkeinpä kaikista nettikaupoista, myös Sokoksen sivuilta. Hämmentävää! Turun Sokokselta näitä nyt kuitenkin saa varmuudella vielä pari henkilöä ja sävyä Cream löytyy Greendealin sivuilta. Muita suosittelen poikkeamaan lähimmissä Laveraa jälleenmyyvissä liikkeissä (kuten Sokos ja Ruohonjuuri) tai kyselemään nettikaupoista näiden kohtalosta.

Jos pienen pieni kimmellys on sinun makuusi, suosittelen koittamaan Zuiin Chestnut* (iholla kuvaa vaaleampi) ja Fudge* sävyjä. Bronze oli myös potentiaalinen vaihtoehto, kun taas Raisin oli punertava/lilahtava, Tawney* puolestaan vihreään taittava.


Ovatko Laveran mattaluomivärit tuttuja vai vieläkö teillä on arkiluomivärikriisi?

Ann-Christine 


*affiliate-linkki