Olen pitkään halunnut päästä kokemaan kasvohoidon ihanuuden, mutta jotenkin elänyt siinä uskossa, ettei täällä meidän pienessä Turussa olisi omia kosmetiikka-arvojani jakavaa hoitolaa. Siihen se onkin sitten tyssännyt, kunnes luonnonkosmetiikasta vastikään kiinnostunut äitini soitti muutamat innostuneet hehkutuspuhelut koskien Yliopistonkadun Ravensaraa. Oli kuulemma niiiin hemmoteltu ja hän oli aivan taivaassa. Kuinka ollakaan, oli heillä tullut Ravensaran Camillan kanssa puheeksi kukas muu kuin allekirjoittanut, sekä Camillan toive bloggaajavieraasta. Aikamoinen sattuma eikö?

Niin palaset loksahtivat paikoilleen ja pääsin kaipaamani kasvohoitoon. Astuin pari viikkoa sitten ensimmäisen kerran lämminhenkiseen ja tunnelmalliseen Ravensara Nirvana -kauneushoitolaan, jossa rauhoittava veden solina täytti taustan. Ihastelin hetken paikan sisustusta ja lukuisia Buddhia,  kunnes sain vuoron astua huoneeseen, jossa Camillan valitsema kasvohoito tehtäisiin. Camillan suljettua oven seisoin hetken ja vain hymyilin tilalle; niin tunnelmallista ja viimeisteltyä kokonaisuutta en ollut odottanut. Jotenkin olen aina mieltänyt kauneushoitolat ja kylpylät hyvin kliinisiksi. Ripustin vaatteeni tummanpuisille tikkaille ja asetuin paikalleni odottamaan kasvohoidon alkua, veden solinan viedessä ajatukset muualle.
Itse kasvohoito oli positiivinen yllätys sen oltua hyvin kokonaisvaltaista hemmottelua, hoitotuotteista tuoksuihin, sekä hierontoineen päästä varpaisiin. Iloinen ja puhelias Camilla on kouluttautunut esim. kosmetologin ja aromaterapeutin lisäksi lukuisten kurssien muodossa, ja yhdistelee näiden perusteella räätälöityjä kokonaisuuksia, sekä toimii ayurveda-periaatteiden mukaan - ei ihme, että tunne kokonaisvaltaisuudesta jäi päälimmäisenä mieleen. Kosketus, tuoksut, äänet, öljyt, akupisteiden painanta ja monet muut takaavat sen, että jokaiselle löytyy sopiva käsittely.

Camillan vilkaistua ihoani valitsi hän minulle kasvohoidon Organicsppa:n tuotteilla. Sarjan tuotteet sisältävät lääkinnällisiä pitoisuuksia sertifioituja orgaanisia kasviuutteita, ovat täysin luonnollisesti tuotettuja ja ammattikäyttöön suunniteltuja. Huikea vähintään 95% luomuraaka-ainepitoisuus selittyy sillä, etteivät tuotteet sisällä lainkaan vettä, ja ovat erittäin erittäin riittoisia.

Olen aina mieltänyt ihoni automaattisesti sekaihoksi, mutta yllätyksekseni Camilla olikin sitä mieltä, että ihoni olisikin enemmän kuiva, herkkä, sekä osittain aavistuksen sekaihoon kallistuva, mutta neuvoi hoitamaan ihoa kotona enemmänkin kuivan ja herkän ihon tavoin. Minulle hän valitsi Organicspan kasvohoidoista Cream Mask -hoidon, jonka kerrotaan kosteuttavan tehokkaasti lukitsemalla ihoon siitä hävinneen kosteuden, vähentävän punoitusta ja tuovan iholle sekä hehkua että eloa. Näitä tuotteita minulla siis käytettiin:

- Cream Cleanserin (rauhoittava ja kosteuttava)
- Kasvoveden (elvyttävä, rauhoittava ja puhdistava)
- Intense Moisture kosteusvoiteen (elvyttävä ja suojaava)
- Silmänympärysvoiteen (ravitseva ja tukea antava)
- Kasvokuorinnan (elävoittävä, tasoittava ja elvyttävä)
- Soothe Balm - voidetta (nuorentava, hoitava ja kosteuttava)
- Cream Mask -naamion (ravitseva, rauhoittava ja hoitava)
Kasvohoitokin oli enemmänkin kasvohieronnan tuntuinen ja sanoisinkin ennemmin saaneeni kasvohemmottelua kuin millaiseksi olin kuvitellut ammattilaisen "kasvojen puhdistuksen ja hoidon". Hierovat liikkeet jatkuivat aina päänahkaan asti, ja naamion vaikutusajan aikana sain pötkötellä hämärässä huoneessa, rauhallista musiikkia ja aina vaan niin rentouttavaa veden solinaa kuunnellen. Lämmin alusta ja peitot takasivat sen, että tuona hetkena taisin rentoutua kaikista eniten.

Oleellisinta lienee kuitenkin fiilis hoidon jälkeen eikö? Oli huvittavaa jälkeenpäin huomata kyseisen kasvohoidon lukitsevan ihoon siitä haihtuneen kosteuden, sillä kuvasin tunnetta hoidon jälkeen juurikin sellaisena kuin että se oltaisiin täytetty jollain, mikä siitä puuttui aiemmin. Olo oli jotenkin täyteläisempi, juurikin kuin ihossa olisi jotain lisää. Taisi sarja lunastaa lupauksensa!

Sain vielä hemmottelun jälkeen hieman juotavaa ja "toipua kaikessa rauhassa" sekä pukea omaan tahtiin. Oli ihana tuntea olonsa jollain tapaa tervetulleeksi ja että minusta välitettiin, sen sijaan että olisi vain yksi asiakas muiden joukossa liukuhihnalla. Samaa kehui ja ihasteli äitini, joka on jo kuulemma ihan vakioasiakas.
Kiinnostuneet voivat vilkaista Ravensaran laajaa hoitovalikoimaa täältä. Sieltä löytyy mm. suklaahierontaa, Zuii-meikkiopastusta, aromaterapia- ja rentoutushoitoja, sekä kasvohoitoja ja hierontoja vaikka millä mitalla. Itseäni houkuttelisi jatkossa erityisen paljon Shiatsu-käsittelyt, joista japanilainen päähieronta (42e) ja peruskäsittely (75e) olisivat aika oivia lahjaideoita. Myös aromaterapiaotsikon alta löytyy useampi houkutteleva vaihtoehto stressiä ja lihasjännitystä lievittämään.

Ravensaralle ja erityisesti hoitoni tehneelle Camillalle iso kiitos kokemuksesta ja mahdollisuudesta! Palaan varmasti toiste - ilman kameraa ;)


Ann-Christine


Postaus toteutettu yhteistyönä.