Kolmen kympin rajapyykki pari vuotta sitten ei aiheuttanut minussa suuria kriisejä. Oikeastaan 30 tuntui hyvältä iältä. En ole koskaan ollut niin itsevarma ja tyytyväinen itseeni kuin nyt neljännellä kymmenellä. Syksyn aikana aloin kuitenkin kiinnittää huomioita siihen, ettei ihoni ole enää ihan nuoren tyttösen iho. Silmänympärysihon lisäksi olen alkanut saada juonteita otsaani. Ei tässä vielä mitään hätää ole, minua edelleen luullaan usein vuosia nuoremmaksi ja hämmästellään, miten olen muka jo ehtinyt olla yli 10  vuotta naimisissa. Silti minusta on alkanut tuntua, että tämäkin asia pitää alkaa ottaa paremmin huomioon ihonhoidossa.

Missään nimessä ei vielä ole aika hypätä syvästä päästä ja alkaa käyttää kaikkein tehokkaimpia anti age -tuotteita. Iholle ei tee hyvää käyttää niitä ennen kuin niille oikeasti on tarvetta. Tärkeintä tässä vaiheessa on olla hellävarainen iholle ja huolehtia kosteutuksesta, sillä kuivuus aiheuttaa ja pahentaa juonteita. Usein kuitenkin suositellaan 25-35 vuotiaana aloitettavan ikääntymistä ehkäisevien tuotteiden käyttö. Todellakin vain ehkäisevien, ei niiden, jotka jo yrittävät kääntää kelloa taaksepäin. Näissä pääasia on yleensä juurikin kosteutuksessa, mutta myös suojaavat antioksidantit sekä ravitsevat vitamiinit tekevät hyvää. Kenellepä vitamiinit eivät tekisi hyvää.

Tätä lievää ikäkriisiä potiessani olin innoissani, kun törmäsin Instagramissa suomalaisen Flow Kosmetiikan uutuuksiin. Flow Wilderness -sarja on suunniteltu hidastamaan ihon ikääntymistä, ei siis vielä kääntämään kelloa taaksepäin. Sarjan tuotteet sisältävät juurikin antioksidantteja ja vitamiineja, joita saadaan pohjoisen marjojen siemenöljystä. Lisäksi Wilderness -sarja on todella hellävarainen, joten siinäkin mielessä se oli talven pakkasia ajatellen sarja, jota ehdottomasti halusin testata. 


Wilderness puhdistusvoide oli se tuote, josta ensimmäisenä innostuin. Se, jonka vuoksi halusin sarjaa alunperinkin testata. Olen syksystä saakka yrittänyt innostua musliniliinasta puhdistuksessa, se kun tuntuu olevan niin monen mielestä parasta ihonpuhdistuksessa ikinä. Se ei kuitenkaan ole tuntunut päivittäisessä käytössä sopivan minulle. Hieman tilanne parani, kun vaihdoin The Organic Pharmacyn liinan pehmeämpään Neal's Yard Remediesin liinaan. Siltikin talven pakkasilla ihoni tuntui kaipaavan vieläkin hellävaraisempaa puhdistusta. 

Puhdistusvoide on todella mielenkiintoinen. Se on pullosta annostellessa öljymäinen, mutta veden kanssa se muuttuu maitomaiseksi. Putsaria voikin käyttää kolmella eri tavalla:
1. Pyörittämällä öljyn kuiville kasvoille ja poistamalla kostealla musliiniliinalla.
2. Sekoittamalla öljyn kämmenellä veden kanssa ja käyttämällä sitä sitten puhdistusmaidon tapaan.
3. Pyörittelemällä öljy kuivalle iholle ja poistamalla se vedellä.

Itse olen käyttänyt puhdistusvoidetta eniten jälkimmäisellä tavalla. Levitän siis öljyn kuiville kasvoille ja pyörittelen oikein antaumuksella. Sitten kastelen käteni ja pyörittelen uudelleen. Huuhtelen kädet ja pyörittelen uudestaan. Toistan tämän muutaman kerran ja lopuksi huuhtelen vielä oikein kunnolla vedellä. Tällä tavalla iho tulee oikein syväpuhdistettua, mutta todella hellävaraisesti. Iho ei tunnu puhdistuksen jälkeen yhtään kuivalta, vaan todella pehmeältä. Kuitenkaan kasvovedellä pyyhkiessä pumpuliin ei jää enää mitään. Tämä on ollut täydellinen puhdistustuote talveen. Nyt ilmojen lauhduttua olen välillä käyttänyt myös musliniliinaa, mutta mielestäni puhdistusvoide on parhaimmillaan pitkän kaavan kautta vedellä puhdistettuna.


Toinen Flown täydellinen talven tuote  on Wilderness Silmänympärys- ja huulibalsami. Tämäkin on hieman poikkeava tuote: balsami on nimittäin muodoltaan kiinteää. Ensin vähän kauhistelin tätä ja ajattelin sen olevan liian paksua silmänympärysiholle, minne ohuempi voide on yleensä parempi. Balsami kuitenkin sulaa iholla ihan juoksevaksi ja imeytyy hyvin. Todella pieni määrä pitää silmänympärykset pehmeinä ja kosteutettuina. Lopuksi tietenkin aina pyyhkäisen balsamin rippeet sormista huulilleni. 

Pakkasilla käytin balsamia aamuin illoin. Se suojaa hyvin herkkää silmänympärysihoa luonnonolosuhteilta. Nyt kun pakkaset ovat lauhtuneet, käytän monena aamuna perinteisempää silmänympärysvoidetta, mutta iltaisin edelleen hemmottelen silmänympärysihoani balsamilla. Suojakeleilläkin turvaudun kuitenkin Flown balsamiin sellaisena aamuna, kun olen lähdössä ulkoilemaan.  Silmänympärys- ja huulibalsami on siis ihan täydellinen tuote talvilomien ulkoiluun, vaikkapa rinteisiin.


Lisäksi minulla on ollut Flown uutuuksista käytössä Wilderness Bilberry & Rosehip öljyseerumi seka- ja rasvaiselle iholle. Mahtavaa, että seerumista on kaksi versioita erilaisille ihotyypeille! Mielestäni ei ole kovin yleistä, että ikääntymisen merkkeihin tarkoitetuissa tuotteissa on ajateltu erilaisia ihotyyppejä. Olen aiemmin käyttänyt öljyä vain kosteusvoiteen tai seerumin päällä, joten tällainen ensimmäiseksi tuotteeksi laitettava öljyseerumi oli ihan uusi kokemus, mutta onneksi ehdottoman positiivinen sellainen. Kun seerumin levittää vielä kasvovedestä hieman kosteille kasvoille, se imeytyy loistavasti. Todella pieni määrä - vain yksi tippa - riittää koko kasvoille.

Seerumi kosteuttaa hyvin, eikä ollenkaan kuivata ihoa, vaikka sitä hieman pelkäsinkin sen talia hillitsevien ainesosien (teepuuöljy & seetri). Ihoni on tuntunut olevan paremmassa kunnossa ja kirkkaamman värinen tätä käyttäessä, joten tämä jää ehdottomasti vakituiseen käyttöön ympärivuotisesti. Tosin vakituiseen käyttöön taitaa jäädä jokainen kokeilemani Flow Wilderness -tuote.


Flow Wilderness -tuotteissa teki suuren vaikutuksen niiden valtavan suuri luomusisällön määrä. Seerumi on 100% luomua tai villinä kasvanutta, puhdistusvoide 98,8%. Lisäksi vedettöminä tuotteina ne eivät tarvitse juurikaan säilöntäaineita. Ainoastaan silmänympärys- ja huulibalsamissa on E-vitamiinia,  jota toimii säilöntäaineena, sillä se on antioksidantti. Sillä on kuitenkin myös ihonhoidollisia ominaisuuksia ja juuri antioksidanttisuutensa vuoksi sopii sellaisena nimenomaa ikääntymisen merkkejä ehkäisemään. Muita säilöntäaineita ei näissä kolmessa tuotteessa ole. 

Ihastuin myös sarjan ulkonäköön. Tuotteet ovat tietysti tummissa lasipakkauksissa, koska tummat purkit suojelevat herkkiä öljyjä valolta, mutta toki ne ovat myös mielestäni tyylikkäät. Rehellisesti sanottuna en ole aiemmin Flown tuotteita testannut, koska monienkaan tuotteiden ulkonäkö ei ole miellyttänyt. Tiedän, kauheaa, kun kuitenkin haluaisin suomalaisia tuotteita ostaa. Wildernessin lääkepullomaiset pakkaukset yhdistettynä roosan värisiin etiketteihin vetosivat kuitenkin heti. Ja koska tuotteet ovat niin hyviä, taidan antaa myöhemmin antaa muillekin Flow Kosmetiikan tuotteille mahdollisuuden.


Onko Flown Wilderness-tuotteet jo teille tuttuja? Tai Flow Kosmetiikka yleisesti? Mitä tuotteita suosittelisitte, että kannattaisi ehdottomasti kokeilla?

-Jonna-

Tuotteet saatu Biodellyltä blogin kautta.
Sisältää mainoslinkkejä.