Vihjailin Instassa kirjoittavani tästä jo viime viikolla talvilomallani. Asiat eivät aina kuitenkaan mene suunnitellusti ja meillä vietettiin talvilomaviikon sijaan sairasviikkoa, sillä ensin sairastui lapsi ja sitten me vanhemmat. Minä olen ollut vielä tämänkin viikon sairaana. En ole vuosiin ollut sellaisessa taudissa kuin tämä flunssani oli. Nyt sentään alan jo olla elävien kirjoissa, joten vihdoin on vuorossa tuote, joka on pelastanut liian aikaiset aamut.


En ole koskaan innostunut sävyttävistä päivävoiteista tai BB-voiteista. Minähän rakastan kosmetiikkaa! Miksi ihmeessä käyttäisin vain yhtä tuotetta, jos voin käyttää kahta tai kolmea? Tänä talvena kuitenkin tajusin niiden kauneuden. Kun menee kahdeksaksi töihin ja vie lapsen päiväkotiin enne sitä, tarkoittaa se aivan liian aikaista heräämistä tällaiselle ei-todellakaan-aamuihmiselle. Seerumin ja kosteusvoiteen imeytymisen odottamiseen menee hetki. Toinen hetki - jopa melkoisen pitkä hetki - menee mineraalimeikkipohjan buffailuun. Niin paljon kuin rakastankin mineraalimeikkejäni, eivät ne ole se kaikkein nopein tapa levittää meikkipohja. Tai ainakin itse tykkään pyöritellä ja buffailla meikin kunnolla ihoon. Niinpä yhtäkkiä pari ylimääräistä minuuttia unta alkoikin tuntua tärkeältä ja sävyttävä päivävoide alkoi tuntua ihan järkevältä ratkaisulta kaikkein aikaisimpina aamuina.

Etukäteen arvasin, ettei täydellisen voiteen löytäminen olisi välttämättä helppoa. Tällaisessa voiteissa pitää kohdata niin moni asia: riittävä kosteutus, oikea sävy ja sopiva peittävyys. Useilla merkeillä on BB-voiteessaan vain yksi sävy ja silloin se on aina liian tumma. Toisilla taas kyllä on kaksi, mutta vaaleampi on punaiseen taipuva, kun oma ihoni on ehdottomasti kellertävä. Jossain oli täydellinen sävy, muttei lainkaan peittokykyä.


Sitten yhtenä päivänä olin Stockmannilla ja jostain mielen sopukoista se yhtäkkiä pulpahti: Estelle & Thild. Pohjoismaalainen merkki, joten heillä luulisi ainakin olevan tarpeeksi vaalea sävy. Muutenkin oli halunnut merkkiä testata, sillä se on niin kaunis ja kuitenkin jonkinlaista lähikosmetiikkaa, onhan merkki ruotsalainen. Siispä ei kuin kipin kopin hyllylle sitä testaamaan Biohydrate All-In-One Tinted Moisturiseria. Käden selkään sävy näytti passelilta ja voide tuntui muutenkin hyvältä. Pyysin vielä myyjältä pikkuisen voidetta kotiin mukaan, jotta saan testata sitä koko kasvoille. Kädelle testaus ei kuitenkaan aina kerro koko totuutta. 

Seuraavana aamuna laitoin Tinted Moisturiseria heti kasvoveden päälle. Se oli loistava. Melkein saatoin nähdä valon syttyvän pääni päällä, kun voide oli niin täydellinen. Heti samaisena päivänä kävin siis ostamassa voiteen. Olen käyttänyt sitä nyt joiden aikaisten aamujen lisäksi myös vapaapäivinä eli sellaisina päivinä, kun olen lapsen kanssa kotona ja käymme ainoastaan leikkipuistossa.

Estelle & Thild Tinted Moisturiser on ohut, mutta sen kosteusteho riittää yksinään näillä keleillä. Kovemmilla pakkasilla alle pitää todennäköisesti laittaa kosteuttava seerumi. Voide levittyy todella helposti kauniin tasaiseksi ja jättää ihanan kuulaan ihon. Voide myös peittää yllättävän hyvin, vaikka toki silmänaluset ja isommat näpyt kaipaavat lisäksi jotain peittävämpää. Silmänympärysiholle en itseasiassa laita tätä sävyttävää kosteusvoidetta ollenkaan, sillä sen ohuelle iholle se jostain syystä saa minulla aikaan pieniä punaisia näppyjä. Muuten voide ei aiheuta ihoreaktioita, mutta kuten aiemmin todettu, silmänympärysiho on erilainen. Silmänympärysiholle käytän erästä kulttituotetta, mutta siitä lisää myöhemmin.


Puuteroinnin E&T Tinted Moisturiser luonnollisesti vaatii. Sillä saralla tämänhetkinen suosikkini on Everyday Mineralsin Pearl viimeistelypuuteri, joka antaa ihanan hehkuvan lopputuloksen ja auttaa pitämään ihon kauniina koko päivän. Yllä olevassa kuvassa ihollani on juuri tämä yhdistelmä. Päivinä, joina tuntuu, että ihoni kaipaa hieman enemmän peittoa, käytän puuterina Uoga Uoga mineraalimeikkipuuteria. Tällöin en buffaile mineraalimeikkiä samalla tavalla kuin käyttäessäni sitä yksistään pohjana, vaan pyörittelen sen vain ihan kevyesti. Uoga Uogan mineraalimeikkipuuteri on tähän ihan loistava.

Kyllä minä edelleen silti rakastan seerumejani, kosteusvoiteitani ja mineraalimeikkejäni, eikä minusta varmasti ikinä tule vannoutunutta sävyttävien kosteusvoiteiden käyttäjää.  Nyt kuitenkin ymmärrän myös niiden hienouden ja  olen iloinen, että löysin Estelle & Thild Biohydrate All-In-One Tinted Moisturiserin, sillä se on minulle perfect match.

Oletteko te BB-voiteiden ja sävyttävien kosteusvoiteiden ystäviä?


-Jonna-

Sisältää mainoslinkkejä