Kun loppuvuodesta pääsin kokeilemaan vuolaasti kehuttuja, mutta myös mielipiteitä jakavia Zuiin meikkejä, olin ehkä uteliaampi kuin koskaan uusia meikkejä kokeillessani. Miten voi olla mahdollista, että osa ylistää meikkejä, kun taas osalla on täysin flopanneet kokeilut takanaan? Miten mahtaisi käydä omalla kohdallani? Aika kiehtovaa jotenkin!

Zuiin mintun sävyisestä CC-voiteesta kirjoitinkin ensifiiliksiä jo täällä, sillä ihastuin siihen niin kovasti heti kättelyssä. CC-voide on siis värillinen meikinpohjustusvoide, color corrector, jolla voidaan taittaa iholta epätoivottuja sävyjä kuten punaisuutta, tai vaikkapa tuoda sameaan ihoon enemmän eloa. CC-voiteesta kertoessani mainitsinkin, että Zuiin meikeissä se juttu on kukat, eikä esim talkkia käytetä lainkaan. Zuiin nettisivuilla kerrotaankin näin:

"Valmistamme tuotteemme luomujasmiinin ja luomuruusun kukkien nupuista, luomukamomillan kukkien terälehdistä, ruusu-, manteli-, kehäkukka-, avokado- ja jojobaöljyistä, appelsiinin kuoriöljystä, peltokortteen, nokkosen ja kuusaman kukkauutteista ja muista kukka- ja kasviperäisistä, ihoa hellivistä ainesosista, sekä ripauksesta mineraaleja."

Ja tämän huomaa ihanasta kukkaistuoksusta!

Itse pakkaukset olivat ehkä pienoinen pettymys muovin ollessa jollain tapaa kömpelön tai halvan tuntuista (esim. luomivärin kierrekorkissa tuntuu kitkaa) ammattitason meikeistä ollessa kyse, mutta onneksi tällaisesta selviää ;) Mikään tuote ei kuitenkaan antanut syytä pettyä, ja muutama tuote nousikin suosikiksi - siirrytään siis niihin!
 

 Zuiin meikkipohja - ai sentään, miten nättiä jälkeä! On kuitenkin kerrottava, että aikamoiset kamppailut ja testailut olen saanut näiden kanssa aikaan, ennen kuin homma alkoi kulkea.

Sain siis testattavaksi mintun sävyisen CC-voiteen, sekä meikkivoiteet sävyissä Olive Fair ja Olive Light, ihoni ollessa juuri jotain niiden väliltä ja sekoittamalla saan näistä itselleni täydellisen sävyn. Meikkivoide näyttää jakavan mielipiteitä levittyvyyden osalta ja varsin mielenkiintoisia kokemuksia on minullakin; se levittyy kuin unelma Madaran sävyttävän päivävoiteen päälle, mutta minkään muun kanssa se ei omalla ihollani toimi. Ei millään! Oli kyseessä päivävoide (monta testattu), Zuiin oma CC-voide tai ei mitään. Olen testannut sekä sormilla että siveltimellä levitystä. Olen antanut pohjan kuivua tai olla kuivumatta. Ei vaan ei! Mutta Madara pelastaa ja jälki on priimaa - miten kummallista??

Ongelmaksi on siis lähinnä muodostunut nenänseutu, joka on allekirjoittaneella erittäin pintakuiva. Tällä alueella levittäessä saa olla suhteellisen nopea, ja onnistua kerralla, sillä työstäminen tai osiosta toiseen palaaminen ei tahdo onnistua ja meikkivoide irtoilee tai rullaantuu. Poskilla puolestaan "väärän pohjan" kanssa meikkivoide tahtoo jämähtää supernopeasti (etenkin sävyistäni tummempi käyttäytyy näin), hullunkurisesti kyllä todella tasaiseksi ja nätiksi, mutta ennen aikojaan.


 

Tuon ennenkin hehkuttamani Madaran sävyttävän voiteen kanssa Zuiin meikkivoiteet kuitenkin toimii ja lopputulos on ihana! Sopivan peittävä, mutta sen verran kuulas, että jälki näyttää luonnolliselta. Kiinnittämiseen olen käyttänyt Flow kosmetiikan mineraalipuuteria, jota olen töpötellyt kevyesti isolla puuterisiveltimellä. Jotenkin ainakin itselläni tämä kombo vain toimii ja iho näyttää juuri sellaselta hehkuvalta kuin toivonkin.

Kerron tämän koko stoorin nyt siksi, koska olen kuullut vastaavia jämähtämiskokemuksia useammin kuin kerran ja kyseessä on mitä ilmeisimmin toimimaton pohja, mutta mahdollisesti myös erien ja sävyjen välisiä eroja. Jos siis kotoasi löytyy korkattu Zuiin meikkivoide, jonka olet lykännyt peilikaapin perälle, niin anna sille ihmeessä uusi mahdollisuus.

Alla pari kuvaa, joissa pohja on täysin eri olosuhteissa: vasemmalla studiovalojen alla järkkärin tarkassa syynissä (toimii) ja oikealla luonnonvalossa kännykkäräpsyn muodossa (toimii myös). Huomaatteko tuon saman hehkun, josta minäkin olen niin innoissani? Tällä kertaa ei kiitellä korostuspuuteria!
Toinen asia, jota kuvista kannattaa syynätä, on kulmakarvojen sävy. Muiden Zuii-kokeilujen jälkeen tilasin itselleni ylistetyn Zuiin kulmakynän sävyssä Taupe, joka on sävyltään ylivoimaisesti toimivin vaaleiden hiusten kaveriksi. Taupe on siis tuollainen kylmäsävytteinen tai harmaaseen taittava, suoranainen pelastus markkinoiden lukuisten lämminsävyisten kulmavärien rinnalle. Miksi me tavattiin vasta nyt, kysynpä vain?

Zuiin kulmakynä vaatii kuitenkin välineistöön kulmaharjalisäyksen (esim. tämän), mikäli sellaista ei ennestään omista. Ja mietinpä myös, että tässä on kai osattava ennakoida ja ostaa hyvissä ajoin seuraava kappale talteen, sillä tämän kanssa ei ole kyllä minkäänlaista havaintoa siitä, koska viimeiset millit ovat käsillä (väriä siis pyöritellään vähitellen esiin).  Kynän kärki on muuten viisto (katso kuva alta), joten käyttö tuntuu hauskasti joltain sivellinlevityksen ja perinteisen kulmakynän väliltä.

Lopuksi on vielä mainittava tuo testiin saamani Zuiin huulipuna sävyssä Butterscotch, jonka näittekin ylempänä huulilla. Se on räväkän rohkea valinta, todella näyttävä ja aivan mukavuusalueeni ulkopuolelta, mutta vei jalat alta! Se on täydellinen sävyvalinta niille päiville, kun olo huutaa pientä tyttömäisyysruisketta. Tuo on muuten ainoa huulipuna, jota muut ovat jopa rohkeneet ihastelemaan avoimesti. Mitä te tykkäätte?


Myöhemmin luvassa varmuudella ainakin ripsiväriasiaa Zuiin kera, mutta nyt on pistettävä tämä lempparituotepostaus pakettiin. Ja koska joku kuitenkin miettii että mitkä tuotteet jäivät lempparilistan ulkopuolelle niin muut testaamani tuotteet olivat juuri ko. ripsari ja luomiväri. Kummatkin hyviä, mutta eivät ihan jyränneet lempparipaikoille. Näihin palataan vielä.Onko teillä kokemusta Zuiin meikeistä? Lemppareita?

Ann-Christine


Kiitokset Biodellylle tuotteista ja Kukka Fiorille kuvien kukista!
Postaus sisältää mainoslinkkejä.