SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


Pakkaspäivän hemmottelua Kuiskauksessa

Syy viimeaikaiseen radiohiljaisuuteeni on ollut väsymys. Olen tämän kuun aikana ollut tavallista enemmän töissä ja sen vuoksi melkoisen väsynyt. Oman lisänsä ovat tuoneet pakkaset, joiden vuoksi kävelen töihin ja takaisin 45 minuuttia suuntaansa, sillä kovalla pakkasella kävely on kuitenkin mukavampaa kuin pyöräily. Liikunta tekee hyvää ja nautin valtavasti kävelystä, mutta kyllähän sellainen määrä liikuntaa ja raitista ilmaa myös väsyttää. Onneksi kuitenkin hyvällä tavalla. Iltaisin lapsen mentyä nukkumaan en kuitenkaan ole jaksanut kirjoittaa, vaan olen vain katsonut Greyn Anatomiaa Viaplaysta.


Olipa siis täydellinen ajoitus, kun  Ouluun vastikään muuttaneen Kauneushoitola Kuiskauksen Heidi kutsui minut kasvohoitoon hemmoteltavaksi. Heidi on alunperin oulainen, mutta asunut jonkinaikaa Helsingissä, missä hänestä tuli Cidesco- ja ekokosmetologi ja hän avasi hoitolansa siellä heti valmistumisen jälkeen. Koti-ikävä kuitenkin toi Heidin takaisin Ouluun viime vuoden loppupuolella, meidän oululaisten onneksi. Luonnonkosmetiikka on Heidille sydämen asia, sillä hän on itse saanut siitä apua iho-ongelmiinsa.

Tiistaina hoitoon mennessäni pakkanen hipoi kolmeakymmentä. Koska olin menossa kasvohoitoon suoraan töistä, ajattelin säästää aikaa pyöräilemällä. Tämä oli melkoinen virhe. Matka kesti varmasti yhtä kauan, koska pyörä oli niin jäykkä. Samalla pyöräily oli tietenkin paljon raskaampaa kuin kävely. Siispä loppumatkan talutin pyörääni, ja perille Kuiskaukseen saapui melkoisen nuutunut nainen. Onneksi Heidin minulle suunnittelema kasvohoito oli puhdasta hemmottelua. Siihen ei kuulunut edes mustapäiden puristelua, vaan hoidon jokainen osa oli rentouttava aina siitä alkaen, kun Heidi kaivoi lämmitetyt pyyhkeet lämpökaapista ja kääri minut niihin. Niiden jälkeen hän kääri ympärilleni vielä ihanan pehmeän paksun peiton. Siitä hetkestä saakka olin taivaassa.

Kasvohoidon jokainen osio tehtiin pehmein hierovin liikkein. Jopa silmämeikin poisto tuntui hemmottelulta, kun usein se tuntuu vain pakolliselta osalta, joka täytyy hoitaa pois alta ennen kuin päästään mukavaan osioon. Puhdistuksen ja kuorinnan jälkeen Heidi hieroi kunnolla kasvoni, dekolteeni sekä hartiani. Jopa kädet saivat hieronnan kasvonaamion vaikutusaikana. Eikä naamiota laitettu vain kasvoille, vaan myös silmänympärysiho sai oman naamionsa.  Ei siis liene mikään ihme, että kävin unessa parikin kertaa hoidon aikana.


Hemmottelua lisäsi Heidin käyttämä eteläafrikkalainen Eco-sertifioitu probiottinen Esse-sarja ja sen ihanat tuoksut. Olen halunnut tutustua sarjaan aina siitä saakka, kun kuulin sen saapumisesta Suomeen. Essen tuoksumaailma on aivan omanlaisensa. En ole koskaan käynyt Etelä-Afrikassa, mutta voisin kuvitella, että tuoksut ovat tyypillisiä alueen luonnolle. Ihanan kasvohoidon lisäksi sain samalla aromaterapiaa. Varsinkin entsymaattisen kuorinnan (hoitolatuote) tuoksu oli niin huumaava, että melkein toivoin, että kuorinta olisi kestänyt koko päivän. Kasvovesi taas tuoksui niin herkulliselle vaniljalle, että melkein teki mieli syödä sitä. Viimeiseksi käytetty Omega Light Moisturiser oli ainoa tuote, jonka tuoksu ei ihastuttanut, mutta muuten se tuntui ihanalta. Sellainen tehopehmentäjä, että ihoa oli melkein pakko hipelöidä koko loppupäivä.

Muita Heidin käyttämiä tuotteita olivat Eye Make-up Remover, Cream Cleanser, Gel Cleanser, Repair Oil, Eye & Lip Cream sekä Cream Mask. Näistä on erikseen mainittava Eye Make-up Remover, joka ihastutti erilaisuudellaan. Niin paljon kuin rakastankin hoitaa ihoani, inhoan puhdistaa silmämeikkejä. Tuollainen puhdistusmaitomainen silmämeikinpoistoaine on siis juuri täydellinen minulle. Hoidon jälkeen sain kotiin testattavaksi kasvoveden sekä Rich Moisturiser -kosteusvoiteen.


Hemmottelu ei suinkaan päättynyt viimeiseen hoitotuotteeseen. Aivan viimeiseksi Heidi laittoi minulle vielä FLOW Kosmetiikan mineraalipuuteria sekä poskipunaa. Näitä ei laitettu ulkonäön, vaan suojan vuoksi. Pakkasella ulos ei koskaan kannattaisi lähteä ilman meikkipohjaa, sillä se suojaa ihoa raa'alta ilmalta. Sen jälkeen Heidi toi minulle viltin, johon saatoin kääriytyä sekä kaatoi minulle lämmintä teetä ja toi pientä naposteltavaa. Yleensä hän kuulemma antaa hoidon päätteeksi vettä, koska se on nesteistä parhain, mutta näin pakkasella kuitenkin mieluummin jotain lämmintä. Siinä tuolilla vilttiin kääriytyneenä teetä nauttiessani meinasi taas kyynel tulla silmään, kun olin hetken niin rentoutunut ja onnellinen. Lupasin itselleni, että tästä lähtien varaan ajan hemmottelevaan kasvohoitoon aina, kun olen erityisen väsynyt tai stressaantunut.

Tämä työputki jatkuu vielä jonkin aikaa, joten saatan vielä hetken pysyä melko hiljaisena. Luonnoksiin on kuitenkin kertynyt tässä hiljaisuuden aikana monta otsikkoa postauksista, jotka haluan kirjoittaa. Palaan siis kyllä lähiaikoina. Ainakin olen nyt rentouttavan kasvohoidon sekä eilisten ystävien häiden jälkeen enemmän voimissani kuin hetkeen.

Muistatteko te hemmotella itseänne säännöllisesti?

Kiitos vielä Kauneushoitola Kuiskauksen ihanalle Heidille sekä Esse Organic Skincare Finlandille ihanasta hemmottelusta!7 kommenttia

 1. Ah, itsensä hemmotteleminen, miten ajankohtainen aihe! Kävin pari viikkoa sitten kampaajalla kertaa ensimmäistä kertaa melkein vuoteen. (Minulla on pitkät hiukset, joita pidän enimmäkseen kiinni, joten hapsottavat latvat eivät niin kauheasti haittaa.) Hän tokaisi: "Sinä et sitten juuri itseäsi hemmottele!" ja esitti vienon toiveen, että seuraavan kerran tulisin vaikkapa jo yhdeksän kuukauden kuluttua. Itse asiassa mielessäni oli jo käynyt, että mies voisi opetella tasaamaan latvani, niin säästyisi siinäkin rahaa, mutta kampaajan suorittama hiustenpesu oli niin nautinnollinen, että ehkä kuitenkin jatkan kampaajalla käymistä ja vieläpä totuttua tiuhemmin. Aiemmin käyttämäni ekokampaamo lopetti viime kesänä ja uuden etsiminen vähän jännitti, mutta tässä uudessa olikin jopa helpompi hengittää kuin edellisessä.

  Mitä kauneushoitoloihin tulee, olen huomenna menossa ensimmäisen kerran testaamaan sen hoitolan palveluita jossa siskoni on töissä. Ekaksi hoidoksi oli varmuuden vuoksi pakko valita jotain nopeaa, joten luvassa on kulmakarvojen muotoilu - hemmottelua ennemminkin asiakkaiden kiduttamisesta nauttivalle siskolleni kuin minulle ;) No, jos käy ilmi että pystyn siellä hyvin olemaan, niin seuraavalla kerralla sitten jotain vähän rentouttavampaa.

  Tsemppiä työputkeen ja ihanaa että pääsit rentoutumaan!

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä en jotenkin koskaan ole kokenut kampaajalla käyntiä hemmotteluna, vaan pakollisena pahana. Jotenkin siinä hiusten pesussa tulee aina niska niin kipeäksi. Ehkä en vain ole löytänyt sitä oikeaa. ;)
   Miten meni kulmien muotoilu? Uskallatko varata ajan hemmotteluun?

   Poista
  2. Minua kampaajakäynnit pitkään suorastaan ahdistivat, kun olen ollut tosi laiska huolehtimaan hiuksistani tai edes laittamaan niitä ja tuntui kauhealta tunnustaa, että edellisestä leikkauksesta on se vuosi aikaa ja koko sen ajan tukka on ollut hätäponnarilla. Melkein yhtä syyllinen olo kuin hammaslääkärin tuolissa! Mutta nyt näillä ekokampaajilla on ollut kiva käydä, etenkin tällä viimeisimmällä. Kampaamoissahan muuten on myöskin ihan oikeita hemmotteluhoitoja, edellisessä paikassa kävin kerran ihanalta ystävältä saamallani lahjakortilla intialaisessa päähieronnassa ja hiusten merilevähoidossa (jonka pitäisi puhdistaa hiuksia) ja nykyisessä näkyy olevan tarjolla samanlaisia.

   Kulmien muotoilu meni ongelmitta: koko hoitola on remontoitu äskettäin ja sen kyllä huomasi hajuista, mutta mitään kiirettä pois ei tullut. Seuraavaksi siis ihan oikeaa hemmottelua :D

   T

   Poista
 2. Tuolla oli ihan käydä hemmottelussa. Heidi on kyllä oikealla alalla ♡

  VastaaPoista
 3. Moi! Luetkohan näin vanhan jutun kommentteja....
  Mutta, ajattelin varata ajan tuonne Kuiskaukseen? Mikä kokemuksesi on,tuleeko tunne et sieltä on "pakko" ostaa hoitotuotteet mukaan?? Edellinen kauneushoitola kokemus meni pilalle juuri siihen, et tuntui hotajan ottavan loukkauksena sen etten ostanut kallista voidetta kotiin... vielä ovella käveli perääni ja yritti purkkia myydä vaikka olin jo sanonut etten osta , hieman ärsytti :(
  Eli, kestääköhän Kuiskauksen hoitaja, et käy "vaan" hoidossa?

  -Tiia-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Anteeksi, että vastaamisessa hieman kesti. Ei minulla ainakaan ole tullut yhtään sellainen oli, että tuotteita olisi pakko ostaa mukaan. Heidi on tosi mukava, enkä osaisi kuvitella, että hän loukkaantuisi, jos tuotteita ei ostaisi. On kyllä ärsyttävää, jos kosmetologi on sellainen. On itselläkin yhdestä paikasta samanlainen kokemus.

   Poista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall