En ole perheessämme ainoa, joka taistelee talvisin kuivan ihon kanssa. Lapsemme on melkoisen herkkäihoinen ja hänen ihonsa kuivuu kauttaaltaan. Eniten kuivuu posket, joihin talvisin yleensä ilmestyy ikävää kuivaa röhelöä ja ihottumaa. Miehenkin ihoa kiristää pakkasilla, vaikkei hän sitä helposti myönnäkään. Mies kun ei kuulemma kosmetiikkaa tarvitse. Tänä talvena meidän kenenkään ei kuitenkaan ole tarvinnut taistella yhtä paljon kuivuuden kanssa kuin edellisinä, vaikka pakkasia ja kuivaa ilmaa on riittänyt. Itselläni on hitunen pintakuivuutta, mutta se on todella vähäistä verrattuna edellisiin talviin, jolloin on tuntunut, että koko naama hilseilee kuivuuttaan poissa. Tytön posketkaan eivät ole menneet ollenkaan niin pahalle ihottumalle kuin viime vuonna.

Aloin miettiä, mistä tämä ero johtuu. Syitä on varmasti monia, mutta yksi merkittävin tekijä on varmasti se, että olen lakannut pelkäämästä öljyjä. Koska ihoni on epäpuhtauksiin taipuvainen, olen aina vähän pelännyt niitä. Vaikka olen jo pitkään tiennyt, ettei ajatus öljyjen karttamisesta pidä paikkansa, mutta vanha ajatus on istunut tiukassa. Olen minä luonnonkosmetiikkaan siirtymisen jälkeen toki käyttänyt erilaisia ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät öljyjä, ja välillä jopa sekoittanut kosteusvoiteen sekaan tipan kasvoöljyä. Tänä talvena olen kuitenkin oikein kunnolla sukeltanut öljyjen maailmaan. Näköjään se on kannattanut.


Omaa ihoani olen hellinyt pääasiassa jojobaöljyllä. Sitä nimenomaa suositellaankin epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, sillä se säätelee talituotantoa. Samalla se on kuitenkin  tehokas ihon kosteuttaja ja pehmittäjä, joka myös rauhoittaa ihoa. Laitan öljyä iltaisin seerumin ja voiteen päälle ja hieron sitä ihoon. Näin kosteusvoiteen päälle laittaessa öljy auttaa sitomaan voiteen kosteuden ihoon. Aamulla öljy ja voiteet ovat imeytyneet ja iho on ihanan pehmeä.  Kaikkein kovimmilla pakkasilla olen laittanut myös aamusin tipan jojobaöljyä kosteusvoiteen joukkoon lisäkosteutukseksi ja -suojaksi. Öljy imeytyy todella hyvin, joten se toimii hyvin myös meikin kanssa.

Niillä kaikkein kovimmilla pakkasilla, tai muuten ihon tuntuessa tavallista kuivemmalta, olen laittanut yöksi vielä jojobaöljyäkin kosteuttavampaa arganöljyä. Arganöljy sisältää paljon E-vitamiinia ja omegarasvahappoja ja on todellinen kuivan ja herkän ihon ystävä. Arganöljy on toimittanut myös käsivoiteen virkaa öisin. Hieron sitä käsiini juuri ennen sänkyyn menoa ja aamulla käsien iho on pehmeä. Lapselle laitan arganöljyä aamuisin poskiin suojaamaan kylmältä ja viimalta. Se myös rauhoittaa hyvin hänen poskiensa ihon ulkoilun jälkeen. Arganöljyn tuoksusta en tykkää, mutta sen kestää, kun öljy muuten toimii. 


Öisin lapsen iholle käytetään karitevoita. Levitän sitä joka ilta paksun kerroksen hänen poskilleen. Aiempinakin vuosina olen käyttänyt niihin voiteita, jotka ovat sisältäneet karitevoita, mutta tämä puhdas karitevoi on selvästi vielä tehokkaampi. Iho ei vielä kertaakaan ole mennyt kunnon ihottumalle, kun edellisenä talvena piti jopa kerran hakea kortisonikuuri, sillä poskien iho meni niin pahaksi. Yllättäen mieskin on välillä innostunut käyttämään karitevoita, vaikka hän ei yleensä tykkää kovin rasvaisista rasvoista. Hän kuitenkin ilmeisesti tykkää karitevoin tuoksuttomuudesta ja on käyttänyt sitä, jos iho on tuntuntut erityisen kuivalta. 

Puhdasta karitevoita enemmän mies on käyttänyt karitevoita sisältävää Naturadon Karite Perusvoidetta. Se on siis ikään kuin luonnonkosmetiikan vastine apteekin perusvoiteille, koko perheelle ja koko vartalolle sopiva voide. Hän jopa puhui siitä tällä viikolla hänen rasvanaan. Se on aika paljon sanottu kosmetiikkakammoiselta mieheltä. Hän tykkää voiteen jättämästä tunteesta sekä nopeasta imeytyvyydestä. Miehen omimisyrityksistä huolimatta Perusvoidetta on levitelty iltaisin myös lapsen vartalolle. Sillekin olen kuivimpiin kohtiin laittanut lisäksi puhdasta karitevoita. Omallekin vartalolle olen välillä Perusvoidetta laittanut, mutta tämän talven vartalovoidesuosikkini on ollut Argan-Appelsiini Vartalovoide. Se kostetuttaa hyvin ja on loistava kiireisinä aamuina, sillä se imeytyy todella nopeasti, joten vaatteet voi laittaa melkein heti levityksen jälkeen päälle.
 

Öljyt ovat tulleet jäädäkseen meidän perheen ihonhoitotuotteisiin. Jojobaöljy jää varmasti itselleni ympärivuotiseen käyttöön. Itseasiassa kesää kohden mennessä sen käyttö voisi olla hyvä ulottaa myös muihin perheenjäseniin, sillä sillä on luontainen suojakerroin 4. Karitevoi taas on tehnyt sellaisia ihmeitä tyttäreni iholle, että siitä tulee varmasti myös tulevien talvien suosikki. Öljyillä lotrailun lisäksi olen tehnyt tänä talvena muutoksia myös puhdistusrutiineissani, mikä varmasti myös vaikuttaa ihoni parempaan kuntoon. Siitä lisää myöhemmin.

Nämä ihoa hellivät öljyt ja voiteet sekä suurin osa muista Naturadon tuotteista ovat muuten vielä huomisen perjantain -30% tarjouksessa Butik Shopissa.


-Jonna-

Karitevoita lukuun ottamatta tuotteet saatu the Butikilta