SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


If it ain't broke, don't fix it (eroon kuivuudesta)
Ensinnäkin, silmiin sattuu sanonnan muoto broke, mutta tällä mennään, sillä sanonta sopii just eikä melkein tähän tilaan, johon olen vihdoinkin tullut ihoni kanssa. Kun päätin syksyllä tosissani ottaa härkää sarvista, ja ratkaista talvisin rutikuivan ihoni mysteerit, päätin projektin olevan numero 1, kunnes olisin valmis hautaamaan sen. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että kun ihon kunto tuntuisi minusta hyvältä, olisi se hyvä niin, enkä lähtisi viilaamaan pilkkua.

En voi sanoa etteikö nälkä olisi kasvanut syödessä ja etteikö ihossa olisi aina jotain, jota voisi haluta käsitellä ja hoitaa, mutta johonkin on osattava vetää raja. Kuten kirjoitin Yhdeksän vinkkiä hyvinvoivaan ihoon -postauksessa, pitäisi ihonhoidon olla kivaa, eikä ottaa kaikista maailman ohjeista ja kikoista paineita. Tärkeintä lieneekin tunnistaa, mitkä ihon ongelmat ovat oikeasti ongelmia itselleen, ja millä ei olekaan niin väliä.

Kuten otsikosta  voi päätellä, on minulla nyt sellainen olo, ettei mikään ole rikki, eikä mitään tarvitse sen vuoksi korjata. Ihon pahin kuivuus on poissa, eikä se kutia tai hilseile. Saman hoidon ansiosta ovat finnitkin kadonneet lähes täysin. Kyllä, T-alueeni on edelleen täynnä pieniä epäpuhtauksia, todennäköisimmin pintakuivuuden vuoksi, mutta tiedättekö, ei se minua häiritse.Kävin eilen yhteistyön merkeissä elämäni ensimmäisessä kasvohoidossa (josta tulossa oma postaus myöhemmin) ja sain vihdoinkin kuulla ammattilaisen näkökulman ihooni. Se todentotta on herkkä, yllättäen tyypiltään enemmänkin kuiva, mutta osittain sekaihon suuntaan taipuva. Neuvot ihonhoitoon olivat juurikin samat kuin olin itse ounastellut Atoopikko - minäkö? -tekstissä, jossa päättelin kannattavimman lähestymistavan olevan superjanoisen ihon hoito, hellästi. Sen tuoma tasapaino ratkaisee varmasti joskus mustapäätilanteenkin, mutta itse näen sen lähinnä bonuksena.


Mutta. Kuulolle nyt kaikki, joilla ihotyyppi ja ongelmat kuulostaa tutulta. Näillä ihonhoitorutiineilla kriittisin tilanne rauhoittui:

1. Puhdistusmaitoon siirtyminen. Apuna kasvosieni tai musliiniliina.

2. Kosteuttavien kasvovesien kanssa läträäminen.

3. Kasvoöljyn hierominen kasvoihin iltaisin hyvän kosteusvoiteen kera.

4. Kasvojen puhdistus/kosteutus aamuisin kosteuttavalla kasvovedellä, sekä kevyemmällä kosteusvoiteella.

5. Ruokavalio


Ja oikeasti tuo tuntuu riittävän. Lisätehoa vailla paineita olen saanut tekemällä näin:

6. Kasvoöljyn rinnalla myös kosteuttavan seerumin käyttö. (Tämä on ihan uusi juttu ja seurailen vaikutuksia)

7. Satunnainen superhelläotteinen kuorinta kerran viikossa tai parissa.

8. Kosteuttava kuivan ihon naamio kuorinnan perään. Aina.


Linkkien takaa löydätte itselläni käytössä olevat tuotteet ja muutama kestosuosikkikin. Sanoisin tosiaan, että nuo ensimmäiset 5 ovat olleet ne itselläni tärkeimmät asiat, jotka korjasivat ihonhidon rungon ja saivat pahimmat oireet, eli kuivan ihon kutinan ja hilseilyn katoamaan. Viimeiset kolme kohtaa tehoavat nekin, mutta niiden kanssa luistaessani en huomaa samanlaista välitöntä eroa ihossani, kuin jos skippaan jonkin ensimmäisistä kohdista. Tämän kummempia toimia en sitten näillä näkymin aiokaan kokeilla, sillä olo on tyytyväinen!

Nyt on hyvä olla! Seuraava projekti ja ratkaistavana oleva mysteeri onkin sitten hiukset ja yhtäkkiä hilseilemään alkanut päänahka - käääääk!


Eikö näytäkin jo oikein hyvältä? :) Aikooko joku kokeilla näiden askelten seuraamista?Postaus sisältää mainoslinkkejä.5 kommenttia

 1. Oi, mun silmä lepäs sun iho katsoessa. :) Tuollaista tilannetta odotellessa... Neuvoissa ei juuri ollut mitään uutta, kaikkia kahdeksaa olen enemmän tai vähemmän kokeillut. Oikeastaan ainoastaan ruokavaliossa en nipota tällä hetkellä. Millainen sun ruokavalio sitten nykyään on? Miten olet syönyt, kun iho menee huonoksi? Itselläni esim. gluteeniton ja maidoton stressaavat niin paljon, että jo siitä tulee näppyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä kaunis iho :) Mä noudatan tismalleen samoja periaatteita ihonhoidossa kuin sä (vaikka tuotteet onkin eri). Mun iho on nykyään hurjan herkkä, ja EkoPharman Mustaherukka- linjasta on löytynyt mulle tosi hyvät tuotteet, muutamalla BTB13-sarjan tuotteella lisättynä. Pintakuivuus on kurissa (toki nyt kovat pakkaset ovat koetelleet ihoa), aknearvet ovat parantuneet, eikä tukkeumia juuri synny.

   Ihon ylihoitaminen ei tietenkään ole hyväksi, mutta herkästi "purnukkahulluna" osaa perustella itselleen miksi muka tarvitse 4 erilaista kasvoöljyä, kolme erilaista seerumia, monta naamiota jne. Kyllä kokemus on osoittanut mulle, että "less is more", myös ihonhoidossa. Kosmetologilla voi käydä jos kaipaa jotain spesiaalia, mutta kotihoidossa ei ole järkeä pelata kymmenien eri purnukoiden kanssa. Pahimmillaan iho vaan herkistyy ja ärtyy (vaikka tarkoitus sinänsä olisi hyvä).

   Ruokavaliossa suosin monipuolisuutta; paljon kasviksia (tätä yritän jatkuvasti vielä petrata), vähän punaista lihaa (mieluummin kalaa tai kanaa), hyviä rasvoja ja mahdollisimman vähän valkoista sokeria ja vehnäjauhoja ja prosessoitua ruokaa. Mä en usko, että maidottomuus ja/ tai gluteenittomuus on ihon kannalta autuaaksi tekevä juttu. Toki jos vatsan kanssa on ongelmia ja olo on muutenkin huono, voi olla että ruokavalion muutos parantaisi paitsi suoliston myös ihon hyvinvointia. Itse kokeilin pahimpina akneaikoina molempia ilman mitään vaikutusta.

   Poista
  2. Mulan: Pähkinänkuoressa :D Pyrin kovasti syömään kasvispainotteisesti, kala ja kananmunat ok, mutta sekasyöjä-perheessä lapsiarjen keskellä kompromissaan ja syön satunnaisesti myös kanaa, sekä joskus harvoin luomujauhelihaa vaikka se inhottaakin. Valkoiset jauhot on vähällä, muttei täysin pannassa, maitotuotteista käytössä punainen luomumaito aamukahvissa, ruoassa kermaa ja sitten vähän hapanmaitotuotteita. Koitan muistaa sisällyttää ruokavalioon hyviä rasvoja (pähkinät, neitsytkookosöljy, oliiviöljy, avokado, kalat...). Sokeri on pahe ja sen kausittainen lisääntynyt käyttö näkyy heti näppyinä, tiedä sitten johtuuko se lisääntyneestä sokerin määrästä, vai sen viedessä paikkaa noilta hyviltä ruoilta, luultavasti kumpaakin. :D Vettäkin menee paljon!

   Stressi ei tietenkään ole hyväksi sekään, joten sen takia koitan lähinnä "suosia" ja pitää jonkinlaisen järjen ruokailussa, mutta harvassa asiassa olen ehdoton. Paitsi possuun, ei-luomulaatuisiin maitotuotteisiin, kevyttuotteisiin ja prosessoituihin rasvoihin en koske :D Tämän joustavan asenteen takia ne erot ihossa näkyykin ;)

   Poista
  3. Mulanille vielä jatkoa :) Ruokavalionihan ei ole siis ihan sitä mitä toivoisin, mutta juuri tällä hetkellä mennään tällä, kunnes elämäntilanne näyttää hieman armollisemmalta ;) Sitten vähitellen pienin muutoksin toivottuun suuntaan. Eli en kyllä voi millään suositella sellaista yhtäkkistä viljatonta ja maidotonta ruokavaliota, stressaahan se ihan älyttömästi! Vaan tuote kerrallaan kannattaa vaihtaa korvaaviin tuotteisiin, niin saa pysyvän elämäntapamuutoksen :) Näin toimin aikoinaan, kun koitin päästä eroon ruoan lisäaineista.

   Poista
  4. Kiitos perusteellisesta vastauksesta! Itse voisin selkeästi panostaa enemmän kasvisruokavalioon. Toisaalta, silloin kun mun akne on ollut muistaakseni pahimmillaan, olin lähes kokonaan kasvissyöjä. Ei nää oo niin yks yhteen. :D Mutta siitä huolimatta, tiedän, ettei se punainen liha mitään terveysruokaa ole, jolloin sitä olisi syytä vähentää.

   Karkista (ja ylipäätänsä herkuista) vierottauduin syksyllä, joten ainakaan yltipäinen sokerin määrä ei pitäisi haitata ihon hyvinvointia. Toki sokeria tulee väkisellä ruokavaliosta, jos esimerkiksi vaikka haluaa välillä käyttää ketsuppia yms. Mutta sokerin käyttö on vähentynyt merkittävästi.

   Olen skarpannut taas vedenjuomisessa ja se on alkanut jo rutinoitua jo aika hyvin. :) Mukana on aina MSM:ää sekin ihonhoidon apuna, se on varmaan auttanut muistamaan juomaan, sillä sekoitettu juoma täytyy juoda saman päivän aikana.

   Maitotuotteita käytän varmaan saman verran kuin sinä kuvausten perusteella. Tänäänkin tein smoothien mantelimaitoon ja ruuassa ollaan käytetty monesti kookoskermaa. Baby's steps...

   Poista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall