Kuten aiemmin tuli todettua, näkyy iholta mm. henkilön elintavat, kuten vaikkapa ruokailutottumukset. Lukeudun niihin ihmisiin, jotka fuskaavat hävettävän usein ruoan kanssa, jolloin huomaankin herkästi miten ihoni kunto muuttuu sen mukaan miten jaksan keskittyä syömisiini. Eikä tuo tietenkään näy vain iholla, vaan koko olemuksessa.

Hyvät rasvat ovat yksi niistä asioista, jotka tuppaavat jäämään silloin tällöin selkästi vähemmälle. Sitten jossain kohtaa muistaa taas, että ei niiden sisällyttäminen ruokavalioon ole mitään rakettitiedettä tai vaadi hifistelyä, vaan on ihan simppeliä. Välipalaksi syöty avokado (sitruunan tai limen kera) on superhelppo välipala, asioilla juostessa laukussa kulkee vaivatta mukana pähkinäpussi tai rasia. Muistaa syödä kalaa ja käyttää salaatinkastikkeena mm. hyviä öljyjä. Lusikallinen neitsytkookosölyä on myös takuuvarma keino parantaa omaa oloaan ja auttaapa muuten myös painonhallinnassa. Tai sitten yhdistää näitä elementtejä herkulliseksi lounaaksi:

Hyvän ja täyttävän lounassalaatin saa aikaan vaikkapa salaatti + kurkku + avokado + hunajameloni -pohjalla, jonka kaveriksi paistaa vuohenjuustoa (neitsytkookosöljyssä) tai kalaa, ripottelee päälle pähkinöitä ja lourauttaa lopuksi päälle neitsytoliiviöljyä sekä sitruunanmehua, maustaa mahdollisesti ripauksella ruususuolaa ja mustapippuria. Nopeaa ja hyvää!


Vinkki: Jos muuten tykkäisit pähkinöistä, mutta vatsa ei, kannattaa koittaa liottaa pähkinöitä muutaman tunnin tai yön yli - sulavat vatsassa näin helpommin.

 
Miten te varmistatte hyvien rasvojen saannin?
 
Ann-Christine