SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


Hiusvesi - ei sittenkään niin hihhulia


Kerroin kuukausi sitten käyttäväni ruisjauhoa kuivashampoona. Melkein heti sen jälkeen aloin kuitenkin käyttää erästä hiustuotetta, jonka vuoksi ei ole tarvinnut turvautua ruisjauhoon kertaakaan. Samalla hiuspohjani on paremmassa kunnossa kuin aikohin ja hiukseni tuntuvat hämmästyttävän paksuilta. Mikä tämä ihmetuote on? Weleda Hiusvesi.

Olin katsellut Weledan Hiusvettä jo pidempään sillä silmällä. Törmäsin siihen jo kesällä jossain blogissa ja se kuulosti lupaavalle. En kuitenkaan uskaltanut sitä ostaa. Jotenkin se kuulosti liian hyvältä ollakseen totta, liian hihhulilta. Lähes uskomushoidolta. Kun minulle tarjoutui tilaisuus saada joitain tuotteita testiin Biodellyltä, olin iloinen saadessani tämän. Vihdoinkin uskalsin sitä kokeilla.


Mikä tämä Weledan Hiusvesi sitten on? Se on lähes 100 vuotta markkinoilla ollut tuote, jonka resepti on pysynyt samana alusta saakka. Se sisältää rauhoittavaa ja kosteuttavaa maksaruohona, verenkiertoa ja hiustenkasvua stimuloivaa rosmariiniöljyä sekä tasapainottavaa piparjuurenlehteä. Hiusvesi lupaa tuuheuttaa ja vahvistaa hiuksia, vähentää hiustenlähtöä, lisätä hiusten kasvua sekä parantaa hiuspohjan kuntoa. Hiusvesi toimii myös ikäänkuin kuivashampoona silloin kuin hiukset eivät ole kovin likaiset.

Hiusvettä hierotaan hiusten tyveen aamuin illoin. Kaadan siis vettä suoraan pullosta pikkuisen kämmenelle ja hieron siitä hiuspohjaan. Näin lyhyille hiuksille sitä on tietysti helppo saada suoraan tyveen, mutta pitkille hiuksille se saattaa toki olla hankalampaa. Eipä hiusvedestä varmasti haittaakaan vähän siellä pituuksissa ole, mutta sitä saattaa kulua enemmän. Aluksi minun oli vaikea muistaa Hiusvesi iltaisin ja käytin sitä vain kerran päivässä. Vajaassa parissa viikossa onnistuin kuitenkin ujuttamaan sen myös iltarutiineihini.


Käyttämällä hiusvettä kahdesti päivässä olen onnistunut pidentämään pesuväliä ilman kuivashampoota. Huvikseni testasin, että kuivashampoota olisi pitänyt laittaa vasta neljäntenä päivänä, kun yleensä siihen on pitänyt turvautua viimeistään kolmantena. Lisäksi Hiusvesi on todella kätevä keino raikastaa hiukset lenkin jälkeen. Minä kun nykyään lenkkeilen aamuisin tunnin töihin, eikä huvita siellä pestä hiuksia. Niinpä hieron perillä töissä hiusvettä hiuspohjaan ja hiukset tuntuvat  taas koko työpäivän puhtailta ja raikkailta.

Tässä kuukauden aikana myös päänahkani kunto on parantunut. Minulla on aina ollut melkoisen kuiva päänahka - tai ainakin niin kauan kuin muistan. Se olikin yksi syistä, miksi aikoinaan lakkasin värjäämistä hiuksiani. Sen jälkeen kuivuus onkin helpottanut, mutta nyt se on kokonaan poissa. Samalla hiukseni tuntuvat paksummilta. Hiusvesi ei toki ole näihin ainoa syyllinen, vaan iso syy on yleensäkin luonnonkosmetiikkaan siirtyminen hiustuotteissa: hiukseni ovat paremmassa kunnossa kuin ikinä. Kyllä sillä varmasti kuitenkin vaikutuksensa on, sillä juuri tämän viimeisen kuukauden aikana olen alkanut pohtia, pitäisikö kokeilla pitkästä aikaa kasvattaa hiuksia, kun hiukset tuntuvat niin paksuilta, jopa ilman niitä uusia suosikkimuotoilutuotteita. Ehkä ne nykyisillään näyttäisivät hyviltä myös pidempinä.

Tästä tuli nyt melkoinen ylistyspuhe, mutta olen oikeasti rakastunut. 

Onko Weledan Hiusvesi teille tuttu? Onko joku muu siihen yhtä rakastunut?

-Jonna-

Tuote saatu blogin kautta
Postaus sisältää mainoslinkkejä


4 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen tuote! Mä en oikein tykkää kuivashampoista, mutta tämä voisi olla kokeilun arvoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä. Mäkään en ole suuri kuivashampoiden fani, mutta laiskana ihmisenä niihin on ollut pakko välillä turvautua ;) Tästä tykkään kuitenkin enemmän.

   Poista
 2. Mä oon tätä kans funtsinut, mutta en ole varma olisiko just mun tarpeisiin sopiva. Mulla on ollut päänahka jo pitkään huonossa kunnossa (pukkaa näppyjä ja kutiaa) eikä mikään ole auttanut. Nyt jouduin pyytämään lääkäriltä kortisoniliuoksen ja käytinkin sitä viikon kuurin. Kyllä se rauhoitti päänahkaa, mutta ei vienyt ongelmaa pois. Khadin Balsam öljy mulla on, täytynee ottaa se kuuriluontoiseen käyttöön kokeeksi. Shampoita oon vaihdellut, mutta niillä ei tunnu olevan vaikutusta juurikaan. Kokeilemallahan se toki selviää, ei tuosta hiusvedestä varmaan ainakaan haittaa ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuo kuulostaa ikävältä! Eipä se kortisoni tosiaan ongelmaa paranna, mutta onneksi sentään rauhoitti. Mä oon kans huomannut, ettei shampoolla ole ollut suuresti merkitystä päänahan kuntoon. Tai olen huomannut kyllä, että jotkut on sitä pahentaneet, mutta mikään ei ole parantanut. Toivottavasti tuosta öljystä tai vaikkapa hiusvedestä olisi sulle apua! Oon kyllä kuullut siitä öljystäkin hyvää.

   Poista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall