Kerroin kuukausi sitten käyttäväni ruisjauhoa kuivashampoona. Melkein heti sen jälkeen aloin kuitenkin käyttää erästä hiustuotetta, jonka vuoksi ei ole tarvinnut turvautua ruisjauhoon kertaakaan. Samalla hiuspohjani on paremmassa kunnossa kuin aikohin ja hiukseni tuntuvat hämmästyttävän paksuilta. Mikä tämä ihmetuote on? Weleda Hiusvesi.

Olin katsellut Weledan Hiusvettä jo pidempään sillä silmällä. Törmäsin siihen jo kesällä jossain blogissa ja se kuulosti lupaavalle. En kuitenkaan uskaltanut sitä ostaa. Jotenkin se kuulosti liian hyvältä ollakseen totta, liian hihhulilta. Lähes uskomushoidolta. Kun minulle tarjoutui tilaisuus saada joitain tuotteita testiin Biodellyltä, olin iloinen saadessani tämän. Vihdoinkin uskalsin sitä kokeilla.


Mikä tämä Weledan Hiusvesi sitten on? Se on lähes 100 vuotta markkinoilla ollut tuote, jonka resepti on pysynyt samana alusta saakka. Se sisältää rauhoittavaa ja kosteuttavaa maksaruohona, verenkiertoa ja hiustenkasvua stimuloivaa rosmariiniöljyä sekä tasapainottavaa piparjuurenlehteä. Hiusvesi lupaa tuuheuttaa ja vahvistaa hiuksia, vähentää hiustenlähtöä, lisätä hiusten kasvua sekä parantaa hiuspohjan kuntoa. Hiusvesi toimii myös ikäänkuin kuivashampoona silloin kuin hiukset eivät ole kovin likaiset.

Hiusvettä hierotaan hiusten tyveen aamuin illoin. Kaadan siis vettä suoraan pullosta pikkuisen kämmenelle ja hieron siitä hiuspohjaan. Näin lyhyille hiuksille sitä on tietysti helppo saada suoraan tyveen, mutta pitkille hiuksille se saattaa toki olla hankalampaa. Eipä hiusvedestä varmasti haittaakaan vähän siellä pituuksissa ole, mutta sitä saattaa kulua enemmän. Aluksi minun oli vaikea muistaa Hiusvesi iltaisin ja käytin sitä vain kerran päivässä. Vajaassa parissa viikossa onnistuin kuitenkin ujuttamaan sen myös iltarutiineihini.


Käyttämällä hiusvettä kahdesti päivässä olen onnistunut pidentämään pesuväliä ilman kuivashampoota. Huvikseni testasin, että kuivashampoota olisi pitänyt laittaa vasta neljäntenä päivänä, kun yleensä siihen on pitänyt turvautua viimeistään kolmantena. Lisäksi Hiusvesi on todella kätevä keino raikastaa hiukset lenkin jälkeen. Minä kun nykyään lenkkeilen aamuisin tunnin töihin, eikä huvita siellä pestä hiuksia. Niinpä hieron perillä töissä hiusvettä hiuspohjaan ja hiukset tuntuvat  taas koko työpäivän puhtailta ja raikkailta.

Tässä kuukauden aikana myös päänahkani kunto on parantunut. Minulla on aina ollut melkoisen kuiva päänahka - tai ainakin niin kauan kuin muistan. Se olikin yksi syistä, miksi aikoinaan lakkasin värjäämistä hiuksiani. Sen jälkeen kuivuus onkin helpottanut, mutta nyt se on kokonaan poissa. Samalla hiukseni tuntuvat paksummilta. Hiusvesi ei toki ole näihin ainoa syyllinen, vaan iso syy on yleensäkin luonnonkosmetiikkaan siirtyminen hiustuotteissa: hiukseni ovat paremmassa kunnossa kuin ikinä. Kyllä sillä varmasti kuitenkin vaikutuksensa on, sillä juuri tämän viimeisen kuukauden aikana olen alkanut pohtia, pitäisikö kokeilla pitkästä aikaa kasvattaa hiuksia, kun hiukset tuntuvat niin paksuilta, jopa ilman niitä uusia suosikkimuotoilutuotteita. Ehkä ne nykyisillään näyttäisivät hyviltä myös pidempinä.

Tästä tuli nyt melkoinen ylistyspuhe, mutta olen oikeasti rakastunut. 

Onko Weledan Hiusvesi teille tuttu? Onko joku muu siihen yhtä rakastunut?

-Jonna-

Tuote saatu blogin kautta
Postaus sisältää mainoslinkkejä