SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


DIY kuorinta-aine talvi-iholle


Mukavaa joulukuuta! Kuun vaihtuessa havahduin miettimään, olisiko kiva muistaa meidän pikkuneidin päiväkodin henkilökuntaa jotenkin, kunhan joululoma alkaa. Eihän se pakollista ole, mutta olemme olleet päiväkotiin ja erityisesti sen sydämelliseen henkilökuntaan niin tyytyväisiä, että olisi kiva kiittää heitä uskomattoman hyvin menneestä syksystä. Onneksi muistin heti vartalonkuorinnat, jotka teimme keväällä kerhon opettajille ja ajattelin, että nämä voisivat olla hyvä lahja myös päiväkodin opettajille. Samalla muistin, etten olekaan tätä reseptiä jakanut tämän blogin puolella, vaan ainoastaan tuolla vanhassa blogissa (kuvatkin ovat sieltä). Ehkä joku teistäkin innostuisi tekemään tallaisia lahjoja. Ja ainahan tätä voi tehdä myös itselle.

Yksinkertaisimmillaan tähän kuorinta-aineeseen tarvitsee vain kaksi raaka-ainetta: kookosöljyn ja sokerin. Vaikka sokeri ei syötynä tee iholle hyvää, ulkoisesti se on ihon ystävä. Mekaanisen kuorinnan lisäksi sokeri sisältää glykolihappoa, joka irrottaa kuolleita ja kuivia ihosoluja ihon uloimmasta kerroksesta. Sokeri myös kosteuttaa ihoa. Myös kookosöljy on loistava ihon kosteuttaja ja pehmittäjä. Sen lisäksi kookosöljyn sisältämä E-vitamiini taistelee ihon ikääntymisen merkkejä vastaan. Kookosöljy myös poistaa tulehdusta ja voi auttaa ihottumaan. Näiden kahden yhdistelmä on siis todellinen talvi-ihon pelastus! Halutessasi kuorinnasta hieman erityisemmän voit lisätä siihen tuoksua jollain eteerisellä öljyllä. Tähän vuoden aikaan sopii ihanasti esimerkiksi kaneliöljy, joka paitsi tuoksuu hyvältä myös lämmittää ja piristää.
 

Tein kuorinnan suurinpiirtein mittasuhteilla 1 osa sokeria ja 2 osaa kookosöljyä. Eli jos sokeria tulee kuorintaan 1dl, tulee öljyä 2dl. Sokerin määrää voi myös lisätä, jos haluaa karkeamman kuorinnan. Valmistaminen on helppoa! Kookosöljy sulatetaan vesihauteessa juoksevaksi ja sitten se sekoitetaan sokerin kanssa. Jos joukkoon haluaa eteeristä öljyä, kannattaa sitä lisätä vain pari tippaa. Annetaan seoksen jähmettyä - ja kuorinta on valmis! Kuiskauksia-blogissa kuorinnasta oli tehty kaunis lisäämällä puoleen seoksesta elintarvikeväriä ja kerrostamalla kahdenväristä kuorinta-ainetta purkkiin. Lahjaksi annettaessa kuorinta on mukavin laittaa kauniisti koristeltuun lasipurkkiin, esimerkiksi vanhaan piltti- tai hillopurkkiin. Omaan käyttöön kelpaa tietysti joku vähemmän hieno astia.

Pitääkin tehdä heti ensimmäisenä taas itselle ennen kuin teen opettajlle. Viime talvena käytin tätä usein ja vartalon iho pysyi hyvin pehmeänän läpi talven. Nyt se alkaa taas näyttää siltä, että tälle voisi olla tarvetta, joten onneksi tämä tuli opettajien lahjojen kautta mieleen.

Oletteko te tehneet itse kauneudenhoitotuotteita lahjaksi?
 
-Jonna-

Ps. Olettehan huomanneet, että olemme nykyään Instagramissa (@luonnonkaunis)


8 kommenttia

 1. Minun vakiolahjani ovat villasukat ja joskus saatan tehdä jotain syötävää. Voisivat ihmiset yllättyä, jos siirtyisin kotikosmetiikkalinjalle, ei oikein sovi meikäläisen imagoon :D

  Juuri pari päivää sitten kokeilin ensimmäistä kertaa kotitekoista huultenkuorintaa, jotta uusi huulipuna näyttäisi paremmalta. Hunajaa, sokeria ja oliiviöljyä - toimi ihan kivasti. Vartaloa varten minulla on kuorintahanska, mutta mikä jottei tätä kookosöljy-sokeriyhdistelmääkin voisi joskus kokeilla.

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokeri on kyllä huippua myös huulten kuorinnassa! M

   Poista
  2. Karkasi. :) Mä taas en osaisi antaa lahjaksi villasukkia. :)

   Poista
 2. Enpä ole uskaltautunut tekemään. Ehkä oon aatellut, että jos lahja ei olekaan saajalle mieleinen, niin turhaan on tullut nähtyä vaivaa. :D Itselle tuota voisi jopa kokeilla, tosin rakastan jo valmiita kaupasta saatavia kuorintoja. Eri kosmetiikkamerkkien kokeillu on sen verran kivaa. <3

  Ja pistin seurantaan Instassa (Kasvokkain -tili). ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on toisaalta sama ongelma :) Vaikka just tein tätä, katselen silti nettikaupasta jo jotain uutta ja ihanaa kuorintaa. :)

   Poista
 3. Eikö sokeri liukene öljyyn? Minun pitäisi tämä periaatteessa tietää, mutta en tiedä :). On noloa antaa sokerikuorinta lahjaksi ja sitten purkissa onkin vain öljylillua :D

  Mä en ole tehnyt kotikosmetiikkaa lahjaksi, mutta kaikenlaisia ruokalahjoja kylläkin. Tänä vuonna ajattelin, että ehkä voisin jotain kotikosmetiikkalahjoja tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se liukene. :) Mietin itse ihan samaa, kun luon ohjeen, mutta jostain syystä se ei liukene.

   Poista
 4. Moikka,
  Kuivaihoisena pakko kommentoida, kookos ei välttämättä sovi kaikille, itselleni käy vain hiuksiin hoidoksi kiharoita taltuttamaan. Olen kokeillut kookosta vaikka miten ja ihoni vartalolla tai kasvoilla kuivuu paperisen ohueksi ja rapisevan kuivaksi. Hunaja taas sopii, kunhan ei ole propolista mukana, sillekin hitsi sentään herkistynyt. Oliivi-, arvan-, ruusuöljy tms mahtavia kuivan ruttuihon pelastajia ja näihin yhtälailla voi sekoittaa sokerin sekaan, kuin myös kahvinporoja. Ekologisuuden nimissä käytetyt olisivat suotavia, mutta tuoksu kaamea minun tuoksuherkkään nenääni, siksi suosin purkista tuoreita käyttöön. Kannattaa kokeilla 😍

  VastaaPoista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall