Kuuntelin vastikään työkavereiden keskustelua. Toinen, minua useamman vuoden nuorempi, kertoi kauhuissaan, että kosmetologi oli suositellut hänelle silmänympärysvoidetta. Onko hän jo niin vanha? Toinen, muutaman vuoden vanhempi, kertoi, ettei ole ikinä käyttänyt. Hymyilytti. Minä en koskaan ole miettinyt, yhdestäkään kosmetiikkatuotteesta, milloin sitä pitää alkaa käyttää. Ennemminkin olen odottanut, milloin saa käyttää kaikkia vähän ikääntyvämpien tuotteita. Juuri ne kun yleensä ovat kaikkein eniten luksusta. Niin me ollaan ihmiset erilaisia.


Milloin silmänympärysvoidetta pitäisi alkaa käyttää? No eihän sitä koskaan pidä alkaa käyttää, mutta olen kuullut suosituksen, että sitä voisi alkaa käyttää parinkympin tienoilla, erityisesti, jos meikkaa säännöllisesti. Silmän alueen iho on ohuempi ja herkempi kuin muu kasvojen iho. Säännöllinen meikin puhdistaminen kuluttaa ja kuivattaa silmänympärysihoa. Yleensä se onkin se ensimmäinen paikka, minne pienet juonteet syntyvät, ja useimmiten syynä on juuri kosteuden puute.

Samoista syistä johtuen silmien ympärille suositellaan erillistä silmänympärysvoidetta. Liian paksun voiteen käyttäminen silmien ympärille aiheuttaa helposti turvotusta ja hyvin tehokas kasvovoide voi olla niiden herkälle iholle liian tehokasta. Kovin hajustettu voide taas helposti ärsyttää silmiä. Kyllä minä oikeastaan uskon, että myös joitain kasvovoiteita voisi laittaa silmänympärysiholle, kuhan osaisi valita tarpeeksi ohuen, hellävaraisen ja miedosti tuoksuvan voiteen. Nimeomaan silmänympärysiholle tarkoitettu voide on kuitenkin varmasti koostumukseltaan oikeanlainen ja tuntuu siten kaikista turvallisimmalta. Silmänympärysiholle suunniteltu voide on varmasti sopivin ja tehoaa varmasti parhaiten juuri sen alueen ongelmiin.


Määrä onkin se toinen tekijä, joka helposti aiheuttaa turvotusta. Pienelle alueelle voidetta tarvitaan oikeasti todella pieni määrä: vain noin nuppineulan pään verran. Kuvan määrällä voide riittää minulla myös huulten ympärille, missä iho on samantyylistä kuin silmien ympärillä. Herkälle silmänympärysiholle voide kannattaa levittää nimettömällä kevyesti taputellen, ei missään nimessä hieromalla.

Siitä, minne silmänympärysvoide levitetään, on kahdenlaista koulukuntaa. Usein ohje on olla laittamatta sitä liikkuvalle luomelle ollenkaan. Varsinkin tehokkaimpien ja paksumpien voiteiden kanssa tämä onkin varmasti hyvä ohje, sillä ne saattavat liikkuvalla luomella aiheuttaa turvotusta. Kuivalle iholle voi kuitenkin joutua voidetta laittamaan liikkuvalle luomellekin. Silloin kannattaa valita ohut ja kosteuttava voide ilman mitään anti age -ominaisuuksia. Turvallisinta on kuitenkin taputella silmänympärysvoide vain yläpuolella olevan kuvan osoittaneille alueille, pääpaino silmän alla ja ulkonurkassa, minne juonteet alkavat ensimmäisenä ilmestyä. Toinen koulukunta sanoo, että geelimäisiä ohuita silmänympärysvoiteita voi huoletta laittaa myös yläluomelle, mutta niidenkin kohdalla kannattaa tietysti seurata, miten oma iho reagoi. Mikäli yläluomelle levittäminen aiheuttaa turvotusta, kannattaa sitä välttää.


Käytättekö te silmänympärysvoidetta?


Jonna

Postaus sisältää mainoslinkkejä
Toiseksi alimmainen kuva: © [logo3in1] / Dollar Photo Club