"Mutta voikohan luonnonkosmetiikalla tehdä sellaisen oikeasti tumman smokey eye -meikin?"


No tätähän piti tietenkin testata. Vuoden pippalotäyteisin vuodenaika on alkamaisillaan ja mielessäni on pyörinyt perinteisen mustavalkoisen smokey eye -meikin kokeilu, mikäli siihen sopiva tilaisuus ilmestyy. 

Olen kyllä tehnyt vähän vahvempia meikkejä ja kokeillut smokey eye:ta joskus synteettisiä meikkejä vielä käyttäessäni, mutta en ole oikein koskaan uskaltanut heittäytyä meikin tekoon täysillä. Olla niin rohkea, kuin mitä smoky eye -meikkiä tehdessä tarvitsisi olla. Se taitaa olla meikkityyleistä se, joka vaatii eniten pokkaa ja harjoitusta. Ja sen vuoksi päätinkin testata, että mahtaisikohan hommasta tulla yhtään mitään.

Testasin yksi ilta joskus smokey eye:ta silmällä pitäen ostamaani Laveran Smoky Grey -palettia toiseen silmään. Ihan ok ensimmäinen yritys, vaikkei kuva ihan realistista kuvaa annakaan. Silmien ulkonurkista tuli oikein tummat, kun taas sisänurkka pysyi freesinä paletin vaaleimmilla sävyillä (vaikkei se kuvasta jostain syystä erotukaan). Intensiteettiä sai juuri niin paljon kuin toivoinkin, vaikkei paletista mustaa sävyä löydykään. Ihan hyvä niin!
Koska tässä itsekin vasta hion tekniikkaa ja treenailen, jätän tutorialin tekemättä ainakin vielä tässä vaiheessa. Niitä on netti pullollaan, joten uskon teidän pärjäävän ;) Sen sijaan ajattelin vinkata teille muutamasta meikkituotteesta ja jutuista, jotka ovat omasta mielestäni hyviä muistaa tällaisen vahvan meikin kanssa.

Iholle valikoitui tällä kertaa Laveran meikkivoide ja sen päälle kevyesti (puuterisiveltimellä) tuputellen sekä Flow kosmetiikan mineraalipuuteria että Lily Lolon viimeistelypuuteria* sävyssä Flawless Matte. Tummat silmänalukset peitin tuttuun tapaan Lily Lolon peiteaineella* sävyssa Barely Beige, sekoitettuna Peepo-korjausväriin. Poskille valitsin arkena käyttämistäni poskipunista poikkeavan, ronskimman Organiqsin poskipunan*.

Kulmat muotoilin erityisen huolellisesti. Siihen käytin Lily Lolon kulmaväriä paletista, sekä sävyttävää muotoilugeeliä, kun taas silmämeikki hoitui Laveran Smoky Grey -paletilla, Benecosin kajaaleilla ja Multi-effect ripsivärillä.

Kevyesti meikkivoiteella pohjustamiin huuliin sipaisin Laveran huulipunaa sävyssä Pastel Pink, joka on yleensä käyttämistäni korallin sävyisistä huulipunista poiketen haalea ja kylmempi vaaleanpunaisen sävy. Koko komeuden kruunaisi Acorellen kevyttuoksu Silky Rose, vaikka tällaisen lookin kanssa sopisikin myös oikein vahva tuoksu.
Jos nyt pitäisi valita muutama juttu, jotka tulee ensimmäisenä mieleen ja joita haluaisin painottaa smokey eye -meikkiä ja juhlameikkiä tehdessä, ovat ne nämä:

Viimeistelypuuteri - Juhlameikkiin jos johonkin kannattaa sisällyttää kunnon ihon rasvaa sitova viimeistelypuuteri, jotta iho ei alkaisi illan mittaan kiillellä ja ettei joudu vähän väliä puuteroimaan nenäänsä. Itse olen tykännyt tästä Lily Lolon rasvaiselle iholle tarkoitetusta viimeistelypuuterista.

Hyvät siveltimet - Ecotoolsin silmämeikkisivellinduo on ollut ihan huippu. Se sisältää kaikenlaiseen levittkseen ja häivyttämiseen soveltuvat sivellinpäät, myös alaripsien tyveen ja alle tehtäviin rajauksiin, jolloin pelivaraa on paljon vähemmän.

Ripsentaivutin - Juhliin jos koskaan! Tekee ihmeitä katseelle.

Jotain huulille - Kun meikkipohja, kulmat ja silmät ovat viimeisen päälle ja selvästi meikatut, näyttäisi hupsulta jos huulilla ei olisi yhtikäs mitään. Edes pieni sipaisu jotain tasapainoittaa kokonaisuuden. Näin vahvan silmämeikin kanssa kannattaa kuitenkin mielestäni vetää aika neutraalia linjaa huulten osalta.
 


Itse Smoky Grey -luomiväripaletista on sanottava, että varsinkin näin vaaleapiirteisenä koen, että harmailla sävyillä tehty smokey eye -meikki toimii paljon paremmin, kuin oikein musta versio. Se taitaa myös olla anteeksiantavaisempi väri näin alkuun harjoitellessa.

Jos tällaisesta rohkeasta ja tosi näyttävästä silmämeikistä haaveilee, suosittelen rohkeasti kokeilemaan. Smokey eye -meikkejä löytyy tosi paljon erilaisia, joten ns. "väärin tehtyä" smokey eye:ta on turha pelätä, jos tekniikka on edes jotenkuten hallussa. Tekniikkaa voi aina hioa ja treenata.


Millaisiin juhliin te valitsisitte tumman smokey eye -silmämeikin?

- Ann-Christine -

Postaus sisältää mainoslinkkejä.
*tuote saatu.