Luonnonkosmetiikkainnostuksessani olen  halukas kokeilemaan kokeilemaan myös keittiön kaappien sisältöä kosmetiikkana. Mikä olisikaan sen luonnollisempaa kuin kosmetiikka, jota voi ihan oikeasti syödä? Testailen erilaisia syötäviä naamioita ja kasviöljyjä. Osa on ihan huippuja, osa vähemmän toimivia ja miellyttäviä.


Uusin ihastukseni tällä saralla on kuivashampoo. Pesen yleensä hiukseni joka toinen päivä, mutta joskus pesuväli venyy pidemmäksi. Pieni hetki lisää unta kutsuu enemmän kuin hiusten pesu. Lyhyiden hiusteni pesussa ei kylläkään kestä kauaa, mutta hiusten kuivattelussa menee hetki, sillä en käytä fööniä. Näinä aamuina turvaudun kuivashampooseen. Luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni uusi suosikkikuivashampoo on ollut vähän hakusessa. Ensin tykästyin käyttämään omasta kaapistani löytämääni puhdasta kaoliinia, mutta sitten alkoi ärsyttää se, miten kovaksi ja karheaksi hiukset siitä jää. Sama fiilis on monen muunkin kuivashampoon kanssa. Sitten eräs ystäväni vinkkasi minulle keittiöstä lötyvästä kuivashampoosta: ruisjauhosta. Rakastuin välittömästi.

Ruisjauho tekee hiuksista paitsi puhtaannäköiset, myös puhtaantuntoiset. Tähän ei moni kuivashampoo pysty. Hiuksista ei tule yhtään kovat, vaan ihanan pehmeät. Ihan kuin jauho jotenkin hoitaisikin niitä. Ainoa ruisjauhon huono puoli on sotkuisuus, mutta sekään ei haittaa, jos kuivashampoilut hoitaa suihkutilassa tai altaan päällä.

Ennen ja jälkeen: lähmäletti ja valmiina töihin.

Ruisjauhoa siis hierotaa päänahkaan ja annetaan vaikuttaa muutama minuutti. Odottaessa voi vaikka pesaista hampaat. Sitten jauho harjataan poissa. Kannattaa harjata ihan kunnolla, ettei hiukset jää puuteroidun näköiseksi. Parhaiten toimii tiheä harja ja itse olen varastanut lapsen äitiyspakkauksessa tulleen harjan tähän käyttöön. Pitempiä hiuksia voi joutua hetken harjailemaan, että kaikki jauho lähtee pois.

Sitten vain ovesta ulos puhtaan ja pehmeän tukan kanssa. Loistojuttu ruisjauhossa on, että hiukset pysyvät puhtaannäköisinä koko päivän. Tätä ei oman kokemuksen mukaan voi sanoa kaikista kuivashampoosta. Lisäksi se on tietysti edullista ja ihan varmasti luonnollista.

Miltä kuulostaa? Kaiveletko keittiön kaapeista kosmetiikkaa?

-Jonna-