SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


Huulipunan paluu


Olen aina ihaillut naisia, jotka käyttävät huulipunaa. Ihannenaiseni ovat 40- ja 50-lukujen naiset voimakkaine rajauksineen ja punaisine huulineen. Silti en ole itse uskaltautunut käyttämään huulipunaa - enkä oikeastaan edes huulikiiltoa - ennen viime vuotta. Olen kokenut, että huuleni on niin paksut, ettei niitä kannata punata ja korostaa. Yksi iso tekijä taustalla on varmasti se, että minua kiusattiin pulleista huulistani lapsena. Piti täyttää 30 ennen kuin tajusin, että aikuisten maailmassa vähän täyteläisempiä huulia pidetäänkin kauniina.

Niinpä marssin viime vuonna Stockmannille tutun myyjän luokse. Halusin varovasti aloittaa jostain vaaleasta ja melko huomaamattomasta punasta. Hetken testailtuani ne vaaleanpunaiset ja pinkit alkoivat kuitenkin näyttää pliisuilta. Huuleni ovat luonnostaan melko punaiset, joten miksi ihmeessä ostaisin huulipunan, joka tekee niistä vaaleammat. Lähdin sitten kotiin kunnon punaisen huulipunan kanssa.

Luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni tuota punaa ei kuitenkaan tuntunut enää mukavalta käyttää. Onko mitään muuta kosmetiikkatuotetta, joka päätyisi kehoon niin suoraan, kun huulipuna. Sitä tulee väkisinkin nieltyä päivän aikana. Eikä sitä päädy vain omaan kehoon, vaan rakkaan puolison ja lapsenkin kehoon, jos ja kun heitä suukottaa. Sitten tuli kesä, jolloin tekee mieli meikata kevyemmin, ja huulipuna unohtui.


Nyt syksyllä olen taas alkanut kaivata huulipunaa. Näin synkkänä ja pimeänä vuodenaikana sitä kaipaa monenlaista piristystä ja mikä olisikaan sen parempi piristys kuin ihana huulipuna. Punaa katsellessa minulla oli mielessä myös perjantaiset työpaikan juhlat, joten halusin oikein kunnon peittävän punan. Punia katsellessa ihastuin nopeasti Laveran Timeless Red -sävyyn ja vaikka mitä muita punia katselin, palasin aina siihen. Niinpä se oli pakko ostaa. 

Nyt olen käyttänyt Laveran punaa reilun viikon ja tykkään kovasti. Sävy on juuri sellainen klassinen punainen, mistä tykkään, muttei kuitenkaan liian ärhäkkä. Puna tuntuu mukavan pehmeältä huulilla, eikä ollenkaan liian kuivalta. Pysyvyyskin on ollut hyvä, vaikka olen saattanut kerran sitä työpäivän aikana sipaistakin lisää. Tämä on ehdottomasti se puna, jota tulen käyttämään perjantaisissa juhlissa. Olen nimittäin kaikkien silmämeikkikokeilujen jälkeen kuitenkin päätynyt siihen, että silmämeikki taitaa jäädä pelkkään ripsariin ja pikkuisen voimakkaampaan rajaukseen, mutta huuliin haluan kunnon punan. Ihannenaisteni meikki siis on juhliin luvassa.

Meikki: Uoga Uoga mineraalipuuteri sävy Never Sleeping Beauty*, Uoga Uoga poskipuna sävy Peachy* Zuii Maxi Lash -ripisväri*, Lily Lolo kulmaväri sävy Light, Everyday Minerals rajausväri sävy Walking After Midnight, Lavera huulipuna sävy Timeless Red.

Arkisin silti edelleen koen hieman epämukavaa tunnetta voimakkaan punaisen kanssa. Viihdyn punaisissa huulissa ja tykkään aamulla peilikuvastani. Sitten katson ympärilleni ja huomaan, etteivät muut naiset käytä huulipunaa, ainakaan kukaan oman sukupolveni edustaja. Töissäkin vain minua vanhemmilla naisilla on huulipunaa, ja heilläkin hieman huomaamattomampia sävyjä. Kunnon suomalaisena alan tietysti miettiä, mitä muut ajattelevat ja huulipunan antama itsevarmuus muuttuukin epävarmuudeksi. Niinpä tänään kotiutin pari Zuiin Sheer Stickiä (näistä lisää myöhemmin), joka on hieman läpikuultava puna. Ehkä jätän Laveran hetkeksi juhlakäyttöön ja treenaan arkipunan käyttöä Zuiilla ennen kuin uskaltadun sitäkin taas arkena käyttämään. Sillä onhan se todella kaunis.

Löytyykö teistä huulipunan käyttäjiä?

Psst. Muistattehan, että saatte Biodellystä -10% kaikista normaalihintaisista tuotteista koodilla luonnonkaunis tämän kuun loppuun saakka?


-Jonna-
Postaus sisältää mainoslinkkejä
*Saatu blogin kautta

20 kommenttia

 1. Laveran huulipunat on mullakin kovassa käytössä! Coral Flash, Coral Divine ja Pastel Pink, lisäsävyjä kuolaan tuon tuosta :D Sellaista sopivan räväkkää mutta tyttömäistä pinkkiäkin haluaisin päästä kokeilemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin katselin jompaa kumpaa noista Coraleista, en enää muista kumpaa :) Ja muutenkin Laveralla näytti olevan paljon kivoja sävjä.

   Poista
 2. Upealta näyttää sinulla tuo huulipuna :) Minulla on ollut vähän sama ongelma huulipunien kanssa, tosin ei liian täyteläisistä huulista johtuen vaan jostain syystä huulipunaa käyttö on saanut minut tuntemaan oloni "suttuiseksi". Halusin kuitenkin opetella, koska se näyttää muilla niin hyvältä.
  Aloitin vähän helpommasta, eli E&T:n superpigmenttisistä huulikiilloista :) Muutaman kuukauden jälkeen repäisin ja ostin Zuiin Coral Redin ja tykkään siitä tosi paljon! Nyt tekisi tietenkin mieli ostaa muutama sävy lisää... Ihan kuin luomivärifriikkiydessä ei olisi ollut tarpeeksi :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä en jostain syystä tykkää huulikiilloista. Ehkä mulla on traumat teini-iästä, kun piti kokeilla jotain sellaista ihan kamalaa tahmakiiltoa, kun kaikki muutkin tytöt käytti. :D Mutta varmaan luonnonkosmetiikasta löytyisi kyllä monia kivoja huulikiiltoja. Oi tuo Coral Red näyttää ihanalta. Pitääköhän itsekin ostaa se... Taitaa näiden huulipunienkin kanssa käydä helposti niin, että niitä alkaa kertyä. Mulle ei niinkään ole kertynyt luomivärejä, mutta poskipunia kyllä. Tänään just laskin, että kaapissa on 10. :)

   Poista
 3. Aivan upea sävy sinulle... Saa ihosi näyttämään vieläkin hehkeämmältä ja todella raikkaalta. Nappivalinta aikuiselle nuorelle naiselle ;)

  -TV-

  VastaaPoista
 4. Sulle sopii tuo väri todella kauniisti! :) Minä käytän lähes päivittäin vahvaa huulipunaa. Se on ihan mun juttu :) Vanhoja suosikkejani olivat MACin Matte-punat, ja siitä värit kuten Lady Danger, Diva ja Russian Red. Nyt onkin työn alla löytää luonnonkosmetiikasta vastaavia säväyttäjiä :) Zuiita on paikallisesti helpoiten saatavilla, mutta ei kovin montaa sävyä. Samalla pitäisi sitten löytää pohjustus huulille, epäilen että siinä voi olla vielä kovempi työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olen vasta niin alussa tämän huulipunan käytön kanssa, etten ole edes alkanut vielä tutustua pohjustukseen. Pitää itsekin alkaa ottaa selvää. Jos kivijalkakaupasta haluaa ostaa, kannattaa muuten myös googletella jälleenmyyjiä. Itse petyin ensin, kun en täältä löytänyt tuota Zuiin Sheer Stickiä mistään, mutta sitten löysinkin googlettelemalla erään kosmetologin, joka myy sarjaa hoitolassaan.

   Poista
 5. Tämän postauksen innostamana ja pikku palkintona siitä, että aika moni homma alkaa olla tämän vuoden osalta hoidossa, toteutin sen, mistä olen jo pitkään haaveillut: kävin ostamassa punaisen huulipunan (sävyn nimikin on Perfect Red). Se näyttää itse asiassa paljon paremmalta kuin aiemmat huulipunani joiden olen halunnut olevan mahdollisimman lähellä huulteni luonnollista sävyä joten ehkä sitä tulee käytettyäkin. Haluaisin kovasti olla huulipunanainen, mutta tähän asti huulipunat ovat jääneet minulta melko vähälle käytölle kun en ole ollut tyytyväinen siihen miltä näytän huulet punattuina.

  T,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perfect Red kuulostaa ihanalta! Eikö ole jännä, että se oikeasti punainen näyttääkin paremmalta? Toivottavasti tuota sävyä tulee käytettyä. Ehkä me vielä joskus osataan käyttä kunnon punaisia huulipunia ja kauniita hattuja päivittäin ;)

   Poista
  2. Itse asiassa kun asia nyt tuli puheeksi, niin tunnustettakoon, että hankin myös hatun ( http://www.kncollection.fi/portfolio/erin/ mutta luumunvärisenä). Sitä en tosin pääse heti käyttämään, koska ne olivat Jyväskylän Haloselta loppu ja se täytyi tilata toisen kaupungin liikkeestä ja nyt on vielä tuo postilakko hankaloittamassa.

   Jotenkin sitä helposti ajautuu sellaiselle linjalle, että yrittää näyttää mahdollisimman neutraalilta eikä vahingossakaan korosta mitään ulkonäössään, ja kuten nyt tämä huulipunaesimerkkikin osoittaa, niin eihän siinä välttämättä ole mitään järkeä. Toinen tähän liittyvä ahaa-elämys minulle tuli pari vuotta sitten silmälasien kanssa. Olen aina yrittänyt valita mahdollisimman huomaamattomat kehykset, mutta sitten optikkoliikkeessä piloillani sovitin aivan erilaisia kehyksiä (koska ajattelin näyttäväni niissä aivan karmealta ja naurettavalta) - ja kaikkien läsnäolijoiden suusta tuli iso VAU. Uusilla kehyksillä on ollut tosi iso vaikutus siihen, mitä ajattelen itsestäni ja ulkonäöstäni.

   T

   Poista
  3. Hyvä sinä! Mä olen ollut just samanlainen, etten ole halunnut korstaa itsessäni mitään, vaan olen halunnut olla herättämättä huomiota. Ettei melkein seinästä erotu. Ikä on saanut ajattelemaan toisin. Ja todellakin - silmälaseilla on valtava merkitys omaan olemukseen ja itsetuntoon.

   Poista
 6. Kauniit huulet. :) Mä en osaa käyttää punaisia enkä muutenkaan kovin räikeitä/voimakkaita punia. Kiva nähdä Zuiin punista kuvaa, ne kiinnostaa, jään odottelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän mahdollisimman pian saada kuvattua nuo Zuiin punat. Kunhan vain olisin joskus kotona valoisaan aikaan...

   Poista
 7. Waude! Hyvin sopii tuo puna sulle! Mulla on myös ostoslistalla huulipuna tai no oikeastaan kaksi; joku kiva kirkas punainen (toi sävy kuvissa on ihana ♡) ja sitten joku vähän hillitympi. Mä olen jotenkin nyt tykästynyt huulipuniin enemmän kuin kiiltoihin..ehkä niitä kiiltoja tuli teiniaikoina käytettyä niin paljon ;D

  Täytyy nyt vielä sanoa, että tää on ihan mielettömän kiva blogi! Tulee seurailtua ja luettua vaikka aina ei ennättäisi kommentoimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi! <3 Ymmärrän hyvin, ettei aina ehdi kommentoida. Itse olen siinä välillä ihan luvattoman huono, vaikka monia ihania blogeja seuraankin. Toivottavasti löydät sopivat huulipunasävyt!

   Poista
 8. Jonon jatkoksi ilmoittautuu arka huulipunan käyttäjä. Mulla on syynä varmaan juuri se, että se voi sotkea (ei voi antaa pusua kumppanille, kun lähtee kotoa :'( ) ja epävarmuus sen kanssa. Olen aika vastikään aloittanut säännöllisemmän meikkaamisen uudestaan ja kyllä, perinteisesti suomalaisena mietin, mitä nyt ne muut ajattelee, kun yhtäkkiä alan tällä tavalla "tälläytymään". :D Tänään tuttuni sanoi minun laittautuneen nätiksi ja vitsit sellaista palautetta on vaikea ottaa vastaan! Tulee vain kiusaantunut olo, vaikka tiesi sen olevan kohteliaisuus.

  Mulle Zuiin Sheer Stick on ollut ihana kaveri huulikiiltojen ohelle. Kiiltoja vielä uskaltaa jotenkin käyttää, mutta heti kun on kyseessä huulipuna, se tuntuu jotenkin isolta jutulta. Ehkä siksi, että yläasteella käytin huulikiiltoa, mutta huulipunaa en ole aikusikää ennen käyttänyt koskaan. Mutta se Sheer Stick on ihana, kuten mainitsit, sen läpikuultavuuden ansiosta. Mutta halutessa sitä voi laittaa reilummin, jolloin se sopii myös juhlakäyttöön arkimeikin lisäksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä, tuollaista palautetta on todella vaikea ottaa vastaan! Oon nyt kylä ihastunut noihin Sheer Stockeihin arkikäytössä. Täytyy ostaa useampikin sävy ja kokeilla joskus myös kerrostaa. Sinäkö se muuten kerran vinkkasit siitä Harmonystä? Olen ensi viikolla menossa. :)

   Poista
  2. Joo, vinkkasin. Sano Kasvokkain -blogin Mulanilta terveisiä! ^^ Hannele on ihana ja olen saanut Harmonyssa todella hyvää palvelua. :) Toivottavasti säkin tykkäät! Siellä myydään myös Zuuia ja Hannele varmasti auttaa mielellään oikeanlaisten sävyjen valkkaamisessa esim. huulipunissa. ;) Viime kesänä mulla löyty sieltä oikeanlainen meikkipuuterin sävy.

   Poista
  3. Sieltä mä jo ne Sheer Stickit ostin aikaa varatessa. :) Kerron terveisiä!

   Poista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall