Olen aina ihaillut naisia, jotka käyttävät huulipunaa. Ihannenaiseni ovat 40- ja 50-lukujen naiset voimakkaine rajauksineen ja punaisine huulineen. Silti en ole itse uskaltautunut käyttämään huulipunaa - enkä oikeastaan edes huulikiiltoa - ennen viime vuotta. Olen kokenut, että huuleni on niin paksut, ettei niitä kannata punata ja korostaa. Yksi iso tekijä taustalla on varmasti se, että minua kiusattiin pulleista huulistani lapsena. Piti täyttää 30 ennen kuin tajusin, että aikuisten maailmassa vähän täyteläisempiä huulia pidetäänkin kauniina.

Niinpä marssin viime vuonna Stockmannille tutun myyjän luokse. Halusin varovasti aloittaa jostain vaaleasta ja melko huomaamattomasta punasta. Hetken testailtuani ne vaaleanpunaiset ja pinkit alkoivat kuitenkin näyttää pliisuilta. Huuleni ovat luonnostaan melko punaiset, joten miksi ihmeessä ostaisin huulipunan, joka tekee niistä vaaleammat. Lähdin sitten kotiin kunnon punaisen huulipunan kanssa.

Luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni tuota punaa ei kuitenkaan tuntunut enää mukavalta käyttää. Onko mitään muuta kosmetiikkatuotetta, joka päätyisi kehoon niin suoraan, kun huulipuna. Sitä tulee väkisinkin nieltyä päivän aikana. Eikä sitä päädy vain omaan kehoon, vaan rakkaan puolison ja lapsenkin kehoon, jos ja kun heitä suukottaa. Sitten tuli kesä, jolloin tekee mieli meikata kevyemmin, ja huulipuna unohtui.


Nyt syksyllä olen taas alkanut kaivata huulipunaa. Näin synkkänä ja pimeänä vuodenaikana sitä kaipaa monenlaista piristystä ja mikä olisikaan sen parempi piristys kuin ihana huulipuna. Punaa katsellessa minulla oli mielessä myös perjantaiset työpaikan juhlat, joten halusin oikein kunnon peittävän punan. Punia katsellessa ihastuin nopeasti Laveran Timeless Red -sävyyn ja vaikka mitä muita punia katselin, palasin aina siihen. Niinpä se oli pakko ostaa. 

Nyt olen käyttänyt Laveran punaa reilun viikon ja tykkään kovasti. Sävy on juuri sellainen klassinen punainen, mistä tykkään, muttei kuitenkaan liian ärhäkkä. Puna tuntuu mukavan pehmeältä huulilla, eikä ollenkaan liian kuivalta. Pysyvyyskin on ollut hyvä, vaikka olen saattanut kerran sitä työpäivän aikana sipaistakin lisää. Tämä on ehdottomasti se puna, jota tulen käyttämään perjantaisissa juhlissa. Olen nimittäin kaikkien silmämeikkikokeilujen jälkeen kuitenkin päätynyt siihen, että silmämeikki taitaa jäädä pelkkään ripsariin ja pikkuisen voimakkaampaan rajaukseen, mutta huuliin haluan kunnon punan. Ihannenaisteni meikki siis on juhliin luvassa.

Meikki: Uoga Uoga mineraalipuuteri sävy Never Sleeping Beauty*, Uoga Uoga poskipuna sävy Peachy* Zuii Maxi Lash -ripisväri*, Lily Lolo kulmaväri sävy Light, Everyday Minerals rajausväri sävy Walking After Midnight, Lavera huulipuna sävy Timeless Red.

Arkisin silti edelleen koen hieman epämukavaa tunnetta voimakkaan punaisen kanssa. Viihdyn punaisissa huulissa ja tykkään aamulla peilikuvastani. Sitten katson ympärilleni ja huomaan, etteivät muut naiset käytä huulipunaa, ainakaan kukaan oman sukupolveni edustaja. Töissäkin vain minua vanhemmilla naisilla on huulipunaa, ja heilläkin hieman huomaamattomampia sävyjä. Kunnon suomalaisena alan tietysti miettiä, mitä muut ajattelevat ja huulipunan antama itsevarmuus muuttuukin epävarmuudeksi. Niinpä tänään kotiutin pari Zuiin Sheer Stickiä (näistä lisää myöhemmin), joka on hieman läpikuultava puna. Ehkä jätän Laveran hetkeksi juhlakäyttöön ja treenaan arkipunan käyttöä Zuiilla ennen kuin uskaltadun sitäkin taas arkena käyttämään. Sillä onhan se todella kaunis.

Löytyykö teistä huulipunan käyttäjiä?

Psst. Muistattehan, että saatte Biodellystä -10% kaikista normaalihintaisista tuotteista koodilla luonnonkaunis tämän kuun loppuun saakka?


-Jonna-
Postaus sisältää mainoslinkkejä
*Saatu blogin kautta