Nyt seuraa potaus, jollaista en ikinä kuvitellut kirjoittavani. Minä jakamassa ohjeita, kuinka tehdä silmämeikki? Minä, joka en oikeastaan ikinä käytä luomiväriä tai korkeintaan laitan vain yhtä sävyä kevyesti. On minulla kuitenkin yksi bravuurisilmämeikki, jota jotkut ovat joskus kehuneetkin. Idea ei toki alunperin ole omani, vaan jostain ohjeesta vuosia sitten bongattu.


Smokey eye ei oikein ole minun tyyliäni, vaikka se esimerkiksi Ann-Christinellä hyvältä näyttääkin. Olen kokeillut sitä monen monta kertaa vain aina todetakseni, etten viihdy niin voimakkaassa silmämeikissä. Silmäni näyttvät mielestäni kaunimmalta hieman kevyemmässä meikissä. Tällä ohjeella saa kyllä hyvinkin voimakkaan silmämeikin, kun käyttää vähän tummempia sävyjä.


Meikkiin tarvitaan silmänrajausväri sekä kaksi tai kolme toisiinsa sointuvaa luomiväriä, joista yksi on tummempi ja yksi tai kaksi vaalempia. Vaaleimpana toimii erinomaisesti myös korostusvärit. Yleensä teen meikin kolmella värillä ja ensimmäisessä kuvassa on juuri kolmella sävyllä tehty meikki. Tummin sävy on Everyday Mineralsin She's Joy (1) ja vaaleampi Everyday With You (2). Vaalein sävy onkin EDM:n Sunny hohdepuuteri (4), josta otin näytteen tilauksen yhteydessä. Se on luonnossa melko vaaleanpunainen, vaikka näyttää nettikaupan kuvassa lämpimän beigeltä. Olen siihen muutenkin ihan totaalisen rakastunut ja tilaan ehdottomasti kokonaisen ennen kuin näyte loppuu. Rajausvärinä on Nights on Broadway (3).

Tumminta sävyä (1) levitetään koko liikkuvalle luomelle. Kannattaa häivytellä sitä hyvin silmästä pois päin. Itse suosin siihen EDM:n Eye Smudge -sivellintä. Samaa sävyä laitetaan myös alaluomelle rajaukseksi. Tätä ei varmaan kosmetiikkaa käsittelevässä blogissa saisi myöntää, mutta siihen käytän pumpulipuikkoa. Rajausta ei kannata laittaa koko luomen pituudelta, vaan aloittaa vain ulkonurkasta ja häivyttää suurinpiirtein silmän puoleen väliin saakka. Vaaleanpaa sävyä (2) laitetaan luomen keskelle kapea palkki (kuvassa viivat kakkosen ympärillä kuvaavat suurinpiirtein aluetta). Aloitan ripsien tyvestä ja häivyttelen ulos- ja ylöspäin. Sitten laitetaan rajaus yläluomelle. Vaaleinta luomiväriä tai korostussävyä laitetaan kulmien alle sekä silmien sisänurkkaan.


Eilen kokeilin tehdä meikin myös vain kahdella luomivärillä. Postista nimittäin kolahti äskettäin Everyday Mineralsin uusi Cat Eye Collection. Melkoisen hyvin toimi kaksi luomiväriäkin, varsinkin kun paketin luomivärit ovat hohtavia, joten vaaleampi toimi hyvin myös silmien sisänurkissa. Kulmien alla korostuspuuteri oli vielä parempi, mutta ehkä luomiväriä olisi vain pitänyt kerrostaa enemmän.

Tätä silmämeikkiä on tullut tehtyä monilla eri sävyillä. Se toimii erittäin hyvin myös esimerkiksi ruskeilla ja beigeillä sävyillä. Meikki on oikeasti helppo tehdä. Tämä oli ensimmäinen silmämeikki, jonka opin heti ja jonka kanssa tuntuu, ettei se voi epäonnistua. Tärkeitä on ottaa luomivärejä tarpeeksi vähän siveltimeen ja mieluummin kerrostaa kuin laittaa kerralla paljon. Jauhemaisten meikkien kanssa kannattaa tapauttaa hyvin siveltimestä ylimääräiset pois, etteivät ne varise. Toinen tärkeä seikka on tietysti häivystys, ettei tule liian selkeitä rajoja.

Meneekö testaukseen? Oliko kaavakuvasta apua? Vai oletko jo käyttänyt tällaista meikkiä?

Olen viime aikoina testaillut useita erilaisia meikkejä, sillä meillä on ensi viikolla töissä isot juhlat, kun firmalle tulee kunnioitetttavat 135 vuotta täyteen.  Ensi viikon aikana on siis varmasti luvassa lisää meikkijuttuja.

-Jonna-

Postaus sisältää mainoslinkkejä