SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


Everyday Mineralsin meikkipohjat vertailussa

Tilatessani itselleni Everyday Minerasilta tilasin tietysti samalla näytteitä, saahan niitä ilmaiseksi tilauksen mukaan. Vanhastaan tiesin tykkääväni meikkipohjassa Semi-Mattesta, mutta halusin kuitenkin tilata näytteen myös Mattesta ja Jojobasta. Jojobaa en ollut koskaan vielä testannut ja Mattea olin testannut viimeksi vuosia sitten, kun kärsin vielä enemmän kuivuudesta. Ehkä se tuntuisikin nyt erilaiselta, kun ihoni on paremmassa kunnossa.


Näytteet tulevat pienissä näytepussukoissa, mutta siirsin ne pieniin purkkeihin, jotta niitä on helpompi säilyttää, sillä niistä riittää useampaan kertaan. Purkit ovat itseasiassa Everyday Mineralsin näyte- ja luomiväripurkkeja vuosien takaa (joskus aiemmin näytteet tulivat pienissä purkeissa). Toisessa on ruskea kansi ja toisessa valkoinen pinkein tekstein. Minulla on niitä oikein koko sarja tuolla kaapissa, niihin on kätevä laittaa matkolle kosmetiikkaa. Nykyiset luomivärit ovat näitä vintageversioita isompia, mutta kyllä niistäkin hyvät matkapakkaukset tulee, kunhan saa meikit käytettyä. Eivät nimittäin ihan hetkessä tyhjene.

Iholle testaillessa huomasin, että sävyssä on pikkuisen eroa eri pohjien kesken, vaikka kaikki ovat samaa Golden Ivory -sävyä. Eihän se mikään ihme ole, kyllähän värit helposti toistuvat erilaisina erilaisissa materiaaleissa, eikä kankaissakaan kaksi samalla värillä värjättyä eri materiaalia olevaa kangasta näytä täysin samalta. Kyllä nämä kuitenkin selkeästi samalle ihmiselle käyvät. Sävyeroja isompi ero kädellä tuntui koostumuksessa. Jojoba lähti heti sulautumaan ihoon, kun kaksi muuta tuntuivat tuhdimmilta ja enemmän työstöä vaativilta. Matten ja Semi-Matten välillä ei suurta eroa tuntunut koostumuksissa.


Kasvoille laittaessa olin positiivisesti yllättynyt Matten koostumuksesta. Se ei nimestään huolimatta ole sellainen supermattainen, vaan ihosta tuli kaunis ja hehkeä. En itse tykkää ihan mattaisesta, sillä mielestäni se saa ihon näyttämään jo ihan elottomalta. Se ei myöskään jäänyt kuiviin kohtiin näkyville, kuten pelkäsin, tosin päivän aikana se pikkuisen alkoi korostaa kuvia kohtia, joten ihan kuivaihoiselle se ei ehkä ole paras vaihtoehto. Toisaalta se piti kiillon parhaiten poissa päivän aikana, vaikkei täysin. Jos siitä haluaa täysin eroon tai tykkää ihan mattaisesta, kannattaa päälle laittaa vielä viimeistelypuuteria. Maissipohjainen puuteri kiinnittää meikin ja pitää kiillon poissa. Sunlight Puuteri lisäksi tasoittaa ihon punoitusta.

Semi-Matte tuntuu iholla hyvin samanlaiselta kuin Matte, mutta iho jää vielä hehkuvammaksi. Itse tykkään kovasti juuri siitä todella hehkuvasta lopputuloksesta, mikä siitä jää. Semi-Matte ei myöskään ala korostaa kuivia kohtia päivän aikana samalla tavalla kuin Matte. Toisaalta se taas alkaa pitkän päivän aikana kiiltää eniten. Tähän tietysti auttaisi myös viimeistelypuuteri, mutta itse olen vain painellut välillä kasvoja paperilla.

Jojoba tuntui iholle laittaessa jotenkin pehmeämmältä kuin toiset ja sillä oli mielestäni helpoin saada todella luonnollinen lopputulos. Jojoba ei kerääntynyt kuiviin kohtiin laittessa, eikä päivän aikana. Lisäksi se yllättäen kiilsi vähemmän päivän aikana kuin Semi-Matte. Toisaalta ehkä se on juuri se jojobaöljy, joka sen tekee. Siitä nimittäin sanotaan, että koska se jäljittelee niin hyvin ihon omaa öljyä, ei ihon tarvitse puskea öljyä pintaan. Vaikka Jojobaa siis suositellaan kuivalle ja ikääntyvälle iholle, olikin se nappivalinta pintakuivalle rasvaiselle iholleni. Tai ehkä se on jo sen verran ikääntyvä, että jojoba siksi oli niin loistava ;)

Yritin ottaa vertailukuvaa, mutta koska kaikki on eri päivinä ja erilaisissa valaistuksissa otettu, eivät ne oikein ole vertailukelpoisia. Joka tapauksessa vasemmalla Matte, keskellä Semi-Matte ja oikealla Jojoba.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin kaikista pohjista. Semi-Matte ja Jojoba tuntuivat hyvältä juuri nyt ja Matte saattaisi olla täydellinen kesällä. Tällä hetkellä suosikiksi nousi kuitenkin Jojoba, jota tilaan ehdottomasti seuraavaksi.

Joko te olette kokeilleet Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjia? Mikä on teidän suosikki? Jos ette ole vielä kokeilleet tai kaipaatte lisää EDM:n meikkejä, kannattaa klikkailla itselle sivustolle nyt, sillä saatte vielä 15.11. sakka -15% koodilla EVERYDAYMINERALS.

-Jonna-

Postaus sisältää mainoslinkkejä.4 kommenttia

 1. Pienenä vinkkinä suosittelen ihmisille laittamaan vaikka isadoran under cover face primeria niin tarvitse miettiä kiiltääkö se iho päivän aikaan. On myös muita loistavia pohjustusvoiteita. Itse kärsin pitkään nuoresta asti jo ihosta, joka alkoi kiiltämään päivän mittaan. Isadoran löytäessäni olin kuin uusi ihminen. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Itse en kyseisestä primerista innostunut, kun sitä joskus testasin. Yleensäkään nuo silikoniprimerit ei oikein toimi mun iholla.

   Poista
 2. Mä olen käyttänyt Everyday Mineralsia vuosia. Mulla on vitivalkoinen, herkkä ja allerginen iho eikä monet tuotteet käy. EM:n semi-matte -pohjaa käytin pelkiltään pitkään, mutta siinä muuttui koostumus ihan hirveäksi! On kuin laittaisi iholle perunajauhoa, tuo huokoset ja kaikki näpyt esiin. Entinen koostumus oli mielestäni hyvä, vaikka sekään ei mun iholla kestänyt vaan iho alkoi kiiltää. Matte ei mulle käy enkä jojobasta tykännyt, mut nyt en muista mikä siinä oli vikana. Semi-mattea käytän edelleen puuterin tavoin, alle laitan Lumenen CC-voiteen, joka ei kestä iholla ilman EM:n töpsyttelyä. Mitään Primereita en voi käyttää, ne tekee mun ihosta ihan karmean näköisen ja tukkii.

  Semi-matte on toistaiseksi paras mineraalimeikki, mitä olen testannut ja käyttänyt. Jollekulle, jolla ei ole näin paljon iho-ongelmia, EM:n meikit sopii varmasti paremmin ja olen niitä monille herkistyneille ja mineraalimeikkejä kyselleille suositellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on primereiden kanssa vähän sama ongelma. Tosin nyt vähän houkuttelisi kokoeilla jotain luonnonkosmetiikan primeria, ne on vielä kokeilematta.
   Mulla ei ole mitään muistikuvaa, millainen tämä uusi koostumus on verrattuna vanhaan. Siitä on niin kauan kuin olen edellisen kerran käyttänyt. Mutta tykkään kyllä tästä nykyisestäkin. Tuo Lumenen CC muuten on paras "tavallisen" kosmetiikan meikkivoide ikinä. :)

   Poista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall