Deodorantti on yksi ensimmäisistä kosmetiikkatuotteista, jonka halusin vaihtaa luonnonllisempaan vaihtoehtoon. Kaikki ne jutut alumiinistä rintasyöpäkasvaimissa hirvittivät. Tämä olikin helpommin sanottu kuin tehty. Vuosien varrella olen kokeillut monia luonnonkosmetiikan deodorantteja. Kaikilla on yhteistä se, etteivät ne estä hikoilua. Kainalot kostuvat, kun tulee kuuma. Tähän kuitenkin tottuu, enkä onneksi ole mikään kamala hikoilija. Se, mitä ne pyrkivät tekemään, on estää hajua aiheuttavia bakteereja ja näin pitämään epämiellyttävät hajut poissa.

Monien deodoranttien kanssa olen pärjännyt hyvin rauhallisina arkipäivinä, päivinä jolloin olen käyttänyt kulkuvälineenä lähinnä bussia tai jalkojani. Epämiellyttävät tuoksut ovat pysyneet poissa. Se, missä kaikki ovat kuitenkin vuoronperään pettäneet, ovat työmatkat pyörällä. Erityisesti näin syksyllä ja talvella, kun on kuitenkin oltava paksummin vaatetta päällä, jossain vaiheessa tulee kuuma. Sitten perillä töissä odottaakin ikävä tuoksu ja töissä on ensimmäisenä käytävä pesemässä kainalot ja vaihdettava paita.


Kun alkukesästä kuulin Madaran uudesta Bio-Active -deodorantista, olin toiveikas. Se kuulosti hyvältä: alumiiniton deodorantti, joka sisältää luonnollisia anti-bakteerisia ainesosia ja palmuruusun eteeristä öljyä, jotka vaikuttavat hien hajua vähentävästi sekä hien hajua aiheuttavia bakteereja ehkäisevästi. Voisiko se toimia? Luin muutamia ylistäviä blogikirjoituksia ja päätin kokeilla. Tällä kertaa ei onneksi tarvinnut pettyä.

Bio-Active todella pitää hajut poissa sekä menomatkalla että vielä paluumatkallakin. Jotenkin minusta tuntuu niinkuin se jopa vähän kosteudentunnetta, mutta ehkä se on vain kuvittelua. Pääasia on kuitenkin, että selviän yhdellä paidalla koko päivän, eikä ole pitkin päivää tunnetta, että pitäisi kaiken varalta vähän nuuhkaista kainaloita. Plussaa on iso rollon pallo, josta tykkään enemmän kuin sellaisista pienistä, sekä mukava tuoksu. Tuoksu on vähän kukkainen, mutta kuitenkin sen verran mieto ja neutraali, että mieskin meinaisi, että saattaisi kokeilla tätä. Nyt täytyy vain toivoa, että tämä toimii hyvin vielä pitkän ajan päästäkin, sillä joidenkin deodoranttien kohdalla teho tuntuu huononevan aikaa myöten.


Oletteko kokeillet Madaran Bio-Activea? Mitä tykkäsitte? Tai onko teillä muita suosikkeja luonnonkosmetiikan deodoranteista?

Jos muuten eilisen postauksen innoittamana yritit tilata Everyday Mineralsilta, etkä onnistunut, nyt pitäisi onnistua. Sinnehän oli -15% alekoodi EVERYDAYMINERALS.

Mukavaa lautantaita!

-Jonna-

Postaus sisältää mainoslinkkejä