Ihoni ollessa kovasti pintakuivuuteen taipuvainen ja vuodenaikojen muutoksiin salamana reagoiva, olen jo oppinut ennakoimaan tulevia haastavia aikoja. Syksy ja ensimmäiset viileät ilmat ovat vasta alkusoittoa, sillä pian tulevat pakkaset, lämpimästä kylmään ja kylmästä lämpimään siirtymiset. Eivät ole muistikuvat kiristävistä kasvoista ja hilseilevästä nenänympäristöstä kadonneet mihinkään, vaikka löysin jo viime talvena huomattavan helpotuksen tuoneen Weledan mantelisarjan.

Tänä vuonna ajattelin ottaa järeämmät keinot käyttöön ja kokeilla paljon hehkutettuja kasvoöljyjä, jotka kylmäpuristettuina ravitsevat ihoa tehokkaasti. Öljystä riippuen teho on hieman erilainen; osa ravitsee, osa kosteuttaa, osa elvyttää, osa lisää ihon kimmoisuutta.. Tehoja ja vaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan. Seerumikin voisi olla kannattava vaihtoehto, mutta yritän ensin öljyllä (joka taitaa olla myös halvempi vaihtoehto) ja toivon sen toimivan.

Mádara on viime aikoina noussut kenties suurimmaksi lemppariksini kosmetiikkamerkkien saralta ja olen huomannut, että aavistuksen korkeammille hinnoille saa lähes poikkeuksetta vastinetta. Siksi pyysin saada taistelukaveriksi juuri Mádaran kasvoöljyn, vaikka huokeammillakin hinnoilla varustettuja öljyjä (esim. Ekovistalta) on tarjolla. Mádaran kolmesta öljystä kaksi kiinnittivät huomioni, ja vaikka Radiant energy -öljy kuulosti pitkään todella houkuttelevalta sekin, otin hieman varman päälle ja valkkasin Soothing hydration -öljyn, kosteutus kun oli se tärkein kriteeri tällä erää.


 

Mádaran Superseed-öljyissä houkuttelevaa oli (hurmaavan ja käytännöllisen pakkauksen lisäksi) niiden sekoitus monesta ravitsevasta öljystä. Kahdeksaa erilaista öljyä sisältävästä Soothing hydrationista kerrotaan Biodellyn sivuilla seuraavaa:

Runsaasti Omega 3- ja 6-rasvahappoja sisältävät puolukoiden, mustaherukoiden ja mansikoiden siemenet vähentävät ihoärsytyksiä ja hoitavat tulehduksia. Tyrnimarja on täynnä antioksidantteja ja ravitsee ihoa syvältä auttaen sitä uudistumaan. Avokado-, parsa-, purasruoho- ja helokkiöljyt muodostavat supertiimin ihon kuivuutta vastaan.

Sekä vielä:

Erityisen hyvä niille, joiden iholla esiintyy jotain seuraavista: ihon kuivuus, kosteusköyhyys, kireys, herkkyys, ohuus, juonteet, hilseily, ärsytys, kuivat läikät. 

Check, check, check!  
Aion palata tähän kasvoöljy & talvi -asiaan vielä talven jälkeen kunnon arvostelulla, mutta ensivaikutelman voin ja aion tietenkin jakaa kanssanne jo nyt. Kasvoöljyähän voi käyttää joko sellaisenaan iholle levitettynä (pari-kolme tippaa riittää koko naamaan), kosteusvoiteen alla tai kosteusvoiteeseen sekoitettuna, jos vaikka yksi tippa riittää tehonsa puolesta.

Itse olen kokeillut tuota nyt sekä kosteusvoiteen alla että kosteusvoiteeseen sekoitettuna. Suoraan ihollekin levitettynä öljy imeytyi hämmästyttävän nopeasti odotuksiini nähden - jotenkin odotin samanlaista fiilistä kuin kookosöljyä käyttäessä, joka puolestaan jättää ihon rasvaiseksi pitkäksi aikaa. Tuo Soothing hydration -öljy jätti ihon heti pehmeän tuntuiseksi, aivan kuten luvattiin, ja kikattelin hämmästyksissäni samettisuudelle. Todella hämmentävää! Vielä hämmentävämpää oli huomata saman tunteen pysyvän aamuun asti, mutta jopa siinä määrin, että totesin kolmen tipan olevan aivan liikaa omalle iholleni. Yksikin tippaa kosteusvoiteeseen sekoitettuna joka toinen päivä riittää loistavasti ainakin vielä, kun iho ei ole kuivimmillaan.

Pullosta myös sen verran, että tuo pipetti on ihan mahtava valinta öljylle! Tiedättehän miten öljypullot, kuten esim. vauvaöljyt, menevät ajan mittaan ihan rasvaisiksi? Kun joskus kuitenkin vahingossa holahtaa pisin pulloa? Väitän, ettei niin käy tämän kanssa.
Voisin hyvin kuvitella ottavani tähän rinnalle käyttöön myös aiemmin mainitsemani Radiant energy -öljyn, ja aionkin ottaa, mikäli pintakuivuus pysyy tällä kurissa. Sitten voisi koittaa nujertaa väsymystä kasvoilta. Sen verran lupaavalta tämä ensimmäinen vaikuttaa, että olen silmäillyt myös kolmatta, Age recovery -öljyä, lahjaksi äidilleni (kosmetiikkahifistelijä hänkin) lähenevien synttäreiden kunniaksi tai joululahjaksi. Vai mitä luulette, mahtaakohan saaja loukkaantua, jos ostaa jotain missä mainitaan edes rivien välissä ikääntyvä? :-D

Ja tiedättekö mitä? Biodelly tarjoaa teille Luonnonkaunis-blogin lukijoille -10% alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista marraskuun loppuun asti! Eli käyttääkää ihmeessä koodia "luonnonkaunis", jos laitatte tilausta menemään :)


Onko teillä kasvoöljyjä käytössä? Oletteko olleet tyytyväisiä?

- Ann-Christine -
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Öljy saatu.