Lastenvaatehulluuden lisäksi tunnustan olevani melkoinen kosmetiikkahullu. Kaapit pursuavat purkkeja, mutta uusia ihanuuksia tarttuu silti kaupasta mukaan säännöllisesti. Minähän en ole mikään innokas meikkaaja, enkä osaa esimerkiksi käyttää luomiväriä ollenkaan. Osaan siis kyllä laittaa sitä, mutta en vain tunne siinä oloani kotoisaksi. Tunnen olevani kauniimpi ilman. Hulluuteni koskeekin lähinnä ihonhoitotuotteita ja meikkivoiteita. Erilaisia voiteita alkaa olla kertynyt niin paljon, että välillä ihan stressaan siitä, etten ehdi käyttämään niitä kaikkia. Silloin yritän asettaa itselleni kiellon, etten saa ostaa uusia ennen kuin edellise on loppuneet, mutta sitten tulee taas joku ihana uutuus tai on joku hyvä tarjous.

Perimmäinen syy tälle ihonhoitotuotteiden ja meikkivoiteiden hamstraamiselle on tietysti se, että haaveilen täydellisestä ihosta. Kuvittelen ja toivon aina sen seuraavan ja seuraavan tuotteen antavan sellaisen minulle. Tiedän, että yhtä tuotetta pitäisi kokeilla kuukausi ennen kuin tietää, toimiiko se. Tiedän, että ei olisi välttämättä hyvä jatkuvasti vaihdella tuotteita, jos ihossa on ongelmia, sillä iho voi reagoida aina uusiin tuotteisiin. Olen minä sitäkin kokeillut, ja monen tuotelinjan kanssa. Olen ostanut mitä kalliimpia tuotteita, joiden on luvattu tekevän ihmeitä. Olen käyttänyt niitä orjallisesti pari kuukautta ja olen pettynyt. Joka kerta. Lopulta olen luovuttanut ja vain antanut hulluudelleni vallan. Saanpahan edes nauttia kosmetiikasta.


Yksi keino on minulla vielä ihonhoidossa kokeilematta kunnolla: luonnonkosmetiikka. Kaikki luonnosta löytyvä ei tietenkään ole aina turvallista ja terveellistä, vaan luonnossakin on paljon myrkkyjä ja vaarallisia kasveja. Kuitenkin laadukas ja hyvin tutkittu luonnonkosmetiikka tuntuu, noh, luonnollisemmalta. Tuntuu mukavammalta laittaa iholle jotain, jonka tuoteselosteen ymmärrän. Koska iholleni laittamasta kosmetiikasta osa imeytyy verenkiertoon asti, on kivempi, että sinne imeytyy öljyjä, joita voisi vaikka syödä kuin jotain, mitä en edes ymmärrä. Lisäksi olen viime aikoina lukenut, miten erilaiset kosmetiikan ainesosat voivat häiritä hormonitasapainoa. Koska omani on selvästi ollut vuosia ihan sekaisin, halusin kokeilla auttaisiko luonnonkosmetiikkaan vaihtaminen tähänkin ongelmaan. 

Minulla oli lyhyehkö luonnonkosmetiikkainnostus vuosia sitten ennen kuin niiden nousu Suomessa alkoi. Valikoimat olivat silloin kuitenkin huonoja, enkä oikein löytänyt iholleni sopivia tuotteita. Toisaalta minulle on tärkeää myös ostamani kosmetiikan purkkien ulkonäkö ja fiilis. Nämäkään eivät oikein luonnonkosmetiikkassa houkutelleet. Kaikki oli vähän liian hippiä. Nykyäänhän tilanne on jo ihan toinen. Valikoimaa on ja kauniita tuotteita löytyy paljon.

Lapsen iholle on aina käytetty vain luonnonkosmetiikkaa. Omalla kohdallani ne ovat olleet liian kalliita. Mutta tuleeko halvemmaksi ostaa jatkuvasti uusia purkkeja ennen kuin ehtii edes saada edellisiä tyhjiksi? Miksi lapseni ansaitsee vain parasta, mutta minä en? Toisaalta on ollut vaikea päästä siitä luonnonkosmetiikan tylsästä imagosta yli. Onneksi on blogit. Olen viime aikoina kerännyt lukulistalleni kasapäin blogeja, jotka kirjoittavat luonnonkosmetiikkasta ja saanut huomata, ettei sen todellakaan tarvitse olla tylsää tai hippimäistä.


Niinpä minä viime viikolla päätin pistää koko ihonhoitorutiinini uusiksi. Hintaongelmakin oli ratkaistu Mádara (Mádarasta myöhemmin lisää) tarjotessa 40% alennuksen kaikesta. Paketin saavuttua maanantaina siirsin kaiken muun kosmetiikan isoon meikkilaukkuun vaatekaappiini odottamaan. Katsotaan, mitä niille tapahtuu. Kesän aion käyttää vain luonnonkosmetiikkaa. Ihonhoitotuotteet ovat nämä Mádarat, meikit ja aurinkosuojatuotteet ovat vielä vähän hakusessa. 

Ensikokeilulla olen tyytyväinen. Mitään isoja vaikutuksia ei tietenkään vielä muutamassa päivässä näy, mutta fiilis iholla on hyvä. Erityisen ihastunut olen Daily Defence Pihlaja -voiteeseen. Siinä on paras tuoksu missään kosmetiikkatuotteessa ikinä. Aivan huumaava! Toinen ihastuksen kohde on Radiant Energy Superseed -öljy. Siinä on ihana luksusfiilis ja se luo iholle juuri sellaisen hehkun, mistä kovasti tykkään.


Muista tuotteista meikkivoide tuottaa eniten päänvaivaa. Vuosien takaisen kokeiluni perusteella en ollut ihastunut jauhemaisiin mineraalimeikeihin. Tykkään todella hehkuvasta meikkipohjasta, ja kaikki kokeilemani mineraalimeikit olivat liian mattaisia minun makuuni. Nykyään ilmeisesti olisi hyviä nestemäisiäkin luonnollisia meikkivoiteita. Ehkäpä tykkäisin sellaisesta enemmän. Olisiko teillä suosituksia?

Palaan asiaan myöhemmin kesällä, kun minulla on tuotteista enemmän kokemusta.


-Jonna-


Postaus sisältää mainoslinkkejä