Keskiviikkona sain Instagramissa mielenkiintoisen ilmoituksen. Everyday Minerals Suomi tykkäsi kuvastani. Every Mineals Suomi! Saako niitä Suomesta?! Selvisi, ettei vielä tuolloin keskiviikkona saanut, mutta tänään saa. Kyllä, tänään 16.10.2015 on se historiallinen päivä, kun everydaymineralssuomi.fi aukeaa.

Mikä Everyday Minarals, saatat kysyä. Everyday Minerals, tai lyhesti EDM, on yhdysvaltalainen mineraalimeikkisarja. Sen perustaja  Carina Madiez  järkyttyi kosmetiikan sisältämistä ainesosista ja halusi perustaa sarjan, joka on tehnyt vain puhtaimmista luonnon ainesosista. Kaikki sarjan tuotteet ovat vegaanisia, eikä EDM tietenkään käytä eläinkokeita. Lisäksi ekologisuus ja kestävä kehitys otetaan huomioon koko valmistusprosessissa. Kaikki tuotteet ovat käsintehtyjä.

Everyday Minerals on ensimmäinen mineraalimeikkisarja, johon rakastuin. Pikaisesti etsimällä löysin yhden tilausvahvistuksen sähköpostistani jo vuodelta 2009. Jossain vaiheessa kuitenkin väsyin Yhdysvalloista tilaamiseen, pitkiin toimitusaikoihin ja tullin kanssa asiointiin. Lisäksi aloin muutenkin vältellä ulkomaalaisista nettikaupoista tilaamista ja yritin mielummin ostaa Suomesta. Niinpä Everyday Mineralsin käyttö jäi, mutta sarja ei koskaan unohtunut. Aina välillä olen käyny ihailemassa yhdysvaltalaisia nettisivuja ja toivonut, että merkkiä alettaisiin myydä Suomessa. Olenpa jopa joskus miettinyt, että alan itse tuoda sitä maahan, jos ei kukaan muu ala. Onneksi Luonnonkosmetiikan tukku nyt alkoi.


Mikä EDM:ssä sitten on niin mahtavaa? Ensinnäkin se meikkipuutereiden valikoima. Niitä on myynnissä kolmella erilaisella koostumuksella: matte, semi-matte ja jojoba. Oma suosikkini on semi-matte. Sillä tulee aivan ihanan luonnollinen ja hehkeä lopputulos. Jojobapohjaa en ole kylläkään kokeillut, mutta se kuulostaa todelliselta talvi-ihon unelmalta. Näitä kolmesta koostumuksesta on myynnissä käsittämättömän laajat sävyvalikoimat. Tummuus alkaa todella vaaleasta, lähes valkoisesta nollasta ja päättyy tummaan seiskaan. Kaikkia näitä kahdeksaa tummuusastetta on myynnissä kolmena variaationa: neutral, rosy ja golden eli kylmä, neutraali ja lämmin. Tämä on oikeasti todella harvinaista. Usein varsinkaan niistä vaaleimmista sävyistä ei tahdo löytyä lämpimiä sävyjä. Jos et tiedä, onko ihosi lämmin vai kylmä, kurkkaa ranteessasi olevia verisuonia. Kylmänsävyisellä iholla ne näyttävät sinertävältä, lämpimällä vihertävältä. Neutraali on yleensä turvallinen valinta, jos et oikein tiedä.

Olen tykännyt myös Everyday Mineralsin silmänrajausväreistä. Siis todellakin jauhemaisista mineraalirajauksista. Niillä saa oikeanlaisella siveltimellä ihan kevyttä jälkeä tai kunnon kissansilmät. Sunlight Jojoba -korjausväri häivyttä hyvin maksaläiskiä ja Brighten Jojoba -korjausväri on yksi parhaista kokeilemistani peiteaineista tummille silmänalusille. Lanai in the Sand -aurinkopuuteri on tarpeeksi vaalea aurinkopuuteri meille oikeaa aurinkoa kartteleville ihmisille. Pearl viimeistelypuuteri tuo ihanan hehkun iholle. Lisäksi olen testannut ainakin Tea Rose, Fresh Rose Blossom, At First ja Cameo-poskipunia ja tykännyt kaikista. Luomivärit on vielä kokeilematta, mutta satiiniluomiväreissä näyttäisi olevan monta sävyä, joita olisi ihana testata. Siveltimetkin ovat hyviä. Ehdoton suosikkini on ollut Eye Kabuki, tosin ei luomivärin, vaan korjausvärin levittämiseen. Harmittavasti olen omani jonnekin jättänyt, joten nyt täytyy tilata uusi.

Kaiken hyvän lisäksi Everyday Mineralsit ovat edullisia. Meikkipohjat maksavat vain 19,90€, mikä on aika kohtuullinen hinta hyvästä mineraalimeikkipuuterista. Tekisi mieleni sanoa tässä vaiheessa "eikä tässä vielä kaikki", mutta se alkaa jo kuulostaa liian ostoskanavalta. Pakko on kuitenkin hehkuttaa, että Everyday Mineralsilta saa jokaiseen tilaukseen mukaan 5 haluamaansa näytettä. Voit siis ennen ensimmäistä tilausta tilata pelkillä postikuluilla testereitä ja jatkossa jokaisen tilauksesi mukana testata jotain uuttaa ihanaa ihan ilman lisäkuluja. Näytteitä on meikkipohjista, poskipunista, aurinko-, viimeistely- ja hohdepuutereista. Yli 40€:n tilaukset tulevat ilman toimituskuluja. Eikö kuulostakin aika hyvältä?


Itse olen tästä kyllä todella innoissani! Tilaukseen lähtee itsellä ainakin semi-matte meikkipohja Golden Ivory -sävyssä, Brighten Jojoba -korjausväri, Nights on Broadway -silmänrajausväri , At Frist Blush -poskipuna, Lovin Whisper -satiiniluomiväri, She's Joy -luomiväri sekä Eye Kabuki, Dome Blush -sivellin.

Onko teille Everyday Minerals tuttu? Onko muita yhtä innostuneita tästä uutisesta?

-Jonna-

Ps. Everyday Minerals löytyy tietysti Facebookista ja Instagramista ja tänä viikonloppuna heidät löytyy I love me -messuilta.

Postaus sisältää mainoslinkkejä
Kaikki kuvat: Everyday Minerals