Hajuvedet, nuo nykyään lähes syntisiltä tuntuvat luksustuotteet, katosivat perheellistymisen jälkeen peilikaapistani. Ristiriitaisin tuntein kuitenkin, sillä kuka ei tykkäisi tuoksua erityisen hyvälle? Vaan tuntuipa kuitenkin inhottavalta suihkutella hirvittävää kemikaalisuihkua suoraan iholle ja vielä jättää se siihen. Maksavatkin sitäpaitsi sievoisen summan. Päätös oli lopulta harvinaisen helppo.

Harva tulee ajatelleeksi hajuvesien ainesosia. Itsekään en ole halunnut perehtyä sen tarkemmin, vaan minulle riitti nopea katsaus muutamaan pahimpaan kemikaaliin. Kamalaa ajatella, minkälaisia myrkkyjä sitä on koko teini-ikänsä suihkutellut ja hönkinyt, vieläpä aivan överipaljon, mutta samalla olen iloinen nykyisistä tiedoistani, jonka vuoksi altistuminen synteettisten hajuvesien ainesosille on katkennut suhteellisen lyhyeen. Samasta syystä jaan tämän teillekin. Kiinnostuneiden kannattaa googlailla itse, sillä en edelleenkään halua vetää mitään pelottelulinjaa, vaan sen sijaan tarjota houkuttelevia vaihtoehtoja. Ja niitäpä minulla tosiaan on!

Ensimmäisen kosketuksen luonnollisiin tuoksuihin sain kesällä saatuani kesäkäyttöön soveltuvan Acorellen Beach Body Mistin (lue lisää hajuvesistä ja auringosta tästä postauksesta), sekä pian sen jälkeen Acorellen Delicious by Sara la Fountain -hajuveden. Kummatkin olivat odotuksiini nähden yllättävän vahvoja tuoksuja, Delicious oikein syvä, vahvan naisen tuoksu. Jotenkin ennakkoluuloni luonnollisten hajuvesien suhteen olivat ehkä jopa pliisun puoleiset?  Noiden kahden vahvan tuoksun myötä perehdyin enemmän Acorellen tarjontaan ja ymmärsin, että luonnollisilla hajuvesillä on aika paljon muitakin ominaisuuksia, kuin vain tuoksua kivalta, ja tuoksuja löytyy aivan joka lähtöön.
100% luonnollisina luonnolliset parfyymit, kevyttuoksut ja vartalosuihkeet sisältävät muun muassa eteerisiä öljyjä, jotka ovat aromaterapeuttisia, eli vaikuttavat mielialaan. Tuoksuttelin Biodellyn ja Ekovistan Pop-Upissa kaikki kevyttuoksut läpi ja oli hauska huomata, että minuun vedonneet Silky Rose ja Absolu Tiare olivat kummatkin tasapainottavia tuoksuja. Mitenniin stressiä pukkaa? Silky Rose lisää myös hyvänolon tunnetta, kun taas Absolu Tiare tyynnyttää. Sen sijaan esimerkiksi Tea Garden piristää ja anta energiaa.

Ja tiedättekö mitä, nämä kevyttuoksut soveltuvat hyvin myös suihkutettavaksi vaikkapa liinavaatteisiin! Tätä kikkaa aion todellakin kokeilla seuraavan kerran, kun on vaikea rauhoittua ja nukahtaa.

Hauskaa näissä tuoksuissa on myös se, että näistä todellakin bongaa niiden eri tuoksuosat. En tiedä teistä, mutta itselläni on aina ollut vaikeuksia tunnistaa synteettisistä tuoksuista eri kukat tai hedelmät yms, ja olenkin lukenut ne lähinnä muodon vuoksi tai viitteellisenä apuna. Acorellen ruusutuoksun osat näyttävät esimerkiksi tältä:

Alkutuoksu: ruusunnuput, litsi
Sydäntuoksu: ruusu, geranium, freesia
Pohjatuoksu: vadelma

Ja ruusu onkin ensimmäinen tuoksu, jonka havaitsen, mutta vähitellen sieltä puskee selkeästi läpi myös freesia ja vadelma. Hurmaava kerrassaan!
Tiedättekin varmasti, että hajuvesiä kannattaa aina haistella omalta iholta, sillä tuoksut muuttuvat aina hieman kantajasta riippuen. Tämä on ymmärtääkseni erityisen huomattavaa luonnollisten tuoksujen kohdalla. Enkä voi väittää vastaan, sillä muistan esimerkiksi Absolu Tiaren tuoksuneen paperilla hieman lapsuudesta tutuilta persikkakarkeilta, kun taas omalla ihollani käytössä tuoksu on huomattavasti vaniljaisempi.

Tuoksujen kesto on kuitenkin aika lyhyttä, luonnollisia kun ovat, joten näitä saa olla lisäämässä päivän mittaan, mikäli tuoksun toivoo pysyvän huomattavana. Jostain luin hyvän kikan käyttää pohjalla kunnon parfyymiä, ja sitten lisäillä vaikkapa näitä kevyttuoksuja. Acorellelta löytyy myös pikkuruisia roll-on -tuoksuja, jotka kulkevat näppärästi laukussa, eikä tule vahingossakaan suihkastua ketään takanaolijaa päin.

Sen verran turhamainen taidan olla, että olen kyllä todella iloinen tästä löydöstä. Vaikken edelleenkään käytä hajuvesiä päivittäin, saavat tuoksut minussa aikaan sellaisen erityisen kutkuttavan tunteen. Välillä on vain ihana hemmotella itseään ja nuuhkia ihania tuoksuja iholta, tai tuntea itsensä erityisen viehättäväksi.

Acorellen tuoksuja voi tilata esimerkiksi täältä ja koko valikoimaa voi tutkia maahantuojan sivuilta täältä.


Oletteko te kokeilleet luonnollisia hajuvesiä?

- Ann-Christine -
Postaus sisältää mainoslinkkejä.