Kun postasin heinäkuussa hiusten vaalentamisesta sitruunalla ja mustikoista hopeashampoona arvasin sen olevan mielenkiintoinen postaus, mutta sen suosio yllätti todella. Olisi mielenkiintoista kuulla, mikäli joku muukin on kokenut vinkit hyviksi, sillä itse olen ainakin aivan hurahtanut mustikkaan! Tauot mustikkakäsittelyssä näkyy omissa hiuksissani selvästi ja on kyllä sanottava, että koen mustikan toimivan paljon paremmin, kuin mikään hopeashampoo teinivuosina.

Mutta mitäs kaikkea muuta tähän tukkapäähän sujahtaakaan? Lyhyet luonnostaan aaltoilevat hiukset vaativat muotoilua etenkin nyt, kun meneillään on kasvatusprojekti, ja paniikkiponnarikin saa juuri ja juuri kiinni. Yksi omista suurimmista luonnonkosmetiikkaan liittyvistä ennakkoluuloista oli aikoinaan, että jos sieltä nyt jotain meikkivalikoimaa löytyisi, niin ei kukaan luontohihhuli nyt ainakaan hiuksaan muotoile, eikä sellaiseen tarkoitukseen löytyisi siten tuotteitakaan. Mutta miten väärässä ihminen voi ollakaan...

Kyllä löytyy hiuslakkaa ja muotovaahtoa, vahoja ja geelejä, suihkeita ja tehohoitoja, lämpösuojaa ja hiusvärejä, sekä erityiset ylistykset ja kiitokset ansaitseva kuivashampoo!

Tässä postauksessa aion keskittyä nyt shampoon ja hoitoaineen ohella hiuksiin päätyviin tökötteihin, joita löytyy nyt jo aika kattavan perussetin verran, vaikka myönnettäköön, olen arkena maailman laiskin hiusten laittaja. Vuosikaudet suoristin hiuksiakin ilman minkäänlaista lämpösuojaa, mutta Annun murhaava katse on saanut minut ottamaan askeleen kohti parempaa siinäkin asiassa.


Omat hiusongelmani ja niitä ratkovat tuotteet ovat tässä:Lämpökäsittely. Kun hiukset tykkäävät taipua ja sojottaa päivästä vaihdellen hieman mihin suuntaan tahansa, turvaudun fööniin ja suoristusrautaan. Luonnonkosmetiikasta löytyy vielä aika vähän lämpösuojan sisältäviä tuotteita, mutta tanskalaisen Unique Haircaren leave-in conditioner on yksi näistä harvoista.

Uniquen hiuksiin jätettävä hoitoaine ravitsee, kosteuttaa, auttaa hiuksia säilyttämään värin ja tuoksuu hauskasti hedelmäiseltä, melkeinpä simalta? Ja vaikka pakkaus onkin toissijainen asia, niin on kyllä annettava erityismainintaa näiden Uniquen tuotteiden superfreesistä ulkoasusta.

Tuotteelle on myönnetty ecocert-sertifikaatti ja on 99% luonnollinen. Hintaa suihkeella on esim. Biodellyssä 14e, ja väittäisin sen olevan riittoisanpuoleinen. Muutama kevyt suihkautus riittää mainiosti omaan päähäni.Kampauksen pysyvyys ja hiusten rakenne. En tiedä teistä, mutta omat hiukseni ovat etenkin vastapestyinä aika liukkaat, eivätkä kampaukset ota pysyäkseen kuten olen halunnut. Se ei varsinaisesti ole ongelma arkisin, kun lähinnä laitan kasvoille valuvan hiussuortuvan pinnillä tai letillä sivuun, mutta toisinaan innostun panostamaan enemmän, esimerkiksi kiepsauttamaan huolettomat kiharat tai yrittämään jonkinlaista kampausta. Silloin olen yleensä pulassa.

Puntaroin pitkään Uniquen hajusteettoman muotoilusuihkeen ja suolasuihkeen välillä, päätyen lopulta muotoilusuihkeeseen sen monipuolisuuden vuoksi. Kyseistä suihketta voi käyttää sekä kuiviin hiuksiin viimeistelysuihkeena/hiuslakkana, mutta myös ennen muotoilua kosteisiin hiuksiin muotoilutuotteena.

Pullon ohjeessa lukee, että suihketta tulisi käyttää vähintään 10cm päästä, mutta sen verran reilu suihkaus sieltä tulee, että suosittelisin suihkuttamaan mahdollisimman kaukaa. Pullon käyttö on kuulemma myös hieman tekniikkalaji, kuten suihkepulloissa yleensäkin. Itse olen käyttänyt suihketta ennen föönausta ja toimii! Näiden perusteella myös suolasuihke pääsee vielä jossain välissä kokeiluun.

Muotoilusuihkeella on Biodellyssa hintaa 18e ja suolasuihkeella 16e. Valikoimista löytyy myös monta erilaista shampoota ja hoitoainetta esim. värjätyille hiuksille ja sekä kosteuttavana että syväpuhdistavana versiona.


Lisätuuheutta tuomaan. Ja yleiseen hemmotteluun. Tämän Laveran hiussuihkeen sain jouluna In a moment -blogin Jeninalta ja olen ollut aivan hullaantunut sen tuoksusta siitä asti. Mieleen tulee elävästi Pez-karkit, ai-van i-ha-na! Suihkuttelisin tätä varmasti jo pelkän tuoksunkin puolesta, mutta se tuo myös hiuksiin hieman lisää tuuheutta ja hoitaa hiuksia.

Laveran muidenkin ihanan tuoksuisten tuotteiden tapaan tämäkään ei ole tyyriimmästä päästä, maksaen noin 10e. Tuotetta käytetään pyyhekuiviin hiuksiin ja on myöskin riittoisanpuoleinen.Sähköisille ja kuivuneille latvoille. Yksi niistä hiustuotteista, joita käytän eniten, on jokin latvoihin käytettävä tuote. Eniten minua ärsyttää talviaikaan sähköistyvät hiukset, jotka sitten leijuvat joka suuntaan. Tähän tarkoitukseen käytän nyt Rahuan finishing treatmentiä, joka myös hoitaa latvoja ja sisältää lämpösuojan.

Rahuan viimeistelyvoidetta voi levittää sekä pyyhekuiviin latvoihin että ihan minipienissä määrin kuiviin hiuksiin. Purkki on tyyris, 49,90e, mutta voide on erittäin, siis erittäin, riittoisaa. Pieni hipaisu voiteeseen riittää latvoihin kauttaaltaan. Erityisen paljon tykkään tästä tuotteesta, koska sekin sisältää lämpösuojan, mutta se saa myös hiukset ihanan tuntuisiksi!Ja sitten keittiöstä...


Tehohoidoksi. Ja suurinpiirtein mihin tahansa muuhunkin - kookosöljy. Käsiin sulava kylmäpuristettu kookosöljy levitetään latvoihin, annetaan vaikuttaa hetken tai vaikka yön yli. Ihan loistava tuote! Sopii myös loistavasti esim. meikinpuhdistukseen.

Käyttötarkoituksia löytyy ihan älyttömästi ja moni sanookin, että kookosöljyä tulisi löytyä kotoa kolme purkillista: keittiöstä, peilikaapista ja makuuhuoneesta. Googlatkaa! Merkkejä ja purkkien kokoja löytyy aivan joka lähtöön, ja niitä löytää ihan perus marketeistakin.Ja vielä kertaukseksi:
 

Hiusten vaalennus & kirkastus. Sitruunamehu toimii happonsa ansiosta vaaleiden hiusten vaalennukseen ja hiusvärin kirkastukseen. Se myös poistaa hiuksista epätoivotut lisätyt värit. Postaus aiheesta täällä.

Hopeashampoon sekoitat puolestaan näppärästi shampoosta ja/tai hoitoaineesta ja mustikoista. Annostuksessa tulee ottaa huomioon omien hiusten laatu, sillä rasittuneet ja huokoiset hiukset imevät itseensä herkemmin mustikan sävyä! Aloita siis maltillisesti, mustikka ON tehokasta. Lue lisää täältä.Huomanette, että luonnonkosmetiikasta löytyy jo todella monipuoliset valikoimat ja tuotteita tarpeeseen kuin tarpeeseen. Jos et vielä ole tutustunut luonnonkosmetiikan tarjontaan, voit aloittaa sen vaikka Biodellystä, kuten minä aikoinaan.

Toivottavasti löytyi jotain hyviä vinkkejä!

- Ann-Christine -