Käytätkö sinä kasvovettä? Tutkimuksen mukaan vain noin puolet suomalaisista naisista käyttää. Tai jos käytät, ajatteletko, että kasvoveden tehtävä on pyyhkiä viimeiset meikinjämät pois kasvoilta puhdistuksen jälkeen? Itsekin pitkään ajattelin näin, mutta todellisuudessa kasvoveden tehtävä on jotain paljon enemmän. 

Kehomme pH on hieman emäksinen.  Sen muuttuessa happamaksi altistuminen erilaisille tulehduksille. Terveen ihon pH sitä vastoin on hieman hapan. Jos se muuttuu emäksiseksi, altistuu iho tulehduksille, mutta myös ravoittumiselle ja kuivumiselle. Emäksisyyttä aiheuttaa niinkin päivittäinen asia kuin kasvojen puhdistus, sillä puhdistusaineet ja vesijohtovesi ovat emäksisiä. Keholla menee tunteja, jopa 12 tuntia palauttaa ihon normaali pH. Jos siis peset kasvosi kahdesti päivässä noin 12 tunnin välein, pH-tasapaino saatta olla juuri palautunut, kun aloitat pesemään kasvojasi uudelleen. Tähän tulee avuksi kasvovesi. Kasvoveden pH on hapan, joten se auttaa ihoa saavuttamaan pH-tasapainon nopeammin. Lisäksi kasvovesillä on tietysti monia muita hyviä hoitavia ominaisuuksia. Ne voivat kosteuttaa, virkistää, hoitaa jne.


Vaikka olen nyt jo useamman vuoden tiennyt tämän kasvoveden tärkeän tehtävän, ajatus siitä, että kasvovedellä vain pitää jynssätä loput meikit pois, on istunut syvällä. Kun ensimmäistä kertaa luin suihkuttavista kasvovesistä, olin hieman epäileväinen. Kuukausi sitten päätin kuitenkin kokeilla Dabba-kukkaisvesiä, ja ihastuin välittömästi. Paluuta perinteiseen kasvoveteen ei taida enää olla. 

Kukkaisvesiä on käytetty jo vuosituhansia. Kukkaisvesi on se, mitä jää jäljelle, kun kukkien terälehdistä tislataan eteeristä öljyä. Dabba on latvialainen luonnonkosmetiikkaa valmistava yritys, joka valmistaa kukkaisvesiä pohjoisen luonnon antimista. Raaka-aineet kerätään kerran vuodessa parhaaseen satoaikaan. Tuotteilla on Ecocert-sertifikaatti. 


Miten suihkuttavista Dabba-kukkaisvettä sitten käytetään? Sitä voi tietenkin käyttää tavallisen kasvoveden tapaan pumpulilla. Itse kuitenkin tykkään käyttää kukkaisvettä nimenomaan suihkuttamalla.  Sen jälkeen kukkaisvettä on hyvä taputella ihoon, jotta se imeytyy hyvin ja kaikki hoitavat ominaisuudet pääsevät vaikuttamaan. Kukkaisvedet ovat kuitenkin niin paljon muutakin. Ne auttavat ihonhoitoöljyjä imeytymään ihoon. Tällöin öljy kannattaa hieroa vielä hieman kosteille kasvoille. Lisäksi kukkaisvettä voi suihkuttaa myös meikin päälle pitkin päivää kosteuttamaan ja virkistämään. Kukkaisvedellä suihkuttaminen meikkauksen jälkeen itseasiassa auttaa kiinnittämään meikin. Saattaa kuulostaa uskomattomalta, mutta oman kokemuksen mukaan pitää paikkansa. 


Koska en ollut ennen kukkaisvettä käyttänyt, ja halusin testata heti useampaa, tilasin Power from the meadow -matkapakkauksen, jossa on kolme Dabba-kukkaisvettä: Mesiangervo, Siankärsämö ja Piparminttu. Mesiangervo tasapainottaa, puhdistaa, rauhoittaa ja tasapainottaa ihonsävyä. Siankärsämö sopii erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle. Se edistää ihon mikroverenkiertoa ja auttaa estämään tulehdusta ja punoitusta. Siankärsämö käytettäväksi myös aknen hoitoon. Piparminttu puhdistaa ja virkistää ihoa. Se sopii erityisen hyvin väsyneen ja ikääntyvän ihon hoitoon palauttamaan ihon luonnollista hehkua.

Oma suosikkini on ollut Siankärsämö, joka on kuulemma Biodellyn suosituin Dabba. Käytän sitä iltaisin puhdistuksen jälkeen suihkutelemalla. Aamulla suihkuttelen sitä ensin pumpuliin, jolla pyyhin kasvot. Muuten en pese kasvoja aamuisin ollenkaan. Sitten vielä suihkuttelen kukkaisvettä suoraan kasvoille ja taputtelen sen ihooon. Lisäksi suihkuttelen kukkaisvettä mineraalimeikin jälkeen kiinnittääkseni sen. Piparminttu minulla on töissä mukana. Se tuoksuu näistä kolmesta ehdottomasti parhaalle ja sitä on ihana suihkia pitkin päivää. Virkistää ihanasti kesken työpäivän ja kostetuttaa kuivassa toimistoilmassa, eikä meikkikään mene siitä ollenkaan pilalle. Mesinagervolle kävi valitettavasti niin, että muutaman käyttökerran jälkeen onnistuin unenpöpperöisenä rikkomaan pullon, joten kokemukset siitä jäivät vähälle. Niiden muutaman käyttökerran perusteella kuitenkin tykkäsin siitäkin.

Käytätkö kasvovettä? Oletko kokeillut kukkaisvesiä?

-Jonna-


Postaus sisältää mainoslinkkejä