Olen nyt käyttänyt Mádaran ihonhoitotuotteita reilun kuukauden. Halusin odottaa tuotteista kirjoittamisen kanssa tänne asti, sillä sanotaan, että kaiken kosmetiikan vaikutuksen huomaa vasta noin neljän viikon päästä, sillä se on aika, joka iholla menee uudistumiseen. Näyttikin, että tuo aika oli ihan hyvä odottaa, sillä tässä neljän viikon aikana tapahtui ihossa paljon muutosta.


Ihoni on rasvainen ja siinä on epäpuhtauksia, mutta se on kuitenkin pintakuiva. Iän myötä kuivuus on lisääntynyt ja erityisen pahana se on talvisin. Niinpä tilasin syväpuhdistavat puhdistusvaahdon ja kasvoveden taistelemaan epäpuhtauksia vastaan. Kosteutukseen tilasin Syväkosteuttavan emulsion ja Silmänympärysvoiteen. Lisäksi sain tilaajalahjana SOS-kosteusvoiteen.

Ihonhoitotuotteillani toivon saavuttavani tietysti mahdollisimman hyvän kosteustasapainon, mikä on viime aikoina ollut melkoisen vaikeaa. Talven jäljiltä iho sjäi kamalan pintakuivaksi, eikä mikään tuntunut auttavan. Lisäksi toivon tietysti pääseväni mahdollisimman hyvin eroon epäpuhtauksista, vaikkettei se pelkästään kosmetiikan avulla taida olla mahdollista. Ongelmani ovat myös raskauden aikana ilmestyneet maksaläiskät. Näiden lisäksi minulle on erityisen tärkeää, että ihoni olisi hehkuva. Sitä ajatellen tilasin Superseed Radiant Energy -kauneusöljyn ja AHA naamion.En yleensä uskalla käyttää vaahtopudistusaineita, sillä ne ovat minulle liian kuvattavia. Tämä ei ole. Iholle jää puhdas tunne, muttei kuitenkaan ihan narskuva. Kevyen meikin tämä puhdistaa hyvin, muttei varmasti kovin vahvaa meikkiä. Itseäni se ei haittaa, sillä olen jo pitkään tykännyt kaksoispuhdistuksesta. Käytän aina ensin öljyä (joko kookosöljyä tai lapsen Sophie la Girafe vauvaöljyä) ja sitten vasta puhdistan tällä. Erityisen ihana puhdistusvaahtoa on käyttää Konjac-sienen kanssa. Yhdistelmä tuntuu ihan oikeasti vähentäneen mustapäitäni. Kasvovesi on tosi hyvä nyt kesällä, mutta luulen, että talvella on vaihdettava kosteuttavampaan.
Ajattelin ensin, että käytän Syväkosteuttavaa emulsiota päivisin ja SOS-kosteusvoidetta öisin. Tarpeen mukaan laittaisin kauneusöljyä tipan joukkoon lisäkosteutukseksi ja hehkua tuomaan. Pari viikkoa tämä toimi loistavasti. Molemmat voiteet imeytyvät todella ja niitä oikeasti riittää todella pieni määrä. Kauneusöljyä laitoin aamuisin tipan ja yöksi jopa kaksi. Molemmat voiteet tuoksuvat Mádaran tuotteiden tapaan ruohoiselle, mistä varmaan kaikki eivät tykkään. Minun mielestäni emulsion tuoksu on ihan ok, mutta SOS-voiteen miedommaksi tuoksusta tykkään oikeasti. Kauneusöljyn tuoksu on myös ihana.

  Emulsio
SOS-kosteusvoide

 Syväkosteuttava geeli on todella ohut ja imeytyy loistavasti

Sitten Syväkosteuttava emulsion alkoi tuntua aamuisin liialta. Jätin kauneusöljyn laittamatta, mutta silti emulsion tuntui liialta. Ihoni oli ensimmäistä kertaa vuosiin hyvin kosteutettu! Uskoisin "syyllisen olevan SOS-voide. Niinpä laitoin Syväkosteuttavan geelin tilaukseen päiväkäyttöä varten. Siinä on mielestäni jo aivan ihana tuoksu tai sitten olen vain jo tottunut Mádaran tuoksumaailmaan. Geeli ihan oikeasti kosteuttaa ja imeytyy todella hyvin. Tähän olen ihan rakastunut ja olen ihmeissäni, että minulla on käytössäni kosteusgeeli. Minulla, joka ei ole pärjännyt sellaisella vuosiin! 

Yökäytössä jatkan SOS-kosteuvoiteella, johon lisään pari tippaa kauneusöljyä. Päivisin lisään öljyä geelin joukkoon tarpeen mukaan joinakin päivinä. SOS-kosteusvoide imeytyy minulle paremmin kuin Syväkosteuttava emulsio. Sen jätän odottamaan talvea, jos ihoni kaipaa silloin enemmän kosteutusta. Mielenkiintoista  on, että SOS-kosteusvoide tuntuu imeytyvän öisin vielä paremmin, kun siihen on lisätty kauneusöljyä. Silmänympärysvoiteesta tykkään myös todella paljon. Se levittyy todella hyvin ja kosteuttaa oikeasti. Tuoksu on todella mieto ja miellyttävä.


AHA-naamiota käytän kerran tai kahdesti viikossa ja minusta oikeasti tuntuu, että ihoni on nyt hehkuvampi kuin ennen. En tykkää mistään kovista kuorinnoista, joten tällainen hellävarainen kemiallinen kuorinta tuntuu paljon mukavammalta. Syväkosteuttavan geelin tilatessani tilasin myös Detox naamion, jota käytän kerran viikossa. Ehkä silläkin on oma osansa mustapäiden vähenemisessä. 

Pelastiko luonnonkosmetiikkaan siirtyminen siis ihoni? Kyllä ja ei. Ihoni on kosteutetumpi kuin aikoihin. Hehkukin on talven jäljiltä palannut ja mustapäät ovat vähentyneet. Ihan ihmeisiin se  ei kuitenkaan ole pystynyt, sillä mustapäitä on edelleen. Salaa jossain mieleni sopukoissa toivoin, että luonnonkosmetiikka saisi ne katoamaan kokonaan. Lisäksi minulla oli kuukauden   aikana kausi, kun minulle tuli ihan reippaasti finnejä. Laittaisin tämän tosin enemmän väsymysestä seuranneen herkuttelun piikkiin kuin kosmetiikan. Sen verran postiivisia vaikutuksia Mádaran tuotteilla on kuitekin ollut, että tulen käyttämään niitä jatkossakin, vaikkakin kokeilunhaluisena saatan myös välillä haluta kokeilla jotain muuta. Luonnonkosmetiikkaa kuitenkin.

Sopivien luonnonkosmetiikan meikkien löytäminen onkin ollut haasteellisempaa. Palaan niihin ja vielä muutaman Mádaran tuotteeseen myöhemmin.

-Jonna-

Postaus sisältää mainoslinkkejä