Kun kosmetiikasta kerran aloitettiin, jatketaanpa sillä sitten. Kuten edellisessä postauksessa sanoin, lapsen iholle on käytetty vain ja ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. Oikeastaan käytän Annin iholle mahdollisimman vähän mitään, että iho saisi mahdollisuuden toimia itse parhaalla mahdollisella tavalla. Joskus niitä kuitenkin tarvitaan, ja silloin on hyvä, kun on jotain hellävaraista ja luonnollista voidetta, mitä laittaa.

Ensin käytimme Weledan tuotteita, mutta en koskaan oikein koskaan tykännyt niiden tuoksusta. Niinpä vaihdoimme Sophie la Girafe -kosmetiikkaan heti, kun ne tulivat myyntiin. Niissä on todella miellyttävä ja mieto tuoksu, ja muutenkin olen näistä tykännyt. En kuitenkaan vain Annilla, vaan myös itselläni. Kannattaa siis lukea eteenpäin, vaikkei sinulla olisikaan lapsia.


Ensimmäinen Sophie la Girafe -tuotteemme oli Protection Cream*. Tuolloin tarvittiin uutta rasvaa vaippa-alueen ihottumaan, ja halusin kokeilla tätä. Voide toimi siihen loistavati. Ihottuma oli huomattavati rauhoittunut jo yhdessä päivässä. Sen jälkeen voidetta on käytetty Annin poskiin, kun niihin silloin tällöin ilmestyy ihottumaa. Voide rahoittaa ihottumaa joka kerta. Lisäksi Protection Cream toimii loistavasti ulkoiluvoiteena. Annin posket tuntuvat olevan melkoisen herkät viimalle ja hänelle nousee ikävä punainen röhelö usein ulkoilujen jälkeen. Jos muistan laittaa Protection Creamia ennen uloslähtöä, röhelöä ei nouse. Lisäksi tässä on kevyt aurinkosuoja. Todella monikäyttöinen voide siis!

Myös äitini ihastui tähän Protection Creamiin*, kun lainasi sitä Annilta Helsingin reissultamme. Se rauhoitti hänen kuivan ihottumansa yhdessä yössä, joten seuraavana päivänä hän marssi kauppaan ostamaan itselleen oman purkkinsa. Olenpa itsekin käyttänyt tätä joskus leukaani ilmestyvään ihottumaani, ja saanut sen rauhoittumaan. Melkoinen ihmevoide on kyllä.Koska Protection Creamia ei suositella jatkuvaan käyttöön kasvoille, ostin pian Annille myös Sophie la Girafe Face Creamia. Kuivina talvikuukausina Annin posket tarvitsevat useammin rasvaa ja kasvovoide on ollut todella toimiva. Se pitää ihon kosteutettuna ja pehmeänä. Anni itsekin tykkää tästä kovasti ja muistuttaa minua laittamaan sitä, jos en muuten meinaa muistaa. Olenpa itsekin käyttänyt tätä joskus yövoiteena, kun ihoni on ollut erittäin kuiva ja se on kosteuttanut mukavasti. Olenpa kuullut kuivaihoisten käyttävän tätä jopa meikin alla.

Uusin ihastukseni Sopihie la Girafe -sarjasta on Baby Oil*, jonka sain goodiebagissa Lumolaunch-juhlastamme. Käytämme sitä Annilla kylpyöljyä, ettei iho niin kuivuisi vesipedon jatkuvasta kylpemisestä. Sen lisäksi rasvaan sillä suihkun jälkeen Annin vartalon ihon kauttaaltaan. Kostetuttaa hyvin ja imeytyy ylllättävän nopeasti. Viime viikolla huomasin ihan vahingossa, että öljy toimii myös loistavasti taaperon takkutukan kesyttäjänä. Rasvattuani Annin ihon pyyhkäisin loput öljyt märkien hiusten latvoihin. Yhtäkkiä hiuksiin ei tullutkaan sitä takkusotkua leikkien tiimellyksessä, kuten yleensä. Toimii siis loistavasti myös hoitoaineena, kunhan muistaa laittaa tarpeeksi pienen määrän.

 Ei takkutukkaa!

Baby Oil* toimii hyvin myös silmämeikinpoistoaineena, ja olenkin säännöllisesti sillä meikkejäni puhdistanut. Silmämeikkien lisäksi sillä onnistuu poistaa hyvin myös muu meikki. Hieron siis öljyä kasvoihini ja poistan sen sitten kostealla vanulapulla. Itse tykkään käyttää vielä perään vaahtoavaa puhdistusainetta (nyt uutta ihanaa Mádaran putsaria), mutta kuivaihoiselle pelkkä öljypuhdistuskin voi riittää.Nämä ei siis todellakaan ole vain vauvoille sopivia tuotteita, vaan näitä käytetään meidän perheessämme varmasti vielä pitkään.


-Jonna-

*Saatu blogin kautta
Postaus sisältää mainoslinkkejä